Hoe maak je je koffie in de winter nog net wat lekkerder? Smaakvolle tips!
Divers

Hoe maak je je koffie in de winter nog net wat lekkerder? Smaakvolle tips!

Door

We drinken koffie het hele jaar door. Hoewel je steevast hetzelfde kopje koffie kunt drinken, is het leuker om wat te variëren. Zo smullen we ’s zomers van een ijskoffie. Maar ook in de wintermaanden kun je uitpakken. Hoe je je koffie lekkerder maakt als het buiten koud is? Lees gauw verder!

Koffie met melk

Drink je je koffie normaliter zwart? Hoewel daar natuurlijk helemaal niets mis mee is, maak je het drankje nog nét wat luxer door er melk in te stoppen. Koffiemelk is een optie, maar we doelen eigenlijk op bijvoorbeeld een cappuccino of latte macchiato. Dat is zo’n heerlijk en speciaal drankje! Iets om echt even van te genieten. Zet espresso van intense koffiebonen, waarna je de verdere koffie met melk bereidt. Het lijkt veel werk, maar valt eigenlijk best mee als je een goede melkopschuimer hebt en de handeling onder de knie hebt.

Kruidige koffie

Een kruidige koffie drinken? Het klinkt misschien wat heftig, maar je kunt het zeker eens uitproberen. Met name op de koudste dagen van het jaar zal de smaak je bevallen. Maak bijvoorbeeld koffie met kardemom, kaneel en steranijs. In combinatie met enkel de bittere koffiesmaak is het wat vreemd, maar je kunt er een wat zoetere koffie van maken. Doe er ook melkschuim bij, en wellicht wat suiker. Extra zoet? Probeer deze koffiecombinatie dan uit met een toet slagroom.

Koffie met cacao

Koffie gaat goed samen met een laagje cacaopoeder. Je kunt het in zwarte koffie strooien, voor een subtiele winterse smaak. Maar toch komen we hier opnieuw terug bij de cappuccino: maak koffie met melk en melkschuim, en doe daarop wat cacao. Kaneel is trouwens ook een optie, mocht je de smaak wat zoeter willen hebben! Of stop zowel cacao als kaneel bij je koffie, voor een smaakexplosie.

Koffie met chocolademelk

Over zoet gesproken: wist je al dat je koffie en warme chocolademelk kunt combineren? Drink bijvoorbeeld een kop met half koffie, half warme chocolademelk. Of maak de verhouding net wat anders, naar jouw smaak. Dit is al een goede afwisseling met het reguliere kopje zwarte koffie. Voor meer spektakel voeg je hier slagroom aan toe. Het is nu bijna als een kop warme chocolademelk, maar dan ook met wat heerlijke koffie erin!

Koffie met karamel

Karamel is tevens heerlijk zoet. Je kunt het goed in je koffie stoppen! De beste variant? Maak een zogenoemde karamel macchiato. Combineer espresso met romige melk én karamelsiroop. Hoe meer siroop je toevoegt, hoe zoeter je het drankje maakt.

Hoe maak je je koffie in de winter nog net wat lekkerder? Smaakvolle tips!

Koffie met winterse drank

Koffie met alcohol erin is uiteraard ook een optie! Drink dit bijvoorbeeld na het diner, als een verwarmend toetje. Welke drank je in koffie kunt stoppen? De keuze is eigenlijk erg groot. Van sinaasappellikeur tot whiskey, van rum tot cognac: jij kent je smaak het best. Mocht je een grote drankkast hebben, dan kun je dit afwisselen. Een heuse traktatie!

Vergelijkbare blogs