Wat zijn de voordelen van een konijnenren?
Divers

Wat zijn de voordelen van een konijnenren?

Door

Wil je graag een konijn? Zorg dan dat je goed voorbereid bent op de komst van dit dier. Je hebt in ieder geval een hok, stro en voer nodig. Koop ook wat te spelen en te knagen, zodat je konijn zich niet verveelt. Naast een konijnenhok kun je ook een ren kopen. Twijfel je of je dit nodig hebt? In deze tekst vertellen wij je wat de voordelen van een konijnenren zijn.

Je hoeft niet constant een oogje in het zeil te houden

Omdat een gemiddeld konijnenhok niet bepaald groot is, vind je het vast zielig om je konijn hier dag en nacht in te laten zitten. Daarom besluit je misschien om hem zo nu en dan los te laten lopen in de tuin. Je konijn heeft in dat geval veel meer vrijheid dan in zijn hok. Je moet je konijn alleen wel constant in de gaten houden, want je wilt voorkomen dat hij ontsnapt. Als je een konijnenren hebt, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Je konijn kan namelijk niet ontsnappen, waardoor je in de tussentijd rustig even iets anders kunt doen.

Je konijn krijgt voldoende lichaamsbeweging

Net als mensen kunnen ook konijnen overgewicht krijgen. Om te voorkomen dat je konijn te zwaar wordt, is het belangrijk dat hij voldoende lichaamsbeweging krijgt. In een konijnenhok is dit niet vanzelfsprekend, maar in een ren wel. Zo’n ren is namelijk een stuk groter dan een gemiddeld hok, waardoor je konijn hier lekker kan rennen, springen en spelen. Je helpt je konijn op deze manier niet alleen om op een gezond gewicht te blijven, maar ook om zijn spieren te behouden.

Je beschermt je tuin

Als je een ren voor je konijn koopt, doe je hem hier ongetwijfeld een groot plezier mee. Toch koop je zo’n ren niet alleen voor je konijn, want jij profiteert er ook van. Laat jij je konijn loslopen in de tuin? Grote kans dat hij op ontdekkingstocht gaat. Tijdens zijn tocht knaagt hij misschien aan de bladeren van planten of graaft hij gaten in je tuin. Met een konijnenren bescherm je je tuin tegen dergelijke schade. Zet de ren bijvoorbeeld op het gazon neer en je konijn kan weinig schade aanrichten.

Makkelijk opzetten en opruimen

Het hok van je konijn staat waarschijnlijk op een vaste plek, maar een konijnenren wil je misschien niet altijd op dezelfde plek laten staan. Gelukkig hoeft dit ook niet, want de gemiddelde ren zet je in een handomdraai op en breek je snel weer af. Hierdoor bepaal je helemaal zelf waar je hem neerzet. Heb je de ren staan en wil je hem toch op een andere plek neerzetten? Geen probleem, want je kunt hem gewoon in zijn geheel optillen. Een konijnenren is namelijk licht van gewicht, waardoor je hem makkelijk verplaatst.

Vergelijkbare blogs