5 redenen voor het aanschaffen van houten speelgoed voor je kinderen
Lifestyle

5 redenen voor het aanschaffen van houten speelgoed voor je kinderen

Door

Heb je kleine kinderen rondlopen? Dan ben je waarschijnlijk erg vaak in een speelgoedwinkel te vinden. Kinderen zijn namelijk dol op speelgoed. Het aanbod aan speelgoed is enorm groot en daardoor kan het lastig zijn om het juiste speelgoed te kopen. In dit blog bericht willen we je voorzien van 5 redenen waarom je zou moeten kiezen voor houten speelgoed.

Houten speelgoed is perfect voor iedere toepassing

Een van de redenen om voor houten speelgoed te gaan is omdat het goed bestand is tegen verschillende omstandigheden. Zo kun je het ook perfect als badspeelgoed gebruiken. Hout is namelijk een zeer fijne grondstof die bijvoorbeeld niet kan roesten. Hierdoor is het perfect om te gebruiken in bijvoorbeeld het bad, maar ook buiten in de regen. Je hoeft het speelgoed alleen maar even te laten drogen!

Duurzaam speelgoed

Een ander reden voor het aanschaffen van houten speelgoed is dat het duurzaam is. Houten speelgoed is namelijk enorm stevig, waardoor het niet snel kapot gaat. Als je kindje het bijvoorbeeld laat vallen, hoef je je niet druk te maken dat het kapot gaat. Daarnaast heeft houten speelgoed ook geen kleurverlies en is het tijdloos.

Verbeter de verbeelding van je kind

Het gebruik van hout in speelgoed zorgt ervoor dat het speelgoed doorgaans groter is. Hierdoor heb je bijvoorbeeld enkel blokken, een auto of een trein van hout. Dit is voor het kind een zeer goede stimulans om zijn eigen verbeelding te gebruiken. Doordat het kind zijn eigen fantasie laat werken, wordt het kind iets bijgeleerd. Hij moet namelijk zijn eigen creativiteit gebruiken om met het speelgoed te spelen. Met plastic speelgoed is dit niet altijd het geval, waardoor het kind er snel op uitgekeken kan raken.

Veiligheid is belangrijk

Als je nieuw speelgoed gaat kopen, is hetgeen waar je op let altijd de veiligheid. Voor kleine kinderen is het bijvoorbeeld niet goed om met kleine, losse onderdelen te spelen, omdat ze deze snel in de mond stoppen. Houten speelgoed is hier perfect op ingesteld, omdat het veelal om grotere stukken gaat. Hierdoor kunnen de kindjes er niet in stikken. Vervolgens heeft houten speelgoed ook altijd hoekjes die niet scherp zijn. Deze worden namelijk altijd geschuurd, waardoor het erg veilig is om mee te spelen.

Tijdloos speelgoed in huis halen

Een laatste voordeel is dat speelgoed van hout tijdloos is. Hierdoor kun je het perfect in huis laten staan en kan het doorgegeven worden op generaties. Je kunt bijvoorbeeld als de kinderen ouder worden, het houten speelgoed bewaren. Als er eenmaal kleinkinderen geboren worden, kunnen die ook met het houten speelgoed spelen! Hoe leuk is het om je eigen kinderen te zien spelen met speelgoed waar je zelf ook mee hebt gespeeld?!

Vergelijkbare blogs