De laatste lingerie trends van 2022 en 2023
Fashion

De laatste lingerie trends van 2022 en 2023

Door

Het jaar 2022 is natuurlijk alweer een heel eind voorbij, dus er komen al een hoop trends in zicht voor het jaar 2023. Zowel voor reguliere kleding als badkleding, sportkleding en lingerie. Wil jij graag komend jaar weer de nieuwste trends dragen op het gebied van lingerie? We zetten de trends die al bekend zijn in dit artikel voor je op een rij!

Comfort steeds belangrijker

Wat in ieder geval duidelijk is, is dat het comfort dat belangrijk werd in de corona tijd nog steeds even belangrijk en geliefd is, ook op het gebied van lingerie. Denk bijvoorbeeld aan praktische en gemakkelijk te dragen kledingstukken die er alsnog verzorgd en elegant uitzien. Comfortabel betekent echter niet meteen slonzig. Fluwelen stoffen, polar fleece en rekbare breisels kunnen zorgen voor erg sexy lingerie, maar zijn tegelijkertijd ook erg comfortabel om te dragen. Een grote reden voor het populair worden van deze stoffen is het feit dat veel vrouwen in de thuiswerktijd ook thuis aan yoga en pilates deden. Ben je op zoek naar comfortabele lingerie? Check het assortiment van LASCANA dan eens.

Kleuren en gewaagde prints zijn weer terug

Comfort is dus nog steeds erg belangrijk op het gebied van lingerie, maar in tegenstelling tot het simpele dat eerst in was, komen nu kleuren en gewaagde prints weer helemaal terug. Die felle kleuren zagen we al in het voorjaar van 2022 terugkomen in de mode, maar in 2023 komen ze ook naar de badmode en lingerie. We zien bijvoorbeeld geometrische vormen, neon-brights, grote bloemen en gedurfde kleurencombinaties waar je normaal gesproken helemaal niet aan zou denken. We gaan veel gestreepte stoffen zien, maar ook hand geschetste details en prints uit de street art. De lingerie van 2023 staat in het teken van speelsheid, enthousiasme en positiviteit.

Nostalgie speelt een grote rol

In de trends voor 2023 op het gebied van lingerie speelt nostalgie een belangrijke rol. Vintage stoffen en retro prints komen dus weer helemaal terug. Denk aan lichtere en zachtere versies van traditionele stoffen zoals gehaakt kant, wat veel voor strings wordt gebruikt. Op het gebied van kleuren en prints moet je denken aan polkadots, gingham, kleine bloemetjes en pastelkleuren. Ook donkere tinten en diep rood worden hieraan toegevoegd, om de lingerie een extra verleidelijk tintje te geven.

Duurzaamheid als trend

Duurzaamheid is natuurlijk al heel lang een groot onderwerp in de mode. Dat gaan we in 2023 nog meer terugzien op het gebied van lingerie. In de lente en zomer van 2023 gaan we een hoop meer milieuvriendelijke en duurzame alternatieven tegenkomen op het gebied van lingerie, badmode en lounge broeken. Deze trend zal waarschijnlijk ook niet snel meer weggaan. Kleding wordt al steeds meer gerecycled tot nieuwe kleding, nu gaat ook de lingerie en badmode met deze trend meedoen. 

Vergelijkbare blogs