Essence ‘Cool Nude’ lipstick – dupe MAC Faux?


IMG_0782

IMG_0785

MAC lipsticks zijn groot favoriet van mij, ik kan echt niet meer zonder! Toch houd ik er wel rekening mee dat niet iedereen MAC kan veroorloven, dus probeer ik ook veel budget te reviewen. Ik heb een hele mooie dupe vergelijking voor jullie en ik was er zelf helemaal ondersteboven van hoe weinig verschil er tussen deze 2 producten zit..

De geruchten gaan al wat langer rond in Beautyland en misschien hebben jullie al eerder gehoord over deze dupe van MAC Faux. Faux is één van de bekendste kleur lipstick op het moment en het is ook mijn favoriet. Hoe geweldig zou het zijn als er een budget variant verkrijgbaar is?

IMG_0790

IMG_0794

Ik kan de lipsticks natuurlijk niet met elkaar vergelijken, want ze zijn qua verpakking totáál verschillend. MAC is prachtig, maar ik moet zeggen dat de lipsticks van Essence er ook ècht goed uit zien. Deze lipstick van Essence komt uit de vernieuwde nude-collectie en heeft een mooie bruine huls. Daarnaast voelt de verpakking ook stevig aan. MAC is gewoon.. ja, MAC. 😉

IMG_0799

Snap je nu waarom ik helemaal ondersteboven zat na het swatchen van de twee lipsticks? In eerste instantie dacht ik dat de kleuren totaal verschillend zouden zijn toen ik de kleur in de huls zag zitten, but i was wrong! Vrijwel identiek, niet?

Wat mij opviel, is dat de substantie van Essence Cool Nude veel meer creamy is en makkelijker over de huid glijdt. MAC Faux is een Satin lipstick, dus dit betekent dat het een semi-matte finish heeft. Hierdoor is de substantie wat ‘voller’ en stroever dan die van Essence.

IMG_0800

IMG_0803

Essence | 05 Cool Nude

IMG_0810

IMG_0807

MAC | Faux

Op de lippen is het substantie-verschil eigenlijk hetzelfde als op mijn arm. Essence is veel romiger en zachter op de lippen. Ik moet wel meerdere keren met de lipstick over mijn lippen heen om dit resultaat te krijgen. MAC bevat meer pigmentatie waardoor ik genoeg kleur op mijn lippen krijg na één veeg.

essencemac1

essencemac2

Essence Cool Nude – MAC Faux

Is Cool Nude nu een goede dupe van Faux? Jazeker, ik vind van wel! Essence lijkt iets donkerder te zijn op mijn lippen, maar de tint is vrijwel hetzelfde. Er is natuurlijk wel wat verschil te zien, maar het is minimaal. De prijzen kun je natuurlijk niet vergelijken, voor de lipstick van Essence betaal je €2,39 en voor MAC betaal je €19. Groot verschil dus!

Eerlijk is eerlijk, ik ben en blijf groot fan van MAC lipsticks. Ik verkies MAC Faux dan ook zeker boven Essence. Niet alleen omdat ik de lipsticks mooier vind, maar omdat ik de finish en houdbaarheid veel beter vind. Maar voor alle meiden die zich geen MAC kunnen veroorloven, is hier de oplossing! 🙂

Liefs, DaniellaGepubliceerd op
Gecategoriseerd als Review