Review

Artdeco Paradise Island Collectie Spring/Summer 2017

Door

Geïnspireerd op witte stranden, turquoise zee, tropische palmbomen en de kleuren van een mooie zonsondergang; de nieuwe Artdeco Paradise Island zomercollectie brengt je naar paradijselijke eilanden. De collectie bestaat uit lichte producten voor een glanzende en gebronsde teint, gecombineerd met trendy statementlippen voor een opvallende zomerlook. Ik ontving een aantal producten uit de collectie om te testen, dus bereid je voor op een zonnige review met veel foto’s!

Eerlijk is eerlijk, we zijn eigenlijk wel klaar met het wisselvallige weer en willen gewoon zomer, toch? Ik vind lente- en zomercollecties één van de leukste dingen om te testen en te reviewen, omdat ik er eigenlijk altijd wel over te spreken ben. De verpakkingen zien er vaak zomers uit, net als de kleuren.

Uit de Paradise Island collectie ontving ik de bronzer, blush, cushion blush en twee kleuren oogschaduw sticks.

Artdeco Paradise Island Bronzing Magnum Powder “Beach babe” | €24,95

De Bronzing Magnum Powder is een lichte, transparante bronzing powder met een natuurlijke finish. Speciale ingrediënten geven het een waterproof-effect maar zullen de huid niet uitdrogen, ideaal dus voor op het strand. Door het driedimensionale patroon van een zon, is ook deze poeder een lust voor het oog. De bronzer is verkrijgbaar in twee verschillende tinten: Beach  Babe en Sunburst. Deze laatste variant is iets lichter van kleur, dus zeer geschikt voor de lichte huidskleuren of voor een natuurlijk effect.

Artdeco Paradise Island Bronzing Blusher | €24,95

De Paradise Island Bronzing Blusher geeft je meteen een stralende en frisse teint. Door de lichte textuur kan de blush subtiel worden aangebracht. De minerale olie en parabeen-vrije blush zorgt voor een langdurige kleur en maakt daarnaast met haar prachtige verschijning en driedimensionale patroon zeker indruk.

Ik ontving de blush los in de pan, maar wanneer je deze koopt of besteld krijg je er natuurlijk ook een mooie verpakking omheen, net als de bronzer.

Allereerst wil ik even zeggen dat beide poeders een héérlijke geur hebben. Ik kan het moeilijk omschrijven, maar het ruikt heel erg zomers, zonnebrand-achtig! De kleur van de bronzer is iets aan de warme kant voor mijn lichte huid, maar in praktijk werkt deze eigenlijk heel goed. De kleur is goed uit te blenden en het oogt verder wel heel natuurlijk. De blush is prachtig! Niet zo sterk gepigmenteerd waar ik stiekem op hoopte, maar de kleur en glans is alsnog goed zichtbaar. Je kunt de kleuren van de blush los van elkaar gebruiken, maar ik meng alles door elkaar; dit werkt veel makkelijker.

Artdeco Paradise Island Cushion Rouge | €22,95

De nieuwe Cushion Rouge is perfect voor onderweg! De romige vloeibare blush in tubevorm met zachte spons-applicator zal je wangen doen stralen. De natuurlijke kleuren zorgen voor een frisse teint. De kleurintensiteit kan je versterken door meerdere lagen aan te brengen en de micro-pigmenten zorgen voor een heldere kleur. De kleine bolvormige poeder pigmenten mengen zich gemakkelijk met je huid en zorgen ervoor dat je huid fluweelzacht is. Een ideaal product voor de zomer want de Cushion Rouge voelt verfrissend nadat deze is aangebracht. Het product is verkrijgbaar in drie tinten: Paradise parrot, Tropical tucan en Bamboo bronze.

Welke variant ik gekregen heb is een verrassing, want ik kan op de tube nergens een naam terugvinden. Ik gok zelf dat ik kleur Bamboo Bronze heb, aangezien de andere twee kleuren echt meer roze en perzikkleurig zijn.

Het product werkt eigenlijk heel simpel en je kunt de blush makkelijk en snel doseren. Nu ben ik geen grote liefhebber van vloeibare producten als blush, maar in de zomer kan het wel ideaal zijn als je geen basis hebt maar toch een kleurtje op je wangen wilt hebben. Jammer genoeg vind ik deze kleur niet zo mooi en vloekt hij enorm bij mijn huid. Hij is te warm en het lijkt een beetje een vies kleurtje zo, helaas!

Artdeco Paradise Island High Performance Eyeshadow Stylo | €11,95

De gepigmenteerde stylo kan worden gebruikt als oogschaduw, highlighter, eyeliner of kohlpotlood. Het pigment is zo intens dat het wel tot 10 uur blijft zitten en waterproof is een paar minuten na het aanbrengen. De gladde textuur en gepigmenteerde tinten zorgen voor een perfecte afwerking. Ook zorgt de puntenslijper aan het uiteinde van de stylo ervoor dat je altijd een strakke lijn kan zetten. Er zijn drie kleuren beschikbaar: No. 23 Coconut bronze een warme bruin tint, No. 43 Acai berry voor een elegante look in kersenkleur. En de groene No. 68 Palm tree, waarmee je je in gedachten op een tropisch eiland waant. Ik ontving de eerste twee kleuren.

De potloden beloven heel romig te zijn met een intense kleur, maar jammer genoeg vond ik dit een beetje tegenvallen. Het is vaak zo dat in het begin de sticks wat stugger kunnen zijn omdat ze nieuw zijn, maar ook op het oog vond ik ze nog heel hard en kwam er niet veel kleur vanaf.

Op de onderstaande foto’s heb ik alle producten aangebracht, behalve de cushion blush. De potloden heb ik gebruikt voor een ooglook en ik heb geprobeerd er iets van te maken. Dit ging niet zonder slag of stoot, want ze waren echt heel erg stroef en blenden ging gewoon niet. Als een lijntje onder het oog zijn ze zeer geschikt, maar je kunt ze dus niet gebruiken op het ooglid.

Ik ben verliefd geworden op de bronzer en de blush, wat een fijne producten zijn dit! De bronzer is ook super groot, er zit maarliefst 18 gram in de verpakking, dus daar kan ik even mee vooruit. Ook op de wangen is de blush niet heel heftig, maar wel heel erg mooi natuurlijk. De perziktint is goed zichtbaar en ik spot zelfs een lichte glans. Heel zomers!

Zoals ik net al vertelde ben ik niet helemaal tevreden over de oogpotloden. Het ziet er wel oké uit, maar als ik mijn ogen sluit zie je een hele duidelijke rand die niet te vervagen is. Leuk voor onder het oog om wat meer kleur toe te voegen, maar verder zal ik ze niet gebruiken.

Mocht je iets van deze collectie willen scoren en wil je weten wat echt de moeite waard is? Dan zeg ik sowieso de bronzer en de blush! De andere producten zijn ook wel leuk, maar deze twee sprongen er wat mij betreft echt boven uit.

De Artdeco Paradise Island Collectie is vanaf half april verkrijgbaar bij o.a Topshelf (Nijmegen, Arnhem en Groningen) of online bij Douglas.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Vergelijkbare blogs

Post A Comment

Your email address will not be published.