Verzorgingsproducten gebaseerd op schapenwol
Beauty

Verzorgingsproducten op basis van wolvet

Door

Heb je last van huidproblemen zoals kloven in je handen, droge voeten, een ruwe huid of lijdt je huid aan eczeem of psoriasis? In dat geval kan wolvet je helpen.

Wolvet, ook wel lanoline genoemd, wordt al sinds jaar en dag gebruikt in verzorgingsproducten en is dus niet nieuw. Het wordt vaak gebruikt in handcrèmes, voetcrèmes en lippenbalsems.

Wolvet is een ontzettend veelzijdig product dat helpt bij allerlei huidproblemen. Maar wat is wolvet eigenlijk? Hoe wordt wolvet gemaakt? Waar kan je wolvet voor gebruiken?

Om te beginnen, wat is wolvet precies?

Wolvet is de vet die uit wol van schapen geëxtraheerd wordt. Deze vet heeft tal van unieke verzorgende en hydraterende eigenschappen, waardoor het ideaal is om te gebruiken in allerlei huidverzorgingsproducten. Het kan bijvoorbeeld gebruikt worden om kloven in handen, droge voeten en ruwe huid te verzachten en te hydrateren. Ook is wolvet een natuurlijke beschermer van de lippen, waardoor het perfect is voor lipbalsem of -crème.

Hoe wordt wolvet gemaakt?

Wolvet wordt gemaakt door wol te koken in water met zeep. Dit proces zorgt ervoor dat de wolvezels loskomen van de wol. Daarna wordt de wol gekneed tot er een dikke massa ontstaat, die vervolgens gespannen wordt in een doek om het wolvet eruit te halen. Deze unieke substantie is dus sterk geconcentreerd en rijk aan verzorgende stoffen, waardoor het heel geschikt is voor allerlei huidverzorgingsproducten.

Welke huidproblemen kan je verminderen met wolvet?

Het hebben van huidproblemen is erg vervelend. Veel voorkomende huidproblemen vandaag de dag zijn eczeem, psoriasis en een droge huid. Wolvet kan hierin verlichting bieden. Wolvet werkt hydraterend en verzachtend op de huid, waardoor het perfect is voor mensen met eczeem of psoriasis. Het helpt ook om de huid zachter te maken en geeft een beschermende laag aan de huid, waardoor irritatie voorkomen wordt. Met wolvet kan je meerdere huidproblemen verminderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Droge lippen
  • Kloven in handen en voeten
  • Droge huid
  • Ruwe huid
  • Eczeem
  • Psoriasis

Het is dus zeker de moeite waard om wolvet te proberen als je last hebt van een van bovenstaande huidproblemen.

Hoe vaak moet je wolvet gebruiken?

Het is aan te raden wolvet dagelijks te gebruiken, zodat je huid optimaal kan profiteren van de verzorgende werking ervan. Wolvet is een natuurlijk product en daardoor heel mild voor de huid, waardoor je het gerust dagelijks kan gebruiken.

Waar kan je wolvet kopen?

Voordat je wolvet koopt is het aan te raden eerst te kijken van welke huidprobleem je last hebt. Op basis daarvan kan je bepalen welk wolvetproduct het meest geschikt is voor jou. Wolvet is verkrijgbaar in verschillende vormen zoals wolcrème, zalf of lippenbalsem. Daarnaast is het aan te raden wolvet te kopen bij een specialist. Noordkroon biedt natuurlijke huidverzorging aan op basis van wolvet en heeft een breed assortiment.

Vergelijkbare blogs