Twee weken samenwonend; hoe bevalt het?

samenwonen

Stijn en ik wonen inmiddels twee weken samen. De tijd vliegt voorbij! Afgelopen week maakte ik niet veel foto’s voor een Photo Diary, dus ik dacht; laat ik eens een update artikel schrijven over mijn ervaring met het ‘uit huis’ wonen slash samenwonen. Ik vertel jullie mijn ervaring, een aantal gênante gebeurtenissen en foto’s van ons huisje. Lees je mee?

 

Gezamenlijk ritme vinden

Stijn en ik zijn al ruim 6,5 jaar bij elkaar, maar door onze lange-afstandsrelatie waren we alleen maar gewend om in het weekend bij elkaar te zijn en in de vakanties. Zo had hij zo zijn gewoontes en ik ook. Of ik bang was dat het zou gaan botsen zodra we gingen samenwonen? Nee, totaal niet. We kennen elkaar natuurlijk door en door en daarnaast laten we elkaar heel erg vrij in alles. Ik denk dat dat de kracht van onze relatie is waardoor de lange afstand nooit een groot probleem is geweest.

Ook nu we samenwonen doen we veel dingen samen, maar laten we elkaar ook vrij. Zo heb ik mijn eigen dingetjes, zoals mijn blog en Youtube-kanaal en doe ik grotendeels het huishouden. En Stijn spreekt graag af met kameraden en heeft vorige week een Xbox gekocht waar hij nu ook zoet mee is, haha! We zijn heel graag bij elkaar, maar laten elkaar in veel dingen ook vrij en dat werkt voor ons perfect!

img_8895

De eerste nacht in onze woning was echt vreemd, het voelde alsof ik wakker werd in een vakantiehuisje. De eerste paar dagen waren dan ook erg wennen en met name omdat ik nergens spullen kon vinden! Zo gooide ik bijna elke verhuisdoos op de kop omdat ik op zoek was naar een bewaarblik voor crackers. Als we weer gaan verhuizen (alsjeblieft, nog even niet!), dan zet ik op de verhuisdozen wat er in zit.

img_8917

Nu na twee weken in ons huisje kan ik wel zeggen dat ik me echt thuis voel. Afgelopen week sliep ik een nachtje bij mijn ouders thuis en dat voelde ineens weer zo vreemd! Ik kon daarom niet wachten om weer naar huis te gaan. Ook moest ik wennen aan het feit dat het huis van Stijn en mij ‘ons huis’ is, en niet meer bij mijn ouders. Nu ging ik gewoon op bezoek bij mijn ouders. Dat klinkt zo gek, haha!

 

Gezellig maken in huis

Het gezellig maken in huis was meer mijn afdeling dan die van Stijn. We overleggen wel alles, aangezien meneer een specifieke smaak heeft en absoluut geen nepbloemen in huis wil hebben. Als ik nu voor-en-na foto’s zie van ons huis, dan is het een stuk gezelliger geworden. Ik ben echt een sucker voor waxinelichtjes en bloemen, ik vind het zo gezellig!

img_9050

We hadden nog een lege plek in onze woonkamer en we konden maar niet bedenken wat er moest staan. Toen we de hoekbank kochten, kregen we daar deze grote stoel bij. Bij de bank vonden we ‘m niet mooi staan, want dat zou de zithoek immens groot maken. We waren het er eigenlijk meteen over uit om deze stoel in de hoek te plaatsen. Of we er veel op zitten? Praktisch gezien niet; hij dient momenteel als een plek voor mijn handtas die ik er ’s middags op gooi. Het bijzettafeltje kochten we bij een interieurwinkel in Eibergen en het kleedje eronder namen Stijn z’n ouders mee vanuit Noorwegen. Mijn favoriete bloemen, lelies, kunnen natuurlijk niet ontbreken!

img_8996

img_9030

Ik kocht de eerste pepernoten, stom hè? Het staat niet alleen heel gezellig op de salontafel, maar ik betrap mezelf en Stijn erop dat het ook wel heel verleidelijk is. Ook maakte ik een gezellig herfstbakje met allemaal decoratiespullen van de Action. Ik houd ervan om lekker creatief bezig te zijn en daarnaast kost het geen drol bij de Action!

 

Woon-werk verkeer

Zoals jullie misschien wel weten werk ik in Zwolle. Vanaf Hoogeveen was dit ongeveer een halfuur rijden, nu vanaf Haaksbergen ben ik iets langer onderweg, namelijk een uur en een kwartier. Best een behoorlijke rit elke dag! Natuurlijk zijn we heel realistisch en hebben we berekend of het qua benzinekosten uit kan. Daarnaast vind ik het ook zonde om mijn werk op te geven, aangezien ik het er zo naar mijn zin heb. Wie weet waar ik hier terecht kom, aangezien de banen niet echt voor het oprapen liggen.

img_9032

Ik rij nu al twee weken op en neer naar Zwolle en ik moet zeggen dat het mij wel mee valt. Ik ben de lange afstanden natuurlijk al gewend doordat Stijn en ik altijd naar elkaar reden in het weekend en ik vind rijden ook wel leuk om te doen. Het enige nadeel vind ik dat ik ’s avonds pas laat thuis ben, omdat ik in de spits bijna elke dag wel stil sta waardoor ik pas rond 19:00 thuis ben. Maar goed, ik heb het er voor over!

 

Desperate Housewife?

Stijn mag in zijn handen knijpen met een vriendin als ik, want als het om het huishouden gaat doe ik bijna alles. En call me crazy, maar ik vind het nog leuk ook! Ik heb schoonmaken nooit erg gevonden en hoewel ik thuis bij mijn ouders niet veel hoefde te doen, moet ik zeggen dat ik alles wel vrij snel onder de knie heb. Het enige wat ik niet fijn vind, is stofzuigen. Dat laat ik lekker aan Stijn over, haha.

img_8874

img_8998

Wasjes draaien is mijn favoriete bezigheid, niets is zo fijn om schone was uit de machine te halen en het op te hangen waardoor het hele huis naar wasverzachter ruikt, mmm! Ook koken en afwassen vind ik niet erg om te doen. Geloof je me nog? Vraag me anders over een halfjaar nog maar eens wat ik van het huishouden vind, misschien praat ik er dan heel anders over, haha!

Wat betreft koken zitten we aardig op één lijn, al was ik daar wel een beetje bang voor. Ik ben een grote pasta liefhebber en Stijn is meer van de Hollandse kost. Gelukkig zijn we daar altijd goed uitgekomen en eten we beide. We bespreken wat we gaan eten die week, aangezien ik twee avonddiensten per week werk waardoor we elkaar mislopen. Ik maak dan ’s middags al eten voor ons beide en als ik overdag werk en ’s avonds laat thuis kom, heeft Stijn het eten klaar staan. Goed geregeld!

 

Project Beautykamer

In ons appartement heb ik het geluk dat ik een kamer voor mijzelf heb. Ik noem het mijn beautykamer, maar het is eigenlijk een studio/kantoor/drogist in één. Ik ben zo intens blij met deze kamer voor mijzelf! En dat had ik ook wel nodig met zoveel spullen..

img_9051

Vorige week zag mijn kamer er nog zo uit. Overal lagen spullen en ik kon niks meer vinden. Drama! Ik moet eerlijk toegeven dat ik er ook steeds niet aan toe kwam om ermee bezig te gaan en dat ik last had van uitstelgedrag. Ik wilde het graag voor elkaar hebben, maar alle vrije kostbare tijd dìe ik had, besteedde ik aan het huishouden en Stijn. Afgelopen weekend gaf ik mezelf een schop onder mijn kont en nam ik mijn kamer onder handen aangezien de rest van het huis al klaar was.

img_9074

Het is nog niet helemaal af, maar grotendeels wel! Dit is één van de mooie plekjes op mijn kamer. Ziet het er niet schattig uit? Het doosje waar de parfums in staan is trouwens van de Wibra.

img_9075

Deze muur met de planken en het kledingrek heeft een hoog Pinterest-gehalte, al zeg ik het zelf. De tasjes, beautyboeken en wat lekkere Lushballen. Love it!

 

Fun Facts

Het klinkt allemaal heel rooskleurig en dat is het eigenlijk ook wel. We zijn happy met elkaar en voelen ons helemaal thuis in ons eigen stekkie. Toch wil ik jullie een aantal gênante momenten vertellen van de afgelopen twee weken, want ze zijn eigenlijk gewoon tè grappig om te vergeten, hihi.

 

♥ Onze eerste nacht in ons appartement, wat keek ik daar naar uit! ’s Avonds voor het slapen gaan wilde ik me gaan douchen, maar in welke van de 20 verhuisdozen zaten nu de handdoeken? En waar had ik de douchegels in gestopt? Gelukkig wonen we in het centrum, dus ik liep snel naar de Blokker om last minute een handdoek te kopen en gebruikte de douchegel van Stijn.

♥ Een wasje draaien in een nieuwe wasmachine, zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Mijn moeder had de gebruiksaanwijzing al doorgespit en de belangrijkste dingen op papier gezet voor me. Maar toen ik de eerste was draaide, merkte ik dat er iets niet klopte. “Stijn, klopt het dat er geen water in de trommel komt?” Bleek het waterkraantje nog dicht te zitten. Oeps!

♥ Om het nog even erger te maken, deed ik bij de eerste was véél te veel wasmiddel in de machine, waardoor er veel schuim bij kwam kijken. Ach, de was wel wel schoon nu!

♥ Mama is mijn reddende engel, ze staat altijd paraat. Zo heb ik haar de afgelopen twee weken regelmatig ge-appt met huishoudelijke vragen. “Op hoeveel graden was je dit?” “Kan dit bij dit in de machine?” “Hoe maak ik de wc precies schoon?”. Mijn moeder kan er gelukkig wel om lachen, haha!

 

Inmiddels ben ik meer dan 1500 woorden verder, maar ik vind het zo leuk om hierover te schrijven! Als het goed is komt vanmiddag of morgen de laatste verhuisvlog online. Deze week ga ik ook mijn make-up stash inrichten en dit film ik uiteraard ook. Hopelijk vonden jullie dit leuk om te lezen!

 

Volg mij: Twitter ~ Instagram ~ Facebook ~ YouTube ~ Bloglovin’

10 Responses to “Twee weken samenwonend; hoe bevalt het?”

 • Wat super leuk om te lezen =)
  Leuk die fun facts!
  Liefs Jorinda

 • Wat heerlijk om te lezen, Leonie! Blij dat jullie genieten samen. Het huishouden doe ik ook eigenlijk bijna alleen en ik vind het ook wel leuk om te doen haha. Jullie huisje ziet er zo gezellig uit. Kan niet wachten om bij je op de thee te komen <3

 • Wat leuk om te lezen! En wat heb je een prachtig huisje! Ik weet nog dat ik erg moest wennen toen ik net samenwoonde. Heel veel geluk!

 • Haha, leuk dat je nog aan het zoeken bent naar de juiste manieren voor het wassen enzo. Ik doe hier ook 99%. Die 1 procent wat mijn partner doet is de containers buiten zetten. Goed en hij doet administratie. Ik heb een heel eigen wassysteem, daar mag niemand aankomen. Mijn vriend/man gooit alles bij elkaar, zoals vieze theedoeken bij de kleding. Vind ik vies! Ik heb dan ook 4 wasmanden boven om alles gescheiden te houden: een mand met vaat- en theedoeken, want die was ik heel heet om bacteriën te doden. Een mand met bonte was die op 40 graden kan, een mand met witte was en een mand voor (douche)handdoeken en beddengoed, want die moeten ook op 60 graden (in mijn ogen, omdat bacteriën en huismijt pas echt doodgaan bij minimaal 60 graden). En dan nog een kleine mand waar ik fijne wasgoed indoe, zoals truinen of delicate stoffen die niet te heet gewassen mogen worden en waarbij het toerental wat lager moet. Jaja, je ziet het, wassen is best ‘ingewikkeld’ haha. En leuk vind ik anders, maar dat komt omdat ik elke dag wel moet wassen; ik heb immers een heel gezin…;-) Maar jullie huis ziet er overigens erg gezellig en mooi uit!

 • ik ben met manlief al zo vaak verhuisd dat we er pretty much pro in zijn nu haha XD

 • Linda vv:

  S.o.s mama ideaal!! Woon inmiddels 11 jaar buiten de deur maar alsnog heb ik nog wel eens vragen voor moeders hoor hahahaha. Dan wil ik eens een groente eten die ik nog nooit gemaakt heb of vlees. Dan weet ik haar echt nog wel te vinden ?

 • Zo leuk om te lezen! Ik herken alles zo erg. De eerste keer op visite bij mij ouders en schoonouders was zo gek. Ik wilde thuis bij m’n ouders bijvoorbeeld niet meer zelf de kasten open maken en ik belde aan bij de voordeur… Alsof dat ineens niet meer mocht ofzo haha
  Inmiddels doe ik het gewoon wel, want het is gewoon mijn tweede huis en mijn ouders vinden het prima zo hihi. Alles is super mooi geworden. Kan iet wachten om jullie pleis te komen bewonderen binnenkort!

 • Sabine:

  Misschien kom ik je nog eens tegen in Haaksbergen. Daar woon ik ook. Veel geluk samen!

 • Sonja:

  Wat een leuk artikel, en wat heb je je huis gezellig gemaakt. Leuk en knus ook die schuine wanden in de woonkamer.

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube