Nagels verzorgen na beschadiging
Nagels

Hoe zorg je ervoor dat je nagels weer in goede conditie zijn na acrylnagels of gellak?

Door

Beschadigde nagels na acryl

Kunstnagels kunnen de echte nagels erg beschadigen, vooral het verwijderen ervan. Je kunt dit op verschillende manieren doen, maar helaas is iedere manier even slecht voor je echte nagels. De beschadiging die ontstaat aan de bovenste laag van je echte nagels is dus helaas niet te voorkomen. Je kunt speciale agressieve reinigings doekjes gebruiken om de acryl te verwijderen, die erg schadelijk zijn voor de nagels. Daarnaast vijlen mensen de acrylnagels vaak weg, maar er is dan een grote kans dat je te veel vijlt of dat je eraan gaat plukken en per ongeluk stukken van je eigen nagels meeneemt. Het verwijderen van kunstnagels gaat nooit zonder de eigen nagels schade toe te brengen. Het is dus belangrijk dat jij jouw beschadigde nagels na gellak goed verzorgt! 

Nagels verzorgen na beschadiging 

Hoe beschadigd je nagels ook zijn door het gebruik van kunstnagels, gelukkig kun je ze met de juiste verzorging altijd helpen herstellen. Dit kan wat tijd kosten, maar uiteindelijk zullen je eigen nagels weer hun oorspronkelijke kwaliteit terug krijgen. Een goede manier om je beschadigde nagels te verzorgen, is met speciale olie voor de nagels en de nagelriemen. Daarnaast wil je de nagels natuurlijk zoveel mogelijk stimuleren om snel te groeien, aangezien er dan gezondere delen van de nagel aangroeien. Een simpele manier om je nagels sneller te laten groeien, is de nagelriem verwijderen of terugduwen. De nagelriem is het doorzichtige stukje huid tussen jouw vinger en je nagel. Ze hebben een belangrijke functie, want ze houden bacteriën en schimmels tegen die de nagel aan willen tasten. Toch belemmeren ze ook vaak de groei van je nagels, bijvoorbeeld doordat ze uitdrogen. Je kunt dit makkelijk voorkomen door je nagelriemen regelmatig een beetje terug te duwen.

Hoe duw jij jouw nagelriemen terug?

Het is belangrijk dat je goed te werk gaat als jij jouw nagelriemen terug gaat duwen, aangezien je gaat werken met een plekje dat gevoelig is voor bacteriën en infecties. Maak je nagels altijd helemaal schoon voordat je jouw nagelriem terug gaat duwen. Verwijder eventuele nagellak met acetonvrije nagellak remover. Vervolgens kun jij jouw nagels een paar minuten laten weken in een bakje van warm water met kokosolie. Hierdoor worden de nagelriemen zacht en zijn ze makkelijker terug te duwen. Je kunt dit dus ook prima doen na een warm bad of een douche. 

Vergelijkbare blogs