Geloof je in mediums en paragnosten? Chat er eens mee!
Lifestyle

Geloof je in mediums en paragnosten? Chat er eens mee!

Door

Merk je dat er vragen zijn die je ’s nachts afleiden en overdag bezighouden? Wie in mediums en paragnosten gelooft, kan altijd een bezoek brengen aan een ervaren medium of paragnost. Wie een persoonlijk bezoek onprettig vindt, kan altijd online chatten. 

In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen paragnosten, mediums en waarzeggers. Daarnaast lees je een stukje geschiedenis en ontdek je met welke vragen je bij paragnosten terecht kunt.

Het verschil tussen paragnosten en mediums

Laten we beginnen met het feit dat een medium altijd een paragnost is, maar een paragnost niet altijd een medium. Een medium is in staat om te communiceren met overleden personen. Een paragnost kan slechts beelden, geuren, en gevoelens waarnemen met hun zesde zintuig.

Wie na het verlies van dierbaren is achtergebleven met lastige vragen aan deze dierbaren, zal altijd een medium in moeten schakelen. Wie op zoek is naar algemene antwoorden, kan een paragnost inschakelen. 

Wat doet een waarzegger?

Hoewel de meest voorkomende verwarring ontstaan rondom de begrippen ‘medium’ en ‘paragnost’, ontstaat er ook verwarring rondom het begrip ‘waarzegger’. Paragnosten en mediums worden soms ten onrechte een waarzegger genoemd. Een waarzegger gaat echter net even anders te werk.

Een waarzegger houdt zich voornamelijk bezig met toekomstvoorspellingen. Waar een paragnost gebruikmaakt van een zesde zintuig, maakt een waarzegger gebruik van methoden. Denk hierbij aan methoden zoals numerologie, astrologie en handlezen. 

Met deze vragen kun je terecht bij een paragnost

Je zult je inmiddels afvragen met welke vragen je terecht kunt bij een paragnost. Met bijna elke levensvraag kun je er terecht. Een ervaren medium beoordeelt vooraf of hij of zij kan helpen bij het beantwoorden van je vragen. Mochten ze hierover twijfelen, zullen ze dit altijd aangeven. 

Enkele voorbeelden van vragen die je kunt stellen:

  • Heeft mijn overleden vader rust gevonden?
  • Komt het nog goed met mijn vriend?
  • Hoe verloopt mijn loopbaan op werk?
  • etc. 

Geschiedenis van de paragnost

De interesse van de mens in paragnosten is oeroud. Dit is ook niet vreemd. Iedereen is wel eens benieuwd naar inzichten of zit met vragen zonder antwoorden. Dit was vroeger niet anders. 

Hoewel er verschillende opvatting bestaan over het orakel van Delphi, gaan de eerste verwijzingen naar dit orakel terug tot de eerste eeuw voor Christus. Wanneer mensen dieren of bezittingen offerden, konden zij met al hun vragen terecht bij dit orakel. 

Uiteraard is het niet te zeggen of dit de eerste paragnost op aarde was. Waarschijnlijk niet. Paragnosten zijn mensen. Ook onder de eerste mensen op aarde zullen zich paragnosten met bijzonder gaven bevonden hebben.

Vergelijkbare blogs