huidverzorging
Beauty Lifestyle Persoonlijk Review

Met esthetische geneeskunde ben jij klaar om jouw huid perfect te maken

Door

Misschien heb je er al van gehoord of misschien nog niet: niet-invasieve technologieën zijn dé nieuwe trend in de beauty-sector. Voor behandelingen in het gezicht zoals littekens, acne of vlekjes bieden ze een maximale doeltreffendheid en bovendien het meeste comfort. Je zal snel herstellen en het brengt geen onnodige schade aan in het gezicht. En ook voor andere niet-invasieve behandelingen van het lichaam zoals huidverjonging, huidversteviging of afslanken biedt esthetische geneeskunde de ultieme behandelingen. Alle werkwijzen zijn volledig afgestemd op elke klant. Experts gaan daarom eerst jouw kwaaltje of probleem vaststellen. Daarna kijken ze naar de textuur van je huid en gaan ze beslissen welke technologie jouw huid weer helemaal zal laten stralen. 

Wat is esthetische geneeskunde?

Esthetische geneeskunde is eigenlijk een brede term voor disciplines die zich focussen op het veranderen en behandelen van onze esthetische verschijning. Of in andere woorden: het uiterlijk. Denk maar aan de behandeling van kwaaltjes op de huid zoals littekens, vlekjes of huidverkleuringen. En ook andere behandelingen vallen hier vaak onder: verwijderen van overtollig vet, het strakker maken van de huid of een bepaalde aanpassing van het lichaam. Daarbij hoort dan bijvoorbeeld het strakker maken van de huid of een neuscorrectie. In het algemeen kunnen we dit vakgebied ook nog opsplitsen in twee vormen: chirurgisch en niet-chirurgisch. Chirurgische ingrepen zijn intussen wel bekend: reconstructieve chirurgie, plastische chirurgie of andere chirurgische procedures. Hier komt dus wel een operatieve ingreep aan te pas. Maar wat nieuwer en minder bekend is, zijn de niet-chirurgische ingrepen. Deze vallen onder de categorie van niet-invasief en niet schadelijk. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over behandelingen aan de hand van energiegolven of peelings. 

Wat kan het betekenen voor jou?

Esthetische geneeskunde kan voldoen aan verschillende behoeften. Dat kan gaan over iets dat je zelf niet zo mooi vindt tot iets waar je medische klachten van ondervindt. In het gezicht kunnen bijvoorbeeld littekens, acne, rimpels, pigmentvlekken, donkere kringen of poriën aangepakt worden. Als het gaat over het lichaam kunnen ook verschillende behandelingen toegepast worden. Voorbeelden daarvan zijn striemen, cellulitis, gewichtsproblemen of haargroei. En zo komen wij de behandeling van het haar. Zowel kaalheid als ingegroeide haartjes kunnen verzorgd worden. 

Welke technologieën zijn vandaag de dag belangrijk? 

Medische niet-chirurgische behandelingen gaan verder dan enkel een simpele laserbestraling. Laser wordt namelijk al langer gebruikt voor bijvoorbeeld ontharing of het verwijderen van tatoeages. Maar wat vandaag de dag vooral gebruikt wordt is radiofrequentie of gekoelde radiofrequentie. Deze vorm van therapie stuurt energiegolven uit naar specifieke delen van de huid, of het nu gaat om oppervlakkige delen of dieperliggende huid. En wat daarbij erg innovatief is, is dat het geen andere schade kan aanbrengen. Het is dus de meest veilige en bovendien comfortabele manier voor een behandeling met het beste resultaat.

Vergelijkbare blogs