Hoe ziet een goede skincare routine eruit? Een goede skincare routine is voor iedereen anders, maar de basis stappen zijn natuurlijk voor iedereen hetzelfde. Het leuke aan een skincare routine is dat je dit zo uitgebreid kunt doen als dat je zelf wilt. Je kunt op drukke, doordeweekse dagen een korte versie van je skincare routine volgen, maar op dagen dat je meer tijd hebt - zoals in het weekend - kun je de langere versie van jouw skincare routine volgen. Het is natuurlijk sowieso lekker om in het weekend extra goed voor je huid te zorgen, zodat het tot rust kan komen. En niet alleen jouw huid, maar jouw hele lichaam heeft natuurlijk rust nodig. Wat houdt een skincare routine eigenlijk in? Een skincare routine is een verzorgingsroutine voor je huid, waarbij je je huid reinigt, verzorgt en hydrateert. Je haalt onzuiverheden weg en verzorgt daarna je huid, zodat het gezond blijft. Je kunt bijvoorbeeld pukkeltjes uitknijpen en mee-eters weghalen, zodat je huid in een goede conditie blijft. Het reinigen en verzorgen doe je met producten die bij jouw huidtype én leeftijd passen. Zo heeft een vrouw van 30 jaar andere producten nodig dan een vrouw van 50 jaar. Iemand van 50 jaar heeft namelijk veel baat bij stevige verzorgingsproducten gericht op antiaging. Het huidtype is ook belangrijk, want sommige mensen hebben een vette huid. Zij moeten een hele andere verzorging hebben dan iemand met een droge huid en andersom. Soms is het uittesten welke producten fijn aanvoelen op je huid en welke niet. Hoe ziet een korte skincare routine eruit? En korte skincare routine leent zich perfect voor drukke dagen, bijvoorbeeld dagen waarop je vroeg naar je werk moet. Je hebt dan natuurlijk geen tijd om een uitgebreide skincare routine te doen en al helemaal niet als je ook nog je kinderen klaar moet maken in de ochtend. Maak het jezelf daarom zo makkelijk mogelijk en doe alleen de dingen die echt noodzakelijk zijn, zoals het reinigen van je huid. Je kunt beginnen door met een lauwe washand jouw gezicht schoon te maken en daarna met een cleanser. Dan doe je een make-upje op en sluit je het af met een verzorgende dagcrème met een goede spf erin. Op die manier is je gezicht beschermd tegen zonlicht, óók als het niet warm is buiten. Hoe ziet een lange skincare routine eruit? In het weekend kun je je lekker overgeven aan een lange skincare routine. Neem lekker de tijd voor jezelf en gun jezelf dit moment. Ook als je kinderen om je heen dartelen. Je begint met je huid te reinigen met een warme washand en daarna met een cleanser. Daarna kun je je gezicht scrubben en doe je lekker een gezichtsmaster op en geniet je in de tussentijd van een boek. Daarna maak je je gezicht schoon en masseer je je huid in met een dagcrème met spf. Als laatste kies je je favoriete make-up uit en maak je jezelf nóg mooier dan je al bent.
Beauty

Hoe ziet een goede skincare routine eruit?

Door

Een goede skincare routine is voor iedereen anders, maar de basis stappen zijn natuurlijk voor iedereen hetzelfde. Het leuke aan een skincare routine is dat je dit zo uitgebreid kunt doen als dat je zelf wilt. Je kunt op drukke, doordeweekse dagen een korte versie van je skincare routine volgen, maar op dagen dat je meer tijd hebt – zoals in het weekend – kun je de langere versie van jouw skincare routine volgen. Het is natuurlijk sowieso lekker om in het weekend extra goed voor je huid te zorgen, zodat het tot rust kan komen. En niet alleen jouw huid, maar jouw hele lichaam heeft natuurlijk rust nodig. 

Wat houdt een skincare routine eigenlijk in?

Een skincare routine is een verzorgingsroutine voor je huid, waarbij je je huid reinigt, verzorgt en hydrateert. Je haalt onzuiverheden weg en verzorgt daarna je huid, zodat het gezond blijft. Je kunt bijvoorbeeld pukkeltjes uitknijpen en mee-eters weghalen, zodat je huid in een goede conditie blijft. Het reinigen en verzorgen doe je met producten die bij jouw huidtype én leeftijd passen. Zo heeft een vrouw van 30 jaar andere producten nodig dan een vrouw van 50 jaar. Iemand van 50 jaar heeft namelijk veel baat bij stevige verzorgingsproducten gericht op antiaging. Het huidtype is ook belangrijk, want sommige mensen hebben een vette huid. Zij moeten een hele andere verzorging hebben dan iemand met een droge huid en andersom. Soms is het uittesten welke producten fijn aanvoelen op je huid en welke niet.

Hoe ziet een korte skincare routine eruit?

En korte skincare routine leent zich perfect voor drukke dagen, bijvoorbeeld dagen waarop je vroeg naar je werk moet. Je hebt dan natuurlijk geen tijd om een uitgebreide skincare routine te doen en al helemaal niet als je ook nog je kinderen klaar moet maken in de ochtend. Maak het jezelf daarom zo makkelijk mogelijk en doe alleen de dingen die echt noodzakelijk zijn, zoals het reinigen van je huid. Je kunt beginnen door met een lauwe washand jouw gezicht schoon te maken en daarna met een cleanser. Dan doe je een make-upje op en sluit je het af met een verzorgende dagcrème met een goede spf erin. Op die manier is je gezicht beschermd tegen zonlicht, óók als het niet warm is buiten.

Hoe ziet een lange skincare routine eruit?

In het weekend kun je je lekker overgeven aan een lange skincare routine. Neem lekker de tijd voor jezelf en gun jezelf dit moment. Ook als je kinderen om je heen dartelen. Je begint met je huid te reinigen met een warme washand en daarna met een cleanser. Daarna kun je je gezicht scrubben en doe je lekker een gezichtsmaster op en geniet je in de tussentijd van een boek. Daarna maak je je gezicht schoon en masseer je je huid in met een dagcrème met spf. Als laatste kies je je favoriete make-up uit en maak je jezelf nóg mooier dan je al bent.

Vergelijkbare blogs