Introductie: De wereld van injectables onder de loep
Beauty

Introductie: De wereld van injectables onder de loep

Door

Als je op zoek bent naar een manier om je uiterlijk te verjongen of te verbeteren, heb je waarschijnlijk al gehoord van botox en fillers. Beide zijn injectables die in het gezicht worden gebruikt om rimpels en lijntjes te verminderen en om een frissere, jongere uitstraling te creëren. Hoewel ze beide voor vergelijkbare doeleinden worden gebruikt, zijn er belangrijke verschillen in hun werking, behandelgebieden, duurzaamheid, complicaties en kosten. In deze blog bespreken we de belangrijkste verschillen tussen botox en fillers, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw persoonlijke situatie.

Botox: Spierontspannende werking voor een gladder uiterlijk

Botox is een spierontspanner die wordt geïnjecteerd in de spieren om tijdelijk de spierspanning te verminderen en rimpels minder zichtbaar te maken. Het effect van botox wordt zichtbaar na enkele dagen en blijft ongeveer drie tot vijf maanden behouden. Botox kan worden gebruikt om dynamische expressierimpels, zoals fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels, te verzachten. Het is belangrijk om te weten dat botox geen filler behandeling is en niet geschikt is voor het opvullen van diepere rimpels of het herstellen van volumeverlies.

Fillers: Volume herstellen en rimpels opvullen

In tegenstelling tot botox zijn fillers ontworpen om volume toe te voegen aan het gezicht en fijne lijntjes en diepere rimpels te verminderen. Ze worden vaak gebruikt om volumeverlies op te vullen en kunnen ingevallen wangen, rimpels bij de mondhoeken en ingevallen ogen verbeteren. Fillers bestaan uit hyaluronzuur, een stof die van nature in het lichaam voorkomt, en worden na verloop van tijd door het lichaam afgebroken. Er zijn verschillende soorten fillers beschikbaar, zoals Hyaluronzuur fillers, Radiesse fillers en Profhilo fillers. Elk type filler heeft een unieke werking en wordt voor specifieke doeleinden gebruikt, zoals het herstellen van volume, het hydrateren van de huid of het stimuleren van de collageenproductie.

Kiezen tussen botox en fillers: wat past bij jou?

De keuze tussen botox en fillers hangt af van je specifieke doelen en het gebied dat je wilt behandelen. Als je voornamelijk last hebt van expressierimpels die ontstaan door spierbewegingen, kan botox een geschikte oplossing zijn. Als je daarentegen rimpels wilt opvullen of volumeverlies wilt herstellen, zijn fillers wellicht een betere optie. Het is belangrijk om een deskundige te raadplegen, zoals een arts of huidtherapeut bij BM Clinics, om te bepalen welke behandeling het beste bij jouw behoeften en wensen past.

Waarom kiezen voor BM Clinics?

Als je overweegt om een botox- of fillerbehandeling te ondergaan, is het belangrijk om een betrouwbare en deskundige kliniek te kiezen, zoals BM Clinics. Met acht locaties verspreid over Nederland zijn ze gemakkelijk bereikbaar en is er altijd een kliniek in jouw buurt. BM Clinics staat bekend om hun focus op kwaliteit, deskundigheid en laagdrempeligheid. Ze werken met ervaren en deskundige artsen en huidtherapeuten die geregistreerd zijn bij BIG. Bovendien is BM Clinics geaccrediteerd met het Stylage keurmerk en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Geneeskunde (NVEG). Dit garandeert dat je behandeling wordt uitgevoerd met de hoogste kwaliteit en expertise. BM Clinics biedt garantie op asymmetrie bij fillerbehandelingen en op spierbeweging bij botox behandelingen, zodat je met een gerust hart kunt kiezen voor hun diensten.

Vergelijkbare blogs