Favoriete tafel trends van 2022!
Huis & tuin

Favoriete tafel trends van 2022!

Door

Er zijn enorm veel trends ieder jaar op het gebied van wonen. Ook voor tafels zie je deze trends terug komen. In het jaar 2022 ga je veel van deze trends terug zien komen. Zo ga je merken dat duurzaamheid nog steeds belangrijk is en belangrijker wordt in het interieur. Daarnaast is het combineren van verschillende accessoires, kleuren of meubels enorm leuk. Je kunt de eettafel daardoor ook veel leuker aankleden. Ga je bijvoorbeeld een industriele eettafel kopen? Dan kun je deze perfect voorzien van leuke, industriele  lampen! Wij vertellen je graag meer over onze favoriete tafel trends van 2022!

Welke kleuren zijn belangrijk in 2022?

Wanneer we aan een interieur denken, kun je natuurlijk niet om de kleuren heen. De kleuren van een meubelstuk of accessoire is voor een interieur erg belangrijk. Als je bijvoorbeeld gaat kijken in de industriële woonstijl, zie je al snel de kleuren zwart en bruin terugkomen. Voor een tafel betekent dit al snel dat er een combinatie wordt gemaakt tussen zwart en bruin. Zo is het tafelblad meestal hout bruin en zijn de poten zwart. In andere interieurstijlen, zoals bijvoorbeeld een moderne stijl, ga je ook veel zwart zien. Hier wordt echter de combinatie gemaakt met wit. De houtlook daarentegen kom je vaker tegen bij een tafel. Deze past namelijk perfect in enorm veel interieuren, zoals een klassieke of juist een landelijke stijl.

De keuze voor een materiaal

De materiaalkeuze voor een eettafel is erg belangrijk. In veel gevallen zie je de materialen hout en metaal terugkomen. Dit is natuurlijk niet gek, aangezien dit zeer sterke materialen zijn die gemakkelijk te bewerken zijn. Deze materialen gaan we in 2022 dan ook zeker terugzien. Met name de combinatie van metalen poten en een blad van hout. Deze combinatie is al enige tijd aanwezig, maar deze trend zet zichzelf nog even door. Met name in een industriële woonstijl komt deze keuze van materiaal aanzienlijk naar voren. Dit wordt dan vaak afgemaakt met een leuke, industriele hanglamp.

Hoe leuk is combineren?

Al met al zijn er veel verschillende trends die je kunt volgen voor een interieur. Hierin is een tafel vaak een ondergeschikte meubel, die je gaat combineren met echte eyecatchers, zoals een grote hanglamp of een mooie stoel. Een industriële eettafel kun je daarom ook perfect combineren met allerlei verschillende accessoires. Maak je tafel bijvoorbeeld compleet met een tafelhaard of een mooie plant. In 2022 ga je steeds meer groen zien in en rondom het huis. Een mooie manier om je woonkamer en keuken te voorzien van mooie planten. Heb jij al een idee met welke meubels of accessoires je de eettafel kunt combineren? Maak het bijvoorbeeld seizoensgebonden, zodat je het ieder kwartaal kunt veranderen!

Op zoek naar de nieuwste interieurtrends? Neem dan een kijkje op onze collega’s van Woontax!

Vergelijkbare blogs