Het perfecte pak kiezen: zo doe je dat
Fashion

Het perfecte pak kiezen: zo doe je dat

Door

Het is altijd een struggle: het perfecte pak kiezen voor een speciale gelegenheid. Het moet aansluiten bij de dresscode van het evenement, maar het moet ook perfect passen. De regels voor een formeel kostuum kunnen echter erg verwarrend zijn, vooral omdat er vandaag de dag zoveel verschillende dresscodes bestaan. Heb jij een Black Tie evenement op de planning staan en kun je wel wat advies gebruiken? Lees dan snel verder!

Een pak op maat kopen of laten vermaken?

Het is erg belangrijk dat een pak perfect past, het zou zomaar één van de belangrijkste regels kunnen zijn voor een formeel kostuum. Als het pak niet goed valt, houd jij je eigenlijk al niet meer aan de dresscode. Daarom kan het erg handig zijn om een smoking op maat te laten maken, zodat je zeker weet dat het goed past. Dit kan echter erg prijzig zijn en is dus niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet als je het pak niet vaak gaat dragen omdat het voor een speciaal evenement is. Wat je kunt doen als je een lager budget hebt, is een smoking die je al hebt liggen of over kunt kopen van iemand anders, laten aanpassen zodat hij weer goed past. Zo heb je alsnog een kostuum dat perfect valt.

Wat doe je met het gebied rond de kraag?

Er zijn een aantal iconische elementen waar je altijd rekening moet houden bij het samenstellen van een kostuum. Hierdoor herkent iedereen meteen dat je een officiële smoking draagt. Het gebied rond de kraag is met name erg belangrijk hiervoor. Voor een kostuum moet je een speciaal smoking overhemd dragen in combinatie met een zwarte strik. Ten slotte moet je nog een keuze maken: ga je voor een traditionele shawlkraag of een modernere puntkraag?

De juiste schoenen onder je smoking

Naast het kostuum zelf, zijn de schoenen natuurlijk ook enorm belangrijk. Ze horen immers bij het ensamble. Je kunt niet zomaar een paar zwarte schoenen dragen onder je pak. Het moeten echt zwarte lakschoenen zijn, andere schoenen zijn niet toegestaan.

Zorgen dat je vlinderdas perfect zit

Zonder een vlinderdas is een smoking natuurlijk niet compleet. Het strikken van zo’n vlinderdas gaat echter niet iedereen even goed af. Kies je dus voor een al gestrikte vlinderdas of ga je hem zelf strikken? Een kant en klare strik wordt niet door iedereen gewaardeerd, vooral niet op chique evenementen. Als je zeker weet dat er een aantal puristen rondlopen, kun je beter kiezen voor een zwarte vlinderdas die je zelf strikt. Zo kan het bijna niet mis gaan!

Vergelijkbare blogs