Huis & tuin Lifestyle

Persoonlijk | Wij gaan samenwonen!!

Door

Afgelopen maandag konden jullie stiekem al wat lezen over het grote nieuws, namelijk dat Jeroen en ik gaan samenwonen!! Ik ben natuurlijk super enthousiast en ik schrijf dit artikel dan ook met een grote glimlach op mijn gezicht. Het is allemaal nog wat onwerkelijk, maar het gaat toch echt gebeuren: de grote stap! In dit artikel vertel ik je meer over hoe het allemaal tot stand is gekomen, waar we gaan wonen en welke meubelen we al gekocht hebben. Lees je mee?

 

Van een lange afstandsrelatie naar samenwonen

Laten we even bij het begin beginnen. Jeroen en ik zijn nu precies (sinds gisteren) 6,5 jaar samen. We leerden elkaar al op een vrij jonge leeftijd kennen, waarop we allebei nog naar school gingen. We wonen zo’n 65 km van elkaar vandaan. Nu lijkt dit niet zo ver, maar als je student bent en alleen maar met het OV kunt reizen, is 2,5 uur met de trein en bus wel een heel eind reizen om je geliefde te kunnen zien. Mensen vroegen ons wel eens af hoe we dit ooit zo lang vol konden houden..

Op ons 18e haalden we allebei ons rijbewijs en een tijd later kregen we beide een autootje. Nu hoefden we maar 1 uur en een kwartier naar elkaar te rijden in plaats van 2,5 uur. Wat een opluchting! Jammer genoeg loopt de auto niet op water en moeten we allebei gewoon werken, dus we zien elkaar alleen in het weekend en als we vakantie hebben. Heel ideaal is het niet; je wilt het liefst elke vrije minuut die je hebt samen zijn. Maar door de jaren heen zijn wij dit wel gewend en geven wij hierdoor elkaar ook de vrijheid. Maar op een gegeven moment wil je natuurlijk wel meer!

Wonen in Drenthe of Twente?

Op een gegeven moment kwamen wij op het punt dat we graag wilden gaan samenwonen, maar waar? We hadden op dat moment allebei nog geen vastigheid op het werk, dus we konden in principe alle kanten op gaan. Ik hoef zelf niet perse in mijn geboorteplaats te blijven wonen en voor Jeroen hoeft dat ook niet. De keus viel uiteindelijk toch op Twente, aangezien Jeroen een andere baan kreeg waarbij hij wel meer zekerheid krijgt. Maar waar in Twente? Ik vind Enschede een mooie stad, maar ergens ook wel weer heel groot. We zijn dus verder gaan kijken en kwamen uiteindelijk uit in Haaksbergen. Ik kom graag in dit dorp, de broer en zus van Jeroen wonen daar ook en je hebt daar veel faciliteiten.

Toch bleek het moeilijker dan gedacht om een woning te vinden daar. Het dorp is heel gewild in de omgeving en woningen liggen niet voor het oprapen. De afgelopen maanden zijn we actief bezig geweest met zoeken, hebben wij makelaars benaderd, maar vonden uiteindelijk toch niet wat we zochten.

Telefoontjes, bezichtiging en toezegging binnen één week? JA!

In Haaksbergen moet je heel snel zijn als je op zoekt bent naar een huurwoning, daar weten wij nu alles van. Op maandag werd Jeroen getipt door zijn broer dat er een appartement vrij kwam. Naast hem notabene, hoe toevallig is dat? Hij heeft toen meteen contact gezocht met de huurbaas en de makelaar, vervolgens planden we een bezichtiging voor die vrijdag. We waren meteen enthousiast over de woning en hebben datzelfde weekend toegezegd. Aaah! Toch wel een gek idee dat het allemaal zo snel gaat, dit hadden we totaal niet verwacht! Ons doel was om voor Kerst een woning te vinden. Nou, dat is zeker gelukt! Sterker nog, we kunnen er vanaf 1 augustus al in! Dit is natuurlijk te kort dag allemaal, dus we doen het lekker rustig aan. Er moeten nog een aantal dingen gebeuren in de woning en aangezien we in de vakantieperiode de sleutel krijgen waardoor veel vrienden en familie op vakantie zijn, doen we alles op z’n tijd.

Ik zal inhoudelijk niet teveel vertellen over de ligging van de woning i.v.m. privacy. Wel ga ik de komende tijd tijdens het klussen en de verhuizing vloggen, dus er zullen binnenkort meerdere verhuisvlogs online komen.

Shopping time!

Omdat alles heel snel is gegaan, moesten we als een speer allemaal woonwinkels bij langs om meubelen uit te zoeken. Door de jaren heen hadden wij al veel uitzetspullen gespaard, maar nog niet de grote meubelen. Zo hebben we een bed besteld en allekeizers, nu kom ik er pas achter wat het allemaal wel niet kost! Jeroen en ik zijn natuurlijk vreselijk lang, dus we moesten een extra lang bed bestellen. Het kost wat, maar dan heb je ook wat!

We waren het er al snel over eens dat we een strakke huisinrichting willen met industriële details. Dat vinden we zo gaaf! Het is momenteel natuurlijk ook helemaal hip, dus er is keus genoeg! We scoorden twee mooie lampen en een mooie houten eettafel met 6 stoelen. Om de kosten wat te drukken, combineren we nieuwe meubelen met meubelen van Marktplaats. Why not? Er zijn zoveel mooie tweedehands meubelen die nog prima een tijd mee kunnen. Het is een kwestie van zoeken en laat mijn schoonvader daar nu net goed in zijn, hihi. Dankzij hem hebben we de mooie eettafel met stoelen, een loungeset voor op het dakterras en een tafel voor op mijn beauty kamer gekocht voor een mooi prijsje.  Als alles op z’n plek staat zal er natuurlijk een house tour komen!

Ik wil jullie nog zóveel vertellen, maar dat bewaar ik voor een andere keer of voor in de vlogs natuurlijk. Ik ben in elk geval heel erg blij dat Jeroen en ik deze stap kunnen en mogen zetten. We waren er al een hele tijd aan toe en nu we de kans kregen voor deze woning, grepen wij het met beide handen aan! Ik kan niet wachten om lekker burgelijk boodschappen te doen, wasjes te draaien, weer ouderwets af te wassen, samen de hele dag in bed liggen en ’s avonds samen Netflix te kijken. En niet te vergeten; elke avond samen in slaap kunnen vallen en niet elke zondagavond weer afscheid van elkaar te moeten nemen. Heerlijk!!

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om deze updates te lezen of om de vlogs te zien straks! Het zal de komende tijd een hectische periode worden, maar ik heb er zoveel zin in!

Vergelijkbare blogs