Een zelftest kopen: Krijg binnen 15 minuten een uitslag
Divers

Een zelftest kopen: Krijg binnen 15 minuten een uitslag

Door

Wil je een zelftest kopen, maar weet je nog niet precies wat je er allemaal aan kunt behalen? De zelftesten zijn immers de afgelopen tijd populairder geworden en een aantal op voorraad hebben, is een goed idee voor ieder huishouden. Voordat je daadwerkelijk tot een aankoop overgaat, kun je het beste de voor- en nadelen voor jezelf op een rij zetten. Want welke voor- en nadelen mag je nou echt niet over het hoofd zien bij het kopen van de zelftesten? Onderstaande informatie zet de belangrijkste voor jou op een rij, zodat jij goed voorbereid een aankoop doet. 

Een zelftest kopen voor ieder moment

Een zelftest kopen brengt als grootste voordeel met je mee dat je overal en op ieder moment een test kunt doen. Bij de eerste klachten kun je al een van de testen uit het doosje halen en de test uitvoeren. Door de testen dus op een strategische plek in huis te leggen, weet je zeker dat je jouw gezondheid goed in de gaten houdt en je niet te lang met de klachten rond blijft lopen. De zelftesten zijn op ieder moment van de dag beschikbaar voor jouw gezinsleden. 

Snel een uitslag van de test

Een zelftest kopen geeft jou ook de gelegenheid om binnen 15 minuten een uitslag in handen te hebben. Zodra je de test uitgevoerd hebt met het wattenstaafje en de vloeistof op de teststrip plaatst, begint deze immers al te zoeken naar het virus. De streepjes tonen dan aan of je positief of negatief getest bent. Houd er wel rekening mee dat je bij een positieve test alsnog naar een testlocatie toe moet voor een officiële test. Deze officiële testen zijn namelijk nog net iets betrouwbaarder dan de testen die je bij jezelf uitvoert. 

De betrouwbaarheid in de gaten houden 

Een zelftest kopen is echter niet altijd betrouwbaar. Er zijn een groot aantal varianten te vinden, waarbij niet alles aan de richtlijnen voldoet. Het blijft daarom wel opletten. Desondanks kun je een goede indicatie krijgen van de stand van zaken bij jouw gezondheid en heb je de mogelijkheid om de mensen om jou heen te beschermen van het virus of klachten die hierop lijken. De test is eenvoudig uit te voeren, dus je hoeft ook geen tijd meer te verliezen als het om deze zelftesten gaat. Jij hoeft alleen nog te bepalen hoeveel testen je aanschaft voor jouw gezin.

Vergelijkbare blogs