Make-up zonder troep: Kies liever voor natuurlijke cosmetica
Beauty

Make-up zonder troep: Kies liever voor natuurlijke cosmetica

Door

Make-up is vandaag de dag de gewoonste zaak van de wereld, maar mensen beginnen er wel steeds meer bij na te denken wat voor chemicaliën cosmetica producten over het algemeen wel niet allemaal bevatten. Dit is ook zeker een reden dat mensen met een gevoelige huid of met bepaalde allergieën de meeste merken make-up niet kunnen verdragen. Gelukkig komen er vandaag de dag steeds meer natuurlijke cosmetica merken bij die ervoor kiezen om natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Een populaire vorm hiervan is minerale make-up. Wil je meer weten over deze soort make-up en de voordelen ervan? Lees dan snel verder!

Wat verstaan we onder minerale make-up?

Onder minerale make-up verstaan we make-up die gemaakt is van natuurlijke materialen. De hoofdingrediënten van dit soort make-up zijn vaak mineralen zoals mica, zinkoxide en verschillende ijzeroxides. Die materialen worden uiteraard helemaal fijngemalen om te verwerken in make-up. Het gebruiken van natuurlijke ingrediënten voor make-up is zeker geen nieuw idee, Cleopatra deed het al in het Oude Egypte. Voor de make-up rond haar ogen gebruikte zij kohl.

Voor wie is minerale make-up geschikt?

In principe is het geschikt voor iedereen, of je nu een gevoelige huid hebt of niet. Minerale make-up bevat geen stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de huid of ogen, dat maakt het zeker een betere keuze dan reguliere make-up. Daarnaast hoef je de voordelen van reguliere make-up ook niet te missen. Natuurlijke make-up is namelijk waterresistent en het geeft van nature bescherming tegen UV-licht. Het werkt als een soort tweede huid of beschermlaag van de huid. Minerale make-up is ideaal voor mensen met een moeilijke huid. Het bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en sluit de poriën in de huid af, waardoor je minder kans hebt op ontstekingen.

De voordelen van minerale make-up

Minerale make-up bevat geen kunstmatige kleur- en geurstoffen, geen parabenen en geen conserveringsmiddelen. Er zitten vaak maar weinig verschillende ingrediënten in, waardoor de kans op allergische reacties ook erg klein is. Minerale foundation heeft een mooie, natuurlijke glans en voelt zacht aan op de huid, maar biedt toch genoeg dekking. Er wordt enkel gebruik gemaakt van pure pigmenten, waardoor je niet veel make-up hoeft aan te brengen en er dus ook nog langer mee doet dan met reguliere make-up.

Minerale-make-up verwijderen

Al hecht de natuurlijke make-up zich goed aan de huid, het is ook weer eenvoudig te verwijderen. Het lukt over het algemeen al met een milde cleanser, zonder dat je hoeft te boenen. Een paar keer met een doekje en cleanser over je gezicht gaan is vaak al voldoende. Zo kun je zonder al te veel moeite jouw make-up verwijderen na een lange dag en lekker op de bank neerploffen!

Vergelijkbare blogs