Wat kun je doen tegen zweetvoeten?
Divers

Wat kun je doen tegen zweetvoeten?

Door

Als je last hebt van zweetvoeten, kan dat erg vervelend zijn. Je wilt er om deze reden zo snel mogelijk vanaf komen. Van de geur van zweetvoeten wordt natuurlijk niemand blij. Met enkele eenvoudige tips kun je het al snel verhelpen. Zo kun je bijvoorbeeld voetspray tegen zweetvoeten gebruiken. In dit blogbericht geven we je enkele tips om van je zweetvoeten af te komen.

Was regelmatig je zweetvoeten

Wat te doen tegen zweetvoeten? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt. Een van de eerste tips die we je graag mee willen geven, is het regelmatig wassen van je voeten. Door het wassen dood je namelijk de bacteriën die de nare geurtjes veroorzaken. Het grondig wassen van je voeten doe je dagelijks om zweetvoeten te voorkomen. Het beste is zelfs om twee keer per dag je voeten te wassen. Je gebruikt hiervoor een milde zeep en lauwwarm water. 

Juiste sokken in je schoenen dragen

Een andere tip die we je graag willen geven is het dragen van de juiste sokken. Als je namelijk dikke sokken draagt, is de kans groter dat je voeten het erg warm gaan krijgen. Ook is het verstandig om sokken te vermijden die gemaakt zijn van synthetische materialen. Deze nemen het vocht niet goed op, waardoor bacteriën meer kans krijgen. Het is om deze reden aan te raden om sokken te dragen die gemaakt zijn van katoen of wol. Deze sokken nemen namelijk wel goed vocht op, waardoor de bacteriën geen kans krijgen. 

Geef je schoenen voldoende rust

Vochtige en broeierige plekken zijn voor bacteriën een fijn thuis. Laat daarom altijd je schoenen goed rusten nadat je ze gedragen hebt. Het is bijvoorbeeld verstandig om verschillende schoenen te dragen. Zo kun je dagelijks je schoenen wisselen, zodat je nooit schoenen meerdere dagen achter elkaar draagt. Dit zorgt ervoor dat je schoenen voldoende rust krijgen en de bacteriën niet de ruimte krijgen.

Een voetenbadje is goed voor je voeten!

Sommige mensen hebben meer last van zweetvoeten dan andere. Als je veel last hebt van zweetvoeten, is het belangrijk om je voeten goed te verzorgen. Een van de dingen die je kunt doen is een voetenbadje. Voetenbadjes zijn erg goed voor je voeten. Je voeten worden er zacht van en het helpt tegen zweetvoeten. Om een goed voetenbadje te maken, is het belangrijk dat je de juiste ingrediënten gebruikt. Een van deze ingrediënten is thee. Doe drie of vier theezakjes in een badje van heet water en laat je voeten er ongeveer 20 minuten in baden. Zwarte thee zorgt ervoor dat je poriën vernauwen en de bacteriegroei wordt geremd. Hierdoor worden je zweetvoeten verminderd!

Vergelijkbare blogs