De mooiste badkamer en wastafel trends van tegenwoordig
Huis & tuin

De mooiste badkamer en wastafel trends van tegenwoordig

Door

Zit je eraan te denken om je badkamer een nieuwe look te geven? Of ben je simpelweg benieuwd naar de trends op het gebied van wastafels en badkamers? Lees dan vooral verder! In dit blog bericht geven we je een inzicht in de trends voor een nieuwe wastafel of een geheel nieuwe badkamer!

Verschillende materialen combineren

Bij de trends van tegenwoordig, is de materiaalkeuze erg belangrijk. Je ziet steeds meer verschillende materialen terugkomen in de badkamer die we niet eerder zagen. Zo is het bijvoorbeeld een grote trend om eiken te gebruiken in de badkamermeubels. Je ziet bijvoorbeeld een wastafel met een fonteinset. Deze wordt geplaatst op een eiken badkamermeubel. Dit geeft de badkamer een robuuste en unieke uitstraling. Vervolgens kun je deze meubels perfect combineren met hexagon tegels of een mooie, strakke afwerking van de muur.

Trends voor het gebruik van kranen

Naast de verschillende materialen die in de badkamer gebruikt worden, zie je ook steeds excentriekere kranen die gebruikt worden voor de wastafel. Zo is het bijvoorbeeld helemaal niet meer gek om een gouden kraan te gebruiken voor het bad of de wastafel. Naast de kleur van de kranen, worden ze ook steeds excentrieker in het design. Er zijn bijvoorbeeld verschillende kranen met een bovenkant die open is. Hierdoor krijg je een mooi watervaleffect uit de kraan. Daarnaast zijn er nog tal van verschillende designs mogelijk voor je badkamer. Afhankelijk van de keuze voor je interieurstijl, kun je een bijpassende kraan vinden. Uiteraard zijn de kranen voor de wastafel anders dan voor een bad of een douche. Kies bijvoorbeeld voor een bad een zeer grote kraan die boven het bad uitkomt. Hierdoor krijg je een luxe en moderne uitstraling. Tot slot is een fonteinset ook niet meer weg te denken in de moderne badkamer. Een fontein als kraan wordt steeds vaker gebruikt en ziet er fantastisch uit in iedere badkamer!

Het gebruik van hexagon tegels voor de badkamer

Een andere trend die we steeds tegenkomen in de badkamer, is het gebruik van hexagon tegels. Naast dat badkamers steeds moderner worden, zijn tegels nog steeds niet weg te denken. Veel badkamers worden tegenwoordig voorzien van mooie tegels, maar ook deze gaan met de tijd mee. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van een mooi motief of verschillende tegels. Hexagon tegels worden bijvoorbeeld steeds vaker gebruikt om een badkamer te verrijken. De tegels worden in de meeste gevallen in verschillende kleuren geplaatst, zodat er een mooi motief op de muur ontstaat. Je kunt daarnaast ook zelf een patroon kiezen die je graag op de muur wilt laten verschijnen. Op deze manier krijgt je muur een mooi aanzicht en kun je erg goed je eigen, unieke stijl door laten komen.

Een moderne badkamer vol luxe

Tegenwoordig is het de trend om een badkamer zo luxe mogelijk te maken. Naast dat er veel verschillende designs gebruikt worden in de kranen en de afwerking, is het de moderne en luxe stijl die veel terugkomt. Dit zie je bijvoorbeeld door een groot bad in de badkamer of een douche met verschillende opties. Zo kun je al snel een regendouche verwachten met altijd nog extra kranen. De moderne stijl wordt veelal afgewerkt met eikenhout of een combinatie van hout en marmer.

Vergelijkbare blogs