6 tips voor een goede nagelverzorging
Nagels

6 tips voor een goede nagelverzorging

Door

Nagelverzorging is een belangrijk onderdeel van persoonlijk verzorging. Het kan de algehele uitstraling van iemand op een positieve manier veranderen. Er zijn een aantal stappen die je zelf kunt ondernemen om mooie en gezonde nagels te hebben. Dat scheelt je weer wat tijd en geld aan een manicure.

Reinigen

Reinig je nagels goed! Dit doe je door ze te wassen met warm water en zeep en door ze vervolgens grondig te drogen met een handdoek. Verwijder alle resten van vuil en olie van je nagels, zodat ze schoon en gezond blijven.

Knippen

Er wordt aangeraden om je nagels minstens één keer per week te knippen. Gebruik een nagelknipper om ze op de gewenste lengte te brengen en zorg ervoor dat je de nagelriemen niet beschadigt. Knip de nagels recht af en vermijd het vormen van hoekjes. Dat kan namelijk leiden tot ingegroeide nagels.

Vijlen

Na het knippen kun je je nagels vijlen. Gebruik hiervoor een nagelvijl en vijl de nagels in één richting: vanaf de buitenkant van de nagel naar het midden. Vermijd het gebruik van een zaagbeweging. Dat kan de nagels namelijk beschadigen. Vijl de nagels niet te kort wanneer je graag een bepaalde vorm wilt behouden. 

Hydratatie

Een ander belangrijk aspect van nagelverzorging is het hydrateren van de nagels en nagelriemen. Breng regelmatig een nagelriemolie aan en masseer deze zachtjes in om de nagels en nagelriemen te voeden en te hydrateren. Dit zal helpen om droge en broze nagels te voorkomen en ervoor zorgen dat je nagels gezond blijven. Fijne nagelverzorgingsproducten vind je bij Salontopper.

Bescherming

Bescherm je nagels tegen schade. Dat houdt in dat je je nagels niet gebruikt als een soort gereedschap om dingen te openen of te krabben. Dat kan namelijk leiden tot breuken en scheuren. Draag handschoenen bij huishoudelijke klusjes zoals afwassen en schoonmaken. Zo voorkom je dat je nagels beschadigd raken door chemicaliën en water.

Nagelbehandeling

Onze laatste tip is om regelmatig een nagelbehandeling te nemen om je nagels in topconditie te houden. Dit kan variëren van een manicure tot een uitgebreide spa-behandeling. Het kan in sommige gevallen ook handig zijn om extra supplementen of voeding toe te voegen aan je dieet om je nagels van binnenuit te voeden. Het consumeren van biotine kan bijvoorbeeld helpen bij het bevorderen van de nagelgroei en de algehele gezondheid van de nagels verbeteren.

Vergelijkbare blogs