Dit zijn de voordelen van je haar verven met zo puur mogelijke haarverf!
Beauty

Dit zijn de voordelen van je haar verven met zo puur mogelijke haarverf!

Door

Ben je van plan om jouw haar te gaan verven? Dan zijn er een hoop soorten haarverf waar je uit kunt kiezen. De ene is slechter voor je haar dan de andere, dit is voornamelijk afhankelijk van de ingrediënten die in de haarverf zitten. Daarnaast heb je natuurlijk de keuze om zelf je haar te verven of dit te laten doen door een kapper of haarspecialist. Er komen vandaag de dag steeds meer soorten haarverf op natuurlijke basis bij. Deze bieden een hoop voordelen voor je haar. In dit artikel zetten we die voordelen voor je op een rij!

Minder slecht voor je haar

Dat het verven van je haar niet altijd even goed is voor gezonde lokken, is natuurlijk algemeen bekend. Kies je voor natuurlijke of meer pure haarverf, dan hoeft dat echter niet meer het geval te zijn. Aangezien er ij deze soort haarverf weinig tot geen chemische ingrediënten zitten, is de verf veel beter voor je haar en hoofdhuid. Het pigment en de conditie van je haar worden niet aangetast, aangezien de verf zich aan de buitenste lagen van je haar vestigt. Heb je een gevoelige hoofdhuid of is de kwaliteit van je haar al niet zo goed? Dan raden we je aan om voor natuurlijke haarverf te kiezen als je jouw haar wil verven. 

Beter voor het milieu 

Natuurlijke of meer pure haarverf is niet alleen beter voor je haar en huid, maar ook beter voor het milieu. Er worden weinig tot heen chemische middelen gebruikt voor het produceren van natuurlijke haarverf, wat het een erg duurzaam alternatief maakt. Wil je graag iets doen voor de aarde? Begin dan met kleine stapjes, zoals deze!

Een betere kwaliteit voor het haar

Heb je last van haaruitval? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk veel baat hebben bij het gebruik van natuurlijke haarverf. Dit soort verf is namelijk bevorderlijk voor de gezondheid van je haarwortels en hoofdhuid. Verf jij jouw haar met een natuurlijke haarverf, dan zul je hierna merken dat je haar voller wordt en beter in model valt. Daarnaast zul je minder last hebben van gespleten punten. Natuurlijke haarverf bevat namelijk voedingsstoffen voor de hoofdhuid. Daarnaast verandert er niets aan de natuurlijke haar verschillen die in jouw haar zitten. Iedereen heeft wel verschillen in kleur in het haar zitten, al valt het bij de een meer op dan bij de ander. Hierdoor zien jouw geverfde haren er een stuk natuurlijker uit. 

Conclusie 

Natuurlijke haarverf is een goede keuze als je graag een ander kleurtje wil, maar wel wil dat je haar van goede kwaliteit blijft en dat je hoofdhuid niet geïrriteerd raakt. Zeker als je al last hebt van een huidaandoening, zoals psoriasis, is het aan te raden om voor natuurlijke haarkleuring te kiezen!

Vergelijkbare blogs