Wat zijn de voordelen van titanium piercingsjuwelen?
Beauty

Wat zijn de voordelen van titanium piercingsjuwelen?

Door

Er zijn verschillende materialen waaruit een piercing kan bestaan. Denk maar aan messing, koper, zilver of chirurgisch staal. Toch wordt voor een pas gezette piercing in de meeste gevallen gekozen voor een piercing uit titanium. Dit komt omdat het verschillende voordelen heeft ten opzichte van de andere materialen.

Waarom voor titanium kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom er steevast gekozen wordt voor titanium piercingsjuwelen. Een van de grootste voordelen is dat titanium, in tegenstelling tot andere materialen, geen nikkel bevat én een hypoallergeen product is. Nikkelallergie is een veelvoorkomende allergie en dit voornamelijk bij vrouwen. Door voor een piercing uit titanium te kiezen, verklein je het risico op een allergische reactie. 

Daarnaast bestaan er ook veel piercings die uit zilver bestaan. Ook dit wordt niet aangeraden bij een pas gezette piercing omdat zilver reageert in combinatie met wondvocht of bloed. Dit zorgt ervoor dat het zilver verkleurt en je piercing een zwarte kleur krijgt. Bovendien loop je hierbij ook het risico om deze verkleuring over te dragen op je huid. Indien dit gebeurt, kan deze verkleuring permanent zijn. Titanium reageert ook met vocht of bloed, maar dit is niet zichtbaar. Je loopt dus geen risico op verkleuring.

Een laatste voordeel is dat titanium ook volledig krasbestendig is. Dit is niet het geval bij zilver. Krassen, hoe klein ze ook zijn, kunnen ervoor zorgen dat er bacteriën en vuiltjes achterblijven, wat ook weer tot infecties kan leiden. Dit zijn slechts enkele redenen waarom gespecialiseerde shops zoals Inksane kiezen voor piercings uit titanium.

Waarom geen chirurgisch materiaal?

Titanium is een duurder materiaal in aankoop omdat het onder meer nikkelvrij en hypoallergeen is. Daarom wordt er af en toe de vraag gesteld of er niet kan gekozen worden voor chirurgisch materiaal. Dit materiaal is goedkoper, maar het blijft ook minder lang mooi dan titanium. Bovendien bevat chirurgisch materiaal ook verschillende metalen waaronder nikkel. 

Zodra de wonde van de piercing is genezen, kan je eventueel wel overschakelen naar een ander soort materiaal zoals zilver of koper. Om risico’s en infecties te vermijden bij het schieten van een piercing, kies je best voor een piercing uit titanium. Afhankelijk van de plaats waar je de piercing hebt laten schieten, kan je na enkele maanden overschakelen naar de piercing die jij wilt. Gelukkig heb je bij de meeste piercing shops zoals Inksane verschillende opties van stijlen en materialen zodat er vast en zeker een piercing tussen zit die je mooi vindt!

Vergelijkbare blogs