Extreme sporten
Lifestyle

Extreme sporten

Door

De een kiest voor een gangbare sport zoals voetbal of basketbal. Andere kiezen liever voor wat extremers. Iets waarbij de adrenaline vrijkomt, iets met echte risico’s. We noemen ze niet voor niets extreme sporten en ze zijn ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Het zijn de echte durfals die kiezen voor een extreme sport en het is niet voor niks dat je vaak ziet dat een merk als Red Bull hier de sponsor is, dat past wel bij de extreme. Waar moet je eigenlijk aan denken bij extreme sporten? Hieronder een aantal sporten die je veel tegenkomt.  

Klimmen

Klimmen klinkt niet als een extreme sport tot je zelf op het punt staat om een berg te beklimmen. Het is een heftige sport waar veel mis kan gaan. Om goed te kunnen klimmen heb je naast veel te oefenen ook nog een aantal attributen nodig om veilig de top te bereiken. Te beginnen met de kleding, het is handig dat je kleding aan hebt die je beschermt tegen de bergwand om te voorkomen dat je schaafplekken krijgt. Een broek met een stevige stof is aan te raden. Daarnaast is veel stevigheid belangrijk dus een sportbh dames en dan het beste een panache sport bh voor extra stevigheid. Daarnaast zijn goede bergschoenen, een klimgordel, klimhelm, karabiniers en een touw handig om bij je te hebben. 

Mountainbiken 

Mountainbiken is al redelijk populair hier in Nederland en toch is het geen sport die je veel voorbij ziet komen. In Nederland hebben we namelijk weinig hoogteverschil door het gebrek aan aan heuvels en bergen. Gelukkig zijn er wel veel leuke bospaden met wat uitdaging om over te fietsen en de meeste bosgebieden hebben ook aangelegde mountainbike routes. Toch is het niet zo extreem als in de landen om ons heen waar ze meer bergen en heuvels hebben. Het is namelijk een leuke uitdaging om veilig naar beneden te komen over uitdagende paden. Wat je daar bij nodig hebt is een goede mountainbike, een helm, beschermende handschoenen, goede schoenen die je kan vast klikken in je trappers zodat je voeten niet zo maar van de trapper glijden en een fietsbril.

Kitesurfen

Een sport die je in Nederland veel ziet, met name in de lente of herfst als de wind op zijn Nederlands is en je langs stranden of andere grotere meren rijdt. De vliegers, kites genoemd, zie je al van verre en je weet meteen wie er bezig zijn. Vooral langs de kust waar je ook golven hebt zie je veel kitesurfers die  gebruik maken van de Nederlandse winden. Het kan er soms heftig aan toe gaan en je moet goed op elkaar letten, het kan daarom als beginner soms lastig zijn om in een gecontroleerde omgeving te oefenen. Tegenwoordig zijn er veel clubs waar je terecht kan voor wat basislessen om het onder de knie te krijgen. Daar kan je meestal gebruik maken van een wetsuit, kite en surfplank van de club zodat je die niet zelf hoeft aan te schaffen. Dat is namelijk een hele investering en het zou zonde zijn als je de hele gear hebt aangeschaft en de sport toch wat te extreem blijkt te zijn.

Vergelijkbare blogs