Zo stel jij jouw persoonlijke gellak set samen
Nagels

Zo stel jij jouw persoonlijke gellak set samen

Door

Wil je een trip naar de manicure salon vermijden door thuis gelnagels te doen? Gelnagels thuis aanbrengen verschilt niet veel van wat je in een salon zou krijgen. Je zult merken dat dit heel leuk is om te doen, zolang je maar de juiste apparatuur en gellak sets hebt en het geduld om het te leren. Zal het lukken? Ja, precies… Maar alleen als je weet hoe je het correct moet doen!

Alles wat je nodig hebt voor thuis gel nagels

Gelnagels zijn anders dan standaard nagellak omdat er geen speciale uitrusting nodig is. Om gellak goed aan te brengen, heb je een set instrumenten nodig.

1. Lamp met Led of UV-kuur

U kunt uw gelnagels niet uitharden zonder een UV-emitterende uithardingslamp. Hoewel je au naturel kunt gaan door je nagels in de zon te leggen en de UV-stralen van de zon op te vangen, is dit niet de meest efficiënte manier om je DIY gelpolish manicure te genezen omdat je moet wachten tot het weer meewerkt.

In dat geval is een UV- of LED-uithardingslamp de beste optie. Wij geven echter de voorkeur aan een LED-uithardingslamp omdat deze minder UV-licht afgeeft en de gelpolish sneller droogt.

2. Vijlen van glas of kristal

Nagelvijlen zijn er in verschillende vormen en maten, waaronder amaril-, glas- en kristalvijlen. Wij raden aan om glas of kristal te gebruiken omdat deze duurzamer zijn. Het vijlpatroon is in het glas of kristal geëtst, wat de duurzaamheid garandeert. Goedkope glazen vijlen bevatten gelijmde patronen in plaats van geëtste patronen, die snel kunnen slijten. Glas of kristal zijn ook ideaal voor natuurlijke nagels, omdat ze de nagelpunt glad maken in plaats van hem te versnipperen.

Omdat het motief in het glas is gegraveerd en niet zal slijten, kan een robuuste glazen of kristallen vijl vele jaren meegaan. Ze zijn ideaal voor persoonlijk gebruik, dus deel ze niet. Houd ze bovendien na elk gebruik schoon om ze veilig te houden voor gebruik. Als je thuis gelnagels wilt gaan zetten, is dit een onmisbaar gereedschap.

3. Buffers voor nagels

Het polijsten van uw nagels is een belangrijk onderdeel van uw at-home manicure. In de meeste gevallen is het oppervlak van uw nagels niet glad genoeg om zonder te kunnen. Het doel van een nagelbuffer is om uw nagels voor te bereiden, zodat de gellak zich er goed en langdurig aan hecht. Een nagelbuffer met fijne korrel is nodig voor een vlekkeloze buffing.

Zo stel jij jouw persoonlijke gellak set samen

4. Cuticle olie

Voordat u thuis met de gelmanicure begint, moet u ervoor zorgen dat uw nagels gehydrateerd zijn. Nagelriemolie is de beste optie voor dit doel. De nagels lopen het risico te barsten, te kloofjes te krijgen en uit te drogen als ze worden blootgesteld aan te veel zonlicht, chloor, zout water of zeepwater.

Nagelriemolie helpt bij het opnieuw vormgeven van dergelijke nagels, waardoor ze aantrekkelijker worden en gladder om te lakken.

5. Wrijfalcohol

Wanneer u gellak op uw nagels aanbrengt, moet u proberen er het beste uit te halen. Als u uw nagels niet voldoende voorbereidt voordat u gellak aanbrengt, kan dit lastig zijn. Wrijfalcohol helpt bij de voorbereiding van een schoon en smetvrij nagelbed, zodat de gellak zo efficiënt mogelijk op uw nagels hecht. Dit is vooral belangrijk als u eerder nagelriemolie hebt gebruikt, omdat alcohol de oliesporen van het oppervlak van uw nagelbed verwijdert.

6. Het aanbrengen van de grondlaag

De basis voor uw gelnagelapplicatie wordt gelegd met een gel base coat. Het fungeert als een basis tussen de nagelplaat en de gellak, waardoor uw nagel stevigheid krijgt en de lak langer blijft zitten. Een gel basislaag is een belangrijke stap in het bereiken van een langhoudende manicure.

Zolang de base coat en top coat speciaal zijn voor gel nagellak, kun je elk merk gebruiken. Maar voor het grootste effect worden S&L base en top coat aangeraden. Een base coat voorkomt nagellak vlekken op je nagels door de lak te laten hechten aan je nagel en je gelakte nagel een gelijkmatige textuur te geven. Wanneer je een base coat gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken dat je nagels vervagen.

7. De top coat

Een top coat beschermt uw gel manicure door te fungeren als een schild. Het beschermt uw gelpolish tegen de schadelijke effecten van de omgeving, zoals zonlicht en water, die de levensduur van uw gelmanicure kunnen verminderen. Tijdens het gel polijsten is de top coat de laatste laag die u aanbrengt. Zijn preventieve eigenschappen dragen ook bij tot het stralende en glanzende aspect dat u wenst. Een top coat nagellak is, net als de basislaag, vereist voor gelnagels.

8. Polijstgel

Last but not least, de gel nagellak. Kies een merk met een lang houdende formule en een verscheidenheid aan kleuropties. Omdat je thuis met gelnagels gaat spelen, wil je complementaire kleuren om mee te werken en niet-giftige bestanddelen. Alle kleuren in onze geschenksets vullen elkaar aan, zodat u thuis onbeperkte kleurencombinaties kunt maken.Maar leg jezelf geen beperkingen op. Bekijk de gel nagellak kleuren en kies je favorieten uit de meer dan 100 beschikbare opties bij Yinger Cosmetics. Omdat deze gelpolishes geen agressieve ingrediënten bevatten, hoef je je geen zorgen te maken over je nagels of huid. Hun nagellakken zijn gemaakt van veganistische, sulfaat-vrije, wreedheid-vrije en parabeen-vrije ingrediënten.

Vergelijkbare blogs