Hoe kies je de juiste kleding?
Fashion

Hoe kies je de juiste kleding?

Door

Winkelen kan lastig en verwarrend zijn. Als je niet goed weet hoe je moet zoeken, kan je al snel met de verkeerde items thuiskomen. Door een goed idee te hebben over wat je zoekt, kun je ook de juiste kleding kopen. Ga bijvoorbeeld voor merken zoals Monari om een leuke outfit bij elkaar te scoren. Zo weet je namelijk zeker dat je mooie kleding hebt. Daar blijft het echter niet bij. Een outfit is namelijk een persoonlijke keuze en kan op verschillende lichamen anders staan. In dit blog bericht willen we je daarom helpen over hoe je een outfit kunt samenstellen die past bij jouw lichaam.

Kleed je altijd naar je figuur

In eerste instantie ga je altijd een blik werpen op je eigen figuur. Welke delen van je lichaam wil je benadrukken en welke wil je juist verbergen? Vervolgens kun je hier de kleding op aanpassen. Kleding met verticale lijnen zorgt ervoor dat het lichaam op die plek dunner lijkt. Horizontale strepen daarentegen laten een lichaam op deze plek juist breder lijken. Vervolgens kun je met heldere en opvallende patronen de aandacht naar een specifieke plek krijgen. Wil je bijvoorbeeld je buik extra benaderen? Zorg er dan voor dat je hier een aandachtspunt van maakt in de kleding. 

Ken je maten goed

Een van de meest gemaakte fouten in het kopen van kleren, is de maat. Als je je maat niet goed kent, kun je al snel met de verkeerde kleding thuiskomen. Zorg er daarom voor dat je altijd je maten goed kent. Deze kun je zelf opmeten door een meetlint te gebruiken. Je pakt hiervoor verschillende plekken die je opmeet. Schrijf vervolgens op wat je gemeten hebt, zodat je het niet vergeet. Het is verstandig om enkele keren per jaar je maat opnieuw te berekenen. In een jaar kan er op lichamelijk gebied namelijk erg veel veranderen. 

Koop kleding voor nu, niet voor later

Een andere fout die veel mensen maken, is dat ze kleding shoppen voor een later moment. Het is echter zo dat als je kleding koopt van Monari, dat het op dit moment goed moet zitten. Als je gaat winkelen voor een ander seizoen, is het belangrijk dat het nu goed zit. Als je gaat denken dat het tegen die tijd wel past, is dat vaak niet het geval. Als je bijvoorbeeld een blazer niet dicht kunt knopen, past hij niet. Forceer jezelf dan ook vooral niet om in de kleding te passen. Mocht het niet passen, neem je een maatje groter of kleiner, maar ga niet met de verkeerde maat naar huis. Je zult het kledingstuk dan toch veel minder gaan dragen!

Vergelijkbare blogs