Terug van weggeweest! + foto’s van de afgelopen tijd (Photo Diary)

Een nieuw artikel op de blog? Ja, je ziet het goed! De afgelopen tijd is het stil geweest zowel op mijn blog als op Sociale media en hoewel ik het in mijn laatste artikel al een beetje had laten doorschemeren, ben ik jullie toch een verantwoording schuldig vind ik. Het was een keuze die ik heb moeten maken om meer rust in mijn hoofd te creëren en me te focussen op dingen die op dat moment meer energie van me vroegen. Ik zal je kort vertellen wat er in me om ging, waar ik zo druk mee was waardoor ik afwezig was. En daarnaast deel ik een aantal foto’s van de afgelopen tijd, om toch wat in de Photo Diary sferen te blijven! Lees je mee? :)

Op 28 maart verscheen mijn laatst geschreven artikel online, een Photo Diary. Voor wie dit gelezen heeft, heeft kunnen lezen dat mijn zusje die nacht ervoor met spoed opgenomen werd in het ziekenhuis omdat ze kapot ging van de pijn in haar zij. Ik vertelde toen dat ze iets afwijkend gevonden hadden in haar lever, maar konden verder nog niets uitsluiten. Een lange week volgde met scans en testen, om er maar achter te komen wat het kon zijn. Uit de CT scan bleek dat ze 6 tumoren in haar lever heeft zitten, waarvan één zelfs 9 cm groot. Het schijnt zeldzaam te zijn, dit komt voor bij 30 op de miljoen mensen, vertelde de arts. De grote tumor is waarschijnlijk gaan bloeden, wat de erge pijn veroorzaakt heeft. Omdat de grootste tumor toch wel een risico was, is mijn zusje per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen, omdat het ziekenhuis in Hoogeveen niet meer voor haar kon doen..

De dagen verstreken, het wachten duurde zo lang! Op de woensdag was dan eindelijk de MRI scan, want de artsen wilden toch wat beter in kaart brengen om wat voor gezwellen het gaat in de lever, op zo’n scan kunnen ze dat wat meer gedetailleerd bekijken natuurlijk. Maar wie dacht dat je meteen de uitslag kreeg, heeft het mis. Op 20 april (ruim 3 weken later) zou ze pas de uitslag krijgen. Gelukkig mocht ze wel die week naar huis, want ze voelde zich wel wat beter en de artsen zagen er geen kwaad in dat ze thuis rustig aan kon doen.

Op 20 april kreeg ze dan eindelijk de uitslag. Uit de scan bleek dat er toch nog meer tumoren waren gevonden, 9 om precies te zijn. Ze gaven meteen aan dat ze hormoongevoelig zijn, dus ze moet ook per direct stoppen met anticonceptie. En nu? Tja, afwachten.. Over 3 maanden zal er weer een MRI scan volgen in de hoop dat de tumoren gekrompen zijn en zo niet, dan zal er wel een operatie volgen om in elk geval de grootste tumoren te verwijderen. Maar geloof me dat het een spannende tijd was (en nog steeds is) voor mijn zusje, maar ook voor de rest van het gezin.

 

Ik treed misschien wel veel in detail, maar ik wil transparant zijn in mijn verhaal en de reden waarom het de afgelopen tijd zo stil was. Mijn hoofd stond er niet naar! Ik had niet de behoefte om mijn persoonlijk leven te delen op dat moment, om maar ‘vrolijk’ te zijn in artikelen. Het doet me dan ook heel veel dat ik alle reacties lees dat jullie bezorgd zijn en me missen. Het spijt me dan ook dat ik niet eerder deze post geschreven heb, maar op dat moment dacht ik daar eerlijk gezegd ook niet over na. Het was een bewuste keuze om even ‘offline’ te zijn, en ik hoop op jullie begrip hiervoor! Nu de rust weer wat wedergekeerd is, wil ik de draad oppakken om weer lekker te bloggen. Want eerlijk, ik heb het wel gemist hoor! :) Voor wie er nieuwsgierig naar is; YouTube zal nog even stil blijven, als ik de zin (èn tijd èn energie) daar voor krijg, pak ik dat ook weer op!

 

Zullen we overgaan naar wat leukers? Hier komen de foto’s van de afgelopen tijd!

Wat ook één van de redenen is geweest dat ik een tijdje afwezig was, is doordat ik veel gewerkt heb. Misschien komt het ook dat ik de hele dag al achter de computer zit voor werk, ik ’s avonds niet veel trek heb om nog eens de computer op te starten. Goed punt al zeg ik het zelf, ik ga er over nadenken hoe ik dat het beste in kan plannen!

Ik, Stijn en mijn zussen zijn echte spel-fanaten! Telkens als één van ons een nieuw spel ontdekt heeft, moeten we het delen met de rest en zijn we meteen verslaafd. Dit keer kwam mijn zusje met een nieuw spel, ‘Ticket to Ride’. Als je van strategie spellen houdt, dan is dit zeker wat voor jou!

Yes, ik ben nog steeds gek op mijn acryl-nagels. Ik had niet verwacht dat ik ze zo fijn zou vinden, maar ik ben bang dat ik niet meer zonder kan! De afgelopen weken liet ik mezelf dan ook een paar keer verwennen met een nieuwe set.

Een aantal weken geleden kwamen mijn ouders gezellig langs bij ons. De reden was omdat we mijn pa nodig waren voor een schoonmaakklus, haha! Het dakterras hebben we helemaal gereinigd, dat was hard nodig!

Kun je je nog herinneren dat ik vorig jaar een make-up workshop gaf op een school voor leerlingen met verstandelijke- en geestelijke beperking? Dit jaar werd ik weer gevraagd, zo leuk! Niets professioneel hoor, maar de leerlingen helpen opmaken en gezellig kletsen gaf al veel voldoening. En nog veel belangrijker is dat zij het ook leuk vonden!

Op 3 mei hadden we een teamuitje wat ik samen met een collega georganiseerd had. Een hels karwei, maar het was super gezellig! We gingen een moordspel spelen, het ‘Familie diner’. Dus alle collega’s kregen van tevoren een rol toegewezen met informatie (en familiegeheimen) voor hun karakter en samen moet je uitzoeken wie de moordenaar is. Dus iedereen kwam verkleed en helemaal ‘into’ hun rol aan op het diner. Erg lachwekkend en zeker aan te raden voor een groep!

Tussen alle drukte gaat het huishouden ook door natuurlijk. Al moet ik zeggen dat ik wassen nooit vervelend heb gevonden. Wat is jouw favo klusje in huis? ;)

Ook was het weer eens tijd om sushi te maken met onze buurtjes, dat was even geleden! Gelukkig waren we het niet verleerd hebben we weer heerlijke creaties gemaakt. Smullen!

De week erop kwamen mijn zus en zusje heel spontaan langs. Mijn zus is leerkracht en mijn zusje is nog student, dus ze hadden heerlijk meivakantie. Ik was toevallig een dag vrij, dus dat kwam mooi uit! We gingen naar de bioscoop in Enschede en aten daarna een hapje bij de Griek. Doordat we niet dicht bij elkaar wonen, koester ik dit soort momenten juist het meest!

 

Nou, we zijn ruim 1200 woorden verder, maar ik heb alles gezegd wat ik wilde! Vanaf nu zullen er weer artikelen online komen op mijn blog. Omdat ik niet te hard van stapel wil lopen, wil ik eerst beginnen met 2 artikelen per week; een Photo Diary op de maandag en een artikel/review op de donderdag. Als ik weer in dat ritme zit, zal er weer om de dag iets komen; dus maandag, woensdag en vrijdag! Mocht je n.a.v. dit artikel nog vragen hebben, stel ze gerust onder het artikel of je kunt me mailen natuurlijk :)

 

Fijn weekend alvast!

6 Responses to “Terug van weggeweest! + foto’s van de afgelopen tijd (Photo Diary)”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube