Het beklimmen van de Toubkal. Wat neem je allemaal mee?
Divers

Het beklimmen van de Toubkal. Wat neem je allemaal mee?

Door

Wie denkt dat je in Afrika alleen safarireizen kunt maken heeft het helemaal mis. Het continent leent zich ook perfect om te gaan hiken. Dit kan bijvoorbeeld in Marokko waar in het Atlasgebergte Mount Toubkal, de hoogste berg van Afrika ligt. Een prachtige tocht van enkele dagen, waar je je wel goed op moet voorbereiden. In deze blog geven we je aantal tips, onder meer over wat je zeker mee moet nemen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Mount Toubkal is met 4.167 meter de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Hij ligt in het zuidwesten van Marokko in het Atlasgebergte. Er worden diverse één of meerdaagse trekking tochten aangeboden, eventueel in combinatie met een wandeltocht door diverse Berber dorpen. Welke variant voor jou geschikt is, hang af van je ervaring en conditie. Een trekking door de bergen is namelijk wel iets anders dan een lange wandeltocht door een heuvelachtig landschap. Bereid je dus goed voor op je avontuur en luister vooral ook goed naar je lichaam.

Het beklimmen van de Toubkal. Wat neem je allemaal mee?

Je rugzak inpakken

Voor de dagelijkse kleding en toiletspullen en dergelijke, kan je een rugzak of weekendtas meenemen. Deze zal op muildieren worden vervoerd. Voor de nachten neem je een lakenzak, slaapzak en kussensloop mee. Heb je een kampeertocht geboekt, neem dan ook een goed isolerend slaapmatje mee.

Neem naast je toiletspullen en toiletpapier, diverse soorten kleding mee zoals een korte en lange broek, een fleecetrui, diverse shirts, thermokleding, handschoenen, voldoende sokken, ondergoed een pet een sjaal. 

Als vanzelfsprekend heb je goede wandelschoenen (A/B of B/C voor in de winter) en eventueel je wandelstokken. Neem ook handige spulletjes zoals een zakmes, zaklamp en andere spulletje mee om iets te kunnen repareren.

Naast je bagage heb je ook een ruime dagrugzak nodig van minimaal 25 liter inhoud. Tijdens de beklimming neem je de volgende zaken hier in mee.

  • Fleecetrui
  • Regenkleding
  • 2 waterflessen
  • EHBO kit, paracetamol en zonnebrandcrème
  • Slippers of sandalen voor gedurende de pauzes
  • Fotocamera

Hoe je er komt

Om de Toubkal te beklimmen, reis je af naar Marrakesh. Vanuit Nederland vliegen er verschillende maatschappijen, waaronder Transavia, naar deze stad. Dit kan vanaf diverse Nederlandse luchthavens. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 3 uur en 45 minuten vliegen. Hou wel goed rekening met de drukte op de luchthavens. In geval van vertraging Transavia vluchten heb je overigens in diverse gevallen recht op vergoeding.

Vergelijkbare blogs