Too Faced Chocolate Bar palette

IMG_3794

Hoewel ik echt een grote budgetliefhebber ben, vind ik het ook wel eens fijn om mezelf te trakteren op een wat duurder make-up product. Ik zeg het weleens vaker, maar ik houd er niet van om een stempel opgedrukt te krijgen. Ja, ik ben begonnen met over budget schrijven en zo is mijn blog/Youtube-kanaal groter geworden. Maar dat betekent niet dat ik nooit iets mag kopen wat meer geld kost, toch?

Het Too Faced Chocolate Bar palette stond al een tijd op mijn verlanglijstje, maar ik twijfelde steeds. Is het niet te duur? Ga ik het palette wel gebruiken? Een collega van mij had ‘m besteld en ze vertelde dat ze het palette geweldig vond, maar toen ik Vera Camilla erover hoorde praten in een video was ik verkocht. Ik moest dat palette hebben! Ik bestelde het palette op Beautybay.com en binnen 1,5 week kreeg ik het thuisbezorgd.

IMG_3797

IMG_3802

De verpakking ziet er mooi uit. Dit is mijn eerste echte oogschaduwpalette van Too Faced. Ik heb een aantal neppe palettes die prima zijn, maar toch ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar palettes van Too Faced. Ik vind de uitstraling sprookjesachtig, dit is het eerste woord wat in me op kwam. Dit merk spreekt mij dan ook meer aan dan Urban Decay of Nars. Juist door de lieve, meisjesachtige uitstraling van de verpakking.

Op de achterkant van het doosje staan alle kleuren met de namen. Het doosje bewaar ik eerst wel, omdat ik het er zo leuk uit vind zien. En het staat natuurlijk ook nog eens leuk op een dressoir kast of op een plank.

IMG_3803

IMG_3804

De inhoud van het doosje is nòg interessanter. Het Chocolate Bar palette en een gebruiksaanwijzing. Hierin staan 3 mini tutorials met welke ooglooks je kunt maken met het palette. Leuk om even door te lezen, maar het liefst speel ik zelf wat met het palette en de kleuren.

IMG_3813

IMG_3815

Mmm, chocolade! Ik vind het palette zelf er prachtig uit zien, daar hebben ze echt over nagedacht. Het palette voelt wel erg zwaar aan en dit komt waarschijnlijk door het zware materiaal wat gebruikt is voor het palette. Niet heel erg handig om mee te nemen op reis dus.

Het palette sluit magnetisch, wat ik erg luxe vind. Het magneet is trouwens ook erg sterk, want als ik alleen de deksel vast pak dan gaat het palette niet open. Dus dat is wel weer handig wanneer je ‘m toch meeneemt in je tas!

IMG_3816

IMG_3819

Toen ik het palette opende, was het eerste wat in me opkwam: chocolade! Ik had er al wat over gehoord, maar ik geloofde er niet zo in. Maar geloof het of niet: de oogschaduws ruiken ècht naar chocolade! De namen van de verschillende kleuren zijn ook erg leuk bedacht, ze hebben allemaal wat weg van chocolade. Leuke namen hebben altijd een leuke toevoeging, vind ik.

Leuk om er even bij te vertellen: in de oogschaduws zelf zit echte cacao verwerkt. Deze achtergrondinformatie maakt het allemaal nòg specialer en dat verklaart natuurlijk meteen de chocoladegeur!

IMG_3820

IMG_3834

Het palette ziet er prachtig uit, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar ik kocht het palette niet om haar uiterlijk, maar om haar innerlijk. Het klinkt ontzettend cliché, maar het is wel zo. Is het palette niet mooi aan de binnenkant, dan hoef ik het ook niet te hebben.

Ik ben gek op naturelle kleuren en dit palette heeft dat in overvloed. Daarnaast ben ik de laatste tijd dol op groen- en paarstinten, dus eigenlijk heeft dit palette alles wat ik graag wil.

IMG_3837

IMG_3843

IMG_3846

Tijd voor de swatches! Ik heb eigenlijk niks negatiefs te zeggen over de pigmentatie, want dit is helemaal goed! De oogschaduws zijn zacht, soms iets tè en daardoor wat kruimelig, dus daar moet je mee oppassen. Maar alle kleuren zijn goed zichtbaar en er zitten echt een paar prachtige kleuren tussen!

Ik ben ook blij dat er 2 highlighters in het palette zitten: een matte en een shimmery. Daar kun je ook alle kanten mee op.

toofacedchocolate2

Dit is de look wat ik maakt met het palette. Ik moet zeggen dat de kleuren op de foto niet helemaal overkomen, het lijkt nu net alsof ik maar 1 kleur gebruikt heb. Ik bracht een bruine/bordeauxrode kleur aan op het ooglid, een bruine kleur in de arcadeboog en een donkere bruine kleur in de buitenste hoeken.

De kleuren komen dus niet helemaal over zoals ik gewild had, maar ik vind het alsnog een prachtige ooglook!

toofacedchocolate3

Ik ben verliefd op bruintinten en met dit palette kun je eindeloos veel combinaties maken. Alle kleuren kunnen in principe samen gecombineerd worden en dat is het fijne aan zo’n palette.

IMG_3785

Een mooie aanwinst, het Chocolate Bar palette van Too Faced. Het kostte me een aantal duiten, maar daar heb ik dan ook hard voor gewerkt. De komende tijd ga ik veel met het palette oefenen en wie weet komt er wel een look voorbij in een video of tutorial!

Ik bestelde het palette op Beautybay.com, maar ik zie nu dat het palette momenteel niet verkrijgbaar is. Althans, ik kan ‘m nergens vinden! Je kunt ‘m ook bestellen op de webshop van Sephora, daar is hij nog wel verkrijgbaar. De prijzen verschillen wat per webshop. Ik kan me herinneren dat ik er bij Beautybay ongeveer €50 voor betaalde, en bij Sephora kost hij momenteel rond de €40. Wel heeft Sephora hoge verzendkosten naar Nederland, dus dat moet je er natuurlijk ook bij rekenen. Even een kwestie van uitzoeken en vergelijken dus! ;)

Liefs, Leonie

19 Responses to “Too Faced Chocolate Bar palette”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube