Huis & tuin

Posters aan de muur in huis? Dít is waarom!

Door

Zit je eraan te denken om (meer) posters aan de muur op de hangen in huis? In de woonkamer, slaapkamer of hal: we kunnen dit alleen maar toejuichen. Posters zijn namelijk een fraaie toevoeging aan het interieur. Dít zijn de redenen om er meer van op te hangen.

Artistieke aankleding

Een van de belangrijkste redenen om meer wanddecoratie op te hangen in huis: je laat er een artistieke stijl mee zien. En dat is meer dan welkom in het interieur. Achterhaal wat je voorkeuren zijn qua stijl en looks. Dit is immers heel persoonlijk. Van klassiek of vintage tot juist abstract of modern. Houd je van drukke kunst of juist meer ingetogen of minimalistische werken? In de Gallerix collectie vind je kunst die bij jouw smaak past. Het is ook leuk om meerdere stijlen te combineren, want er zijn natuurlijk geen ‘regels’ wat betreft je selectie. Pak vooral lekker uit, want zo maak je er weer een eigen kunstwerk van.

Meer sfeer

Kunst aan de muur zorgt voor meer sfeer om je heen. Dat is natuurlijk altijd een uitkomst. Iedere kamer in huis krijgt meteen een levendigere aankleding als je er posters ophangt. Doe dit daarom in verschillende kamers. Vertaal dat stukje sfeer met verschillende accessoires in je interieur. Je kunt ook hier weer een complete mix maken. Let bijvoorbeeld op de kleuren van de posters die je selecteert: laat deze overeenkomen met de verdere kleuren in je interieur. Zo staat het prachtig als je boven de bank posters met een olijfgroen kleurschema hebt, in combinatie met een olijfgroen sierkussentje op de bank. Dit laat duidelijk zien dat je erover hebt nagedacht.

Altijd plek

Er is ook een duidelijke praktische reden om voor wanddecoratie te kiezen: er is altijd wel plek voor te vinden in een ruimte. Waar er op een gegeven moment geen plek meer is voor bijvoorbeeld nieuwe meubels, is er aan de wand vast en zeker nog wel een kaal plekje te vinden. Zeker als het om een enkele poster gaat, die je precies in het juiste formaat kunt selecteren. Let bij posters kopen goed op de afmetingen, zodat het netjes past op de plek die je in gedachten hebt. Boven de bank, bij de eettafel of gewoon halverwege de kamer, bepaal zelf waar je posters op wilt hangen. 

Persoonlijke look

Je kunt persoonlijkheid laten zien met de posters aan de wand. Je kunt bijvoorbeeld een zelfgemaakte foto of illustratie printen, als je iets moois hebt om op te hangen. Of laat heel duidelijk je stijl naar voren komen, in de vorm van je lievelingskleuren, -vormen of -kunstvoorkeuren. Je voelt je al gauw helemaal thuis in je interieur, als je een zorgvuldige selectie van posters aan de muur hebt hangen. En je kunt er zoveel mee uitpakken als je zelf wilt. Een enkele poster kan een ruimte al opfleuren. Maar het is nog toffer om een complete fotowand samen te stellen, waarin meerdere kunstwerken een rol spelen.

Thema in huis

Vind je het fijn om een bepaald thema centraal te stellen in je interieur? Ook daar helpen posters goed bij. We geven een voorbeeld: het natuurthema is een prachtig thema om je woning mee aan te kleden. Dit vertaal je met rieten manden, een jute vloerkleed en veel kamerplanten. Qua posters houd je het natuurthema aan, met afbeeldingen van het bos, het strand of andere natuurgebieden. Dat brengt je helemaal tot rust! En zo zijn er nog veel meer thema’s om aan te denken, van dieren tot steden en van fashion tot sport. Wat past er het best bij jou?

Posters voegen echt iets toe aan je interieur. Ga daarom op zoek naar de perfecte designs, die aansluiten op jouw woning en stijl. Waar ga jij posters ophangen in je huis?

Vergelijkbare blogs