Beauty

Hoe breng je foundation aan als een pro

Door

Een vlekkeloze make-uplook begint met een goede basis, en foundation is vaak de sleutel tot een egale teint. Of je nu een make-up beginner bent of een doorgewinterde beautygoeroe, het aanbrengen van foundation kan soms een uitdaging zijn. Maar maak je geen zorgen! In deze blogpost zullen we je stap voor stap begeleiden bij het aanbrengen van foundation als een professional, zodat je altijd straalt met een prachtige, egale huid.

Voorbereiding is de sleutel

Voordat je begint met het aanbrengen van foundation, is het essentieel om je huid goed voor te bereiden. Volg deze stappen voor een optimale voorbereiding:

 1. Reinigen: Begin met het reinigen van je gezicht om vuil, overtollig talg en make-upresten te verwijderen. Gebruik een zachte reiniger die geschikt is voor jouw huidtype.
 2. Hydrateren: Breng een hydraterende crème aan om je huid gehydrateerd te houden. Wacht even tot de crème is ingetrokken voordat je verdergaat.
 3. Primer: Als je een primer hebt, breng deze dan aan. Een primer helpt om je foundation langer te laten zitten en zorgt voor een egale textuur.

Stap 2: Kies de juiste foundation

Het kiezen van de juiste foundation is cruciaal voor een natuurlijke uitstraling. Zorg ervoor dat de kleur van je foundation past bij je huidskleur en ondertoon. Test de kleur op je kaaklijn of pols om de beste match te vinden.

Stap 3: Aanbrengen met de juiste tools

Er zijn verschillende manieren om foundation aan te brengen, en de keuze van je tools hangt af van je persoonlijke voorkeur. Populaire opties zijn:

 1. Make-up spons: Bevochtig de spons en knijp het overtollige water eruit. Breng een kleine hoeveelheid foundation aan op de spons en dep deze zachtjes over je gezicht voor een gelijkmatige dekking.
 2. Foundationkwast: Gebruik een foundationkwast om de foundation in lange, gelijkmatige streken aan te brengen. Werk vanuit het midden van je gezicht naar buiten toe.
 3. Je vingers: Voor een natuurlijke look kun je ook je vingers gebruiken. Breng de foundation aan met schone handen en klop zachtjes op je huid.

Stap 4: De applicatie

Nu je je tools hebt gekozen, is het tijd om de foundation daadwerkelijk aan te brengen:

 1. Begin in het midden: Begin met het aanbrengen van de foundation in het midden van je gezicht, zoals je neus en wangen. Dit zijn meestal de gebieden die meer dekking nodig hebben.
 2. Werk naar buiten toe: Blend de foundation geleidelijk naar buiten toe om harde lijnen te voorkomen. Vergeet niet je kaaklijn en hals mee te nemen voor een naadloze overgang.
 3. Dep, niet wrijven: Als je een spons of je vingers gebruikt, dep dan zachtjes in plaats van te wrijven om een gelijkmatige dekking te bereiken.

Stap 5: Afwerking en setting

Om je foundationlook af te maken en ervoor te zorgen dat deze langdurig blijft, volg je deze stappen:

 1. Concealer: Gebruik indien nodig concealer om eventuele onvolkomenheden of donkere kringen onder de ogen te verbergen.
 2. Poeder: Breng een dun laagje transparant poeder aan om glans te verminderen en de foundation te fixeren.
 3. Setting spray: Eindig met een setting spray om je make-up te fixeren en deze gedurende de dag fris te houden.

Het aanbrengen van foundation kan intimiderend lijken, maar met de juiste stappen en tools kun je een vlekkeloze teint bereiken. Vergeet niet om je huid voor te bereiden, de juiste kleur foundation te kiezen en de foundation gelijkmatig aan te brengen. Met wat oefening zul je snel een professional worden in het creëren van de perfecte basis voor al je make-uplooks. Dus, ga ervoor en straal met een prachtige, egale huid!

Vergelijkbare blogs