Budget

Dupe alert: MAC Captive vs. Catrice Berry Bradshaw

Door

Dat ik van MAC lipsicks houd, dat is wel duidelijk. Dit was al te zien in mijn MAC lipsticks Swatch video van afgelopen zaterdag. Wat ik ook in de video vertelde, is dat kleur Captive mijn favoriete kleur is op dit moment. Een aantal maanden geleden heb ik de kleur ontdekt en ik schreef er destijds ook een review over. Ik ben tot over mijn oren verliefd op deze kleur en ik weet zeker dat veel andere meiden deze kleur prachtig zullen vinden. Ook snap ik dat velen van jullie €19 voor een lipstick te duur vinden en dat snap ik helemaal. Maar ik heb vandaag een dupe van deze prachtige lipstick voor jullie, en hij is nog budget ook!

Als ik het over budget heb, dan is het ook ècht budget. Het gaat namelijk om een lipstick van Catrice, echt waar! Deze zit gewoon in het vaste assortiment, dus je kunt ‘m gewoon kopen bij het Kruidvat of bij de Trekpleister. De lipstick van Catrice heet 340 Berry Bradshaw, wat ik een hele leuke naam vind! De lipstick van MAC heet Captive, wat letterlijk ‘gevangene’ betekent. Mehh, minder spannend, haha!

In dit artikel ga ik de lipsticks niet vergelijken wat verpakking en uiterlijk betreft. Dit wint MAC namelijk gewoon. Punt. Het is ook niet eerlijk om deze 2 uitersten met elkaar te vergelijken als het gaat om de verpakking, daar is de prijsklasse ook te verschillend voor. In dit artikel gaat het puur om de inhoud, fijn hè? Zullen de kleuren echt zoveel op elkaar lijken?

De lipstick van MAC is al enigszins ernstig toegetakeld, vergeef het me, haha! De lipstick van Catrice is daarentegen nog splinternieuw, zo fijn altijd! Op het eerste gezicht lijken de kleuren erg veel op elkaar, al vind ik de kleur van Catrice iets warmer en roder overkomen.

Wauw, op mijn arm lijken de kleuren identiek aan elkaar! Wat mij wel meteen opvalt is de substantie en hoe de lipstick smeert. De lipstick van Catrice is heel romig en zacht en heeft daarom ook een glans over zich. Captive van MAC heeft een Satin finish, wat betekent dat het een fluweel-achtige finish heeft waardoor het (semi)mat is. Ik zelf vind een satin finish het fijnst, omdat de lipstick dan wat beter blijft zitten dan wanneer een lipstick héél zacht is waardoor het sneller ‘glijdt’.

Catrice – 340 Berry Bradshaw

Ik vind de kleur prachtig en het brengt heel makkelijk aan omdat de lipstick heel romig is. Maar wat ik net al zei, heb ik het idee dat een lipstick minder goed en lang blijft zitten als het te romig is. Gelukkig valt het met deze lipstick mee.

MAC – Captive

De lipstick van MAC heeft een satin finsh wat je eigenlijk meteen wel kunt zien. De lipstick is een stuk matter dan die van Catrice waardoor de kleur ook heel anders overkomt.

Vergelijking

Hoewel de lipsticks op mijn arm vrijwel identiek waren, lijken ze op de lippen toch wel een beetje verschillend te zijn. De kleur is eigenlijk wel hetzelfde, alleen de lipstick van Catrice lijkt iets donkerder te zijn doordat het een glans heeft.

Eerlijk is eerlijk, Berry Bradshaw van Catrice is niet 100% gelijk aan MAC’s Captive. Maar het komt aardig in de buurt, toch? Mijn keus gaat toch weer uit naar mijn geliefde Captive, juist omdat ik dat (semi)matte effect zo geweldig vind en de kleur vind ik net iets mooier. Maar mocht je twijfelen om Captive aan te schaffen, dan kun je de lipstick van Catrice altijd uitproberen of de kleurtint je staat, want dit is wel gelijk aan elkaar! Toch vind ik wel dat de lipstick van Catrice een goede dupe is van MAC’s Captive. Wat vinden jullie?

Catrice – Berry Bradshaw ♥ €3,99 – te koop in de drogist

MAC – Captive ♥ €19 – te koop in de MAC store of online bij bijvoorbeeld Douglas.

Liefs, Daniella

Vergelijkbare blogs