Review

Essence Eye & Face Palettes

Door

Het is inmiddels geen nieuws dat Essence twee keer per jaar het assortiment omgooit en producten weghaalt en aanvult met nieuwe dingen. Zo kwam ik kort geleden deze nieuwe palettes tegen, de Eye & Face Palettes. Die zien er goed uit! Ik kocht ze allebei en geloof me, jij wilt ze ook! Bereid je voor op een review met veel foto’s en looks. Kijk je mee?

Het Essence Eye & Face Palette biedt je alles wat je nodig hebt om je schoonheid te benadrukken. De set bevat oogschaduw, blush en highlighter. Hiermee ben je klaar voor het avontuur!

De palettes zijn verkrijgbaar in twee varianten: 01 Glow For It en 02 Rise & Shine. Beide kleurencombinaties spraken mij meteen aan. Ik gebruik de laatste tijd veel bruin/paarse tinten, maar voor perziktinten kun je me altijd wakker maken. Alsof beide palettes voor mij gemaakt zijn!

De palettes bevatten elk 4 kleuren oogschaduw om een mooie ooglook mee te maken, een glanzende highlighter en een mooie blush. Alles-in-één!

Essence Eye & Face Palette | 01 Glow For It

Het eerste palette bevat voornamelijk veel natuurlijke kleuren zoals een lichte crème kleur, taupe en bruin. Daarbij vind je een paarse kleur om de look wat specialer te maken. Dit hoeft natuurlijk niet, maar de optie is er wel. Naast de oogschaduws vind je een champagne-kleurige highlighter en een perzikkleurige blush.

Op de achterkant van het doosje staat nog een uitgebreide omschrijving hoe je de poeders kunt gebruiken. Handig voor wie geen flauw idee heeft wat hij/zij er mee moet. Ik lees dit eigenlijk nooit, ik probeer altijd zelf graag uit!

Ik vind het palette er super leuk uit zien en al helemaal voor de prijs van €3,99! Het heeft een handig formaat om mee te nemen voor op reis en het doosje voelt ook stevig aan. Nu maar eens kijken hoe het pigment eigenlijk is.

De oogschaduws zijn zacht van structuur, iets wat we wel gewend zijn van Essence. Daardoor zijn de poeders wel heel gepigmenteerd, wat natuurlijk super fijn is! Ze zijn wel wat poederig, dus het is wel even uitkijken voor eventuele fall-out en dat je de kleuren niet door elkaar knoeit in het palette.

De oogschaduws hebben een combinatie van zeer glanzend en fluweel. Ik zeg fluweel, omdat de finish niet heel mat is, maar tegelijkertijd ook niet shimmery. Toch had ik liever één of twee matte tinten gezien in het palette, dit maakt de ooglook net wat meer draagbaar vind ik. De highlighter en blush zijn beide prachtig, niks op aan te merken!

Kleuren zijn altijd lastig over te brengen op camera, maar ik doe mijn best. Geloof me maar als ik zeg dat de kleuren in het echt nog mooier eruit zien! Ik houd van paars in een ooglook, dus ik kon het natuurlijk niet laten om deze kleuren te verwerken in de look. De oogschaduws brachten makkelijk aan op het ooglid, lieten zich makkelijk blenden waardoor er een mooi geheel ontstaat. Normaal gesproken zou ik een eyeliner toegevoegd hebben aan de look, maar bij dit vond ik het eigenlijk niet nodig.

De blush en highlighter zijn zeer subtiel, maar wel heel erg mooi. Ik had wel wat moeite om kleur op te bouwen met de blush, omdat ik al snel het gevoel had dat ik teveel aanbracht terwijl er nog niet veel te zien was. Het is dus een heel subtiele blush. De highlighter is niet perse heel glitterig, maar geeft een mooie subtiele glans.

Essence Eye & Face Palette | 02 Rise & Shine

Het tweede palette bevat met name natuurlijke bruintinten en perziktinten. Een palette naar mijn hart zou je kunnen zeggen! In de winkel spotte ik namelijk al een rosegold kleur en hij was ook nog eens super goed gepigmenteerd. Yes please!

Het palette bevat, net als het andere palette, vier kleuren oogschaduw, een highlighter en een blush.

Perzikkleuren, je moet er van houden. Ik kan me voorstellen dat je er niet van houdt en weet ook zeker dat het niet iedereen zal staan. Maar met dit palette is het zeker het proberen waard! De kleurencombinaties in dit palette vind ik prachtig; er zitten lichte kleuren in, maar ook een (semi)matte taupe kleur om mee te blenden en twee sprankelende kleuren. Wel mis ik nog een donkerbruine kleur, iets donkerder dan wat er nu in zit.

De highlighter en blush in dit palette lijken enorm veel op die uit het vorige palette. Deze zijn alleen iets warmer van kleur, wat natuurlijk past bij de overige kleuren uit dit palette.

Oh my, ik ben verliefd op de kleuren uit dit palette! De rosegold kleur is adembenemend mooi! De overige kleuren mogen er trouwens ook zijn, er is werkelijk waar geen één kleur die mij teleurstelt.

Het kon natuurlijk ook niet anders dan dat ik de rosegold kleur zou gebruiken in de look. Wat een mooie oogschaduw is dit! Ik heb de look geprobeerd wat donkerder te maken met de donkerbruine kleur, maar deze viel vrijwel niet meer op na het blenden. Jammer! Een donkere tint was daarom meer welkom geweest. Al met al vind ik de look wel prachtig geworden!

Net als in het vorige palette, zijn de blush en highlighter heel subtiel, maar wel heel erg mooi. De blush is iets warmer van kleur waardoor het mooi bij de look past. En ook deze highlighter heeft een mooie glans waardoor de look helemaal af is.

Alleen maar liefde voor deze nieuwe palettes van Essence! Echt, ik ben er ondersteboven van! Ze zien er leuk uit, de kleuren zijn prachtig en ze kosten maar €3,99 per stuk. Wat willen we nog meer?

Essence is te koop bij de drogist, zoals Kruidvat en Trekpleister.

Vergelijkbare blogs