Alles over wasbare wattenstaafjes!
Beauty

Alles over wasbare wattenstaafjes!

Door

Ooit gehoord van herbruikbare wattenschijfjes? Met het gebruik van wasbare wattenstaafjes bespaar je niet alleen veel afval, maar ook veel grondstoffen! Tijdens het produceren van katoen voor wattenstaafjes is zijn veel grondstoffen en water nodig. Ook worden wattenstaafjes doorgaans verpakt in een plastic rol.

Het materiaal van wasbare wattenstaafjes

Herbruikbare wattenstaafjes worden gemaakt van siliconen. Dit product is gemaakt van silicium uit glas of zand. Door middel van een verhittingsproces wordt er een rubberachtig product gecreëerd. Silicone is uiteraard niet een geheel natuurlijk product, toch is het grote winst in vergelijking met niet-afbreekbaar plastic en microplastics.

Op stranden wordt altijd een groot aantal wattenstaafjes gevonden dat aanspoelt via de zee. De wattenstaafjes bevatten een plastic stokjes, en dragen daarom veel bij aan microplastics in de wereld. Eenmaal aan het strand aangespoeld eten dieren de stokjes en microplastics op, met alle gevolgen van dien. Door de herbruikbare wattenstaafjes te gebruiken, zorgen we voor minder plastic in de wereld.

Gebruik van wasbare wattenstaafjes

Herbruikbare wattenstaafjes zijn ideaal voor het bijwerken van make-up. Bijvoorbeeld wanneer je je eyeliner wilt bijwerken of je lippenstift gaat aanbrengen en een beetje uitschiet. De overtollige make-up kun je weghalen door de gladde kop van het wattenstaafje te gebruiken. Ook zijn de wattenstaafjes geschikt om oren mee schoon te maken. Dankzij de kleine knobbeltjes zijn de staafjes prima inzetbaar voor het schoonhouden van de oorschelpen.

Wasbare wattenstaafjes schoonhouden

Herbruikbare wattenstaafjes kun je eenvoudig schoonhouden. Je hebt enkel wat zeep en stromend water nodig. Het schoonmaken is een kwestie van goed inzepen met de vingers, en goed kneden tot het schoon is. Hierna spoel je het zeep er af. Het is aan te raden om de wattenstaafjes eens in de zoveel tijd eens grondig te reinigen door ze een paar seconden te laten koken. De wattenstaafjes zijn niet geschikt om in de wasmachine of vaatwasser te stoppen.

Voordelen van wasbare wattenstaafjes

Het gebruik van wasbare wattenstaafjes heeft een aantal voordelen:

– Gemaakt van duurzame siliconen

– FDA gecertificeerde siliconen

– Ideaal voor het aanbrengen en bijwerken van make-up

– Stevige uiteinden

– Handig mee te nemen

– Geld besparend

– Je kunt make-up zeer precies aanbrengen

– Zeer veilig materiaal

Nadelen van wasbare wattenstaafjes

Enkele nadelen aan het gebruik van wasbare wattenstaafjes zijn:

– Traditionele wattenstaafjes nemen vocht op, deze siliconen wattenstaafjes doen dat niet

– Voor het volledig verwijderen van make-up zijn deze wattenstaafjes niet geschikt, je kunt beter wasbare make-up pads gebruiken.

– Gebruik de wattenstaafjes bij voorkeur niet voor het schoonmaken van het oorkanaal.

Vergelijkbare blogs