Rimmel London Stay Matte mousse foundation

IMG_6888

IMG_6889

Een goede foundation is voor mij super belangrijk, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ik ben helaas niet gezegend met een egale huid en heb veel last van onzuiverheden. Niet veel pukkeltjes, dat tijdperk ben ik (gelukkig) voorbij, maar het zijn meer rode vlekjes wat eigenlijk net zo erg is. Een goede dekkende foundation is voor mij dus echt een must, aangezien ik een egale huid toch wel erg mooi vind.
Jullie zien regelmatig reviews van foundations voorbij komen, omdat ik altijd weer nieuwsgierig ben naar nieuwe producten. Zo kocht ik laatst deze nieuwe Stay Matte liquid mousse foundation van Rimmel London in de aanbieding om het eens te proberen. Voorheen ken ik alleen maar de mousse foundations van Essence in een potje en die vond ik altijd erg fijn. Ik was dus erg nieuwsgierig naar deze nieuwe mousse foundation van Rimmel London.

Stay Matte liquid Mousse foundation – €9,99 (30ml)

IMG_6890
IMG_6891
Een beschrijving en ingrediëntenlijst op de achterkant van de tube, zoals gewoonlijk. Rimmel belooft dat de mousse foundation zo licht als veertjes op je huid is en een goede dekking heeft. Daarnaast zou het een matte finish moeten geven met daarbij een natuurlijke uitstraling en de foundation zal niet gaan plakken. Ik ben vooral erg nieuwsgierig naar het ‘matte’ gedeelte, dat heeft mijn huid zeker nodig!
IMG_6892
De tube is voor de rest vrij standaard, ik heb er niks op aan te merken. Ik breng met de tube een paar stippen aan op mijn gezicht en dit werkt prima. Normaal gesproken breng ik het aan op mijn hand omdat het anders vloeibaar is, maar dat hoeft bij een mousse foundation niet en zo verspil je ook geen product.
Laten we maar gaan kijken wat de foundation met mijn huid doet, want daar zitten jullie op te wachten, toch? ;)
rimmelmat2
rimmelmat3
Een random aantal close-up foto’s van mijn huid. Zoals je wel kunt zien zijn de linkerfoto’s voor en de rechtse foto’s na de foundation. Ik ben erg onder de indruk! De mousse brengt erg fijn aan maar heeft wel iets meer moeite om goed te verdelen over het gezicht, juist omdat het product minder vloeibaar is. Maar als het eenmaal goed verdeeld is, krijg ik zo’n mooi egaal effect!
Over het matte gedeelte is zeker niet gelogen, mijn gezicht is nog geheel mat! Natuurlijk hier en daar wat glim, maar dat is met een beetje poeder ook weer opgelost.
Ik vind vooral de substantie erg fijn, het voelt luchtig maar tegelijkertijd heb je ook het gevoel dat je gezicht een goede dekking krijgt wat vervolgens weer te zien is in het resultaat!
rimmelmat4
Nog even een foto van het gehele gezicht om het iets duidelijker te laten zien. Zoals je kunt zien op de linkerfoto heb ik veel last van kleine rode vlekjes op mijn wangen, maar deze mousse foundation bedekt dat gewoon bijna helemaal. Natuurlijk zie je hier en daar nog wel wat zitten, maar grotendeels is alles weg. Top!

Ik ben echt te spreken over deze foundation van Rimmel! Normaal ben ik niet zo dol op foundations van Rimmel London, maar deze is echt favoriet. Ik kocht ‘m in de kleur 100 Ivory, de lichtste kleur en deze is perfect voor mijn huid. Ik heb een lichte huid, ik draag altijd de lichtste foundation van alle merken, dus daar zou je jezelf mee kunnen vergelijken wanneer je van plan bent deze foundation te kopen. De foundation kost dus €9,99, maar Rimmel London heeft ook regelmatig aanbiedingen dus dat is een tip om in de gaten te houden!

Q: Heb jij wel eens een mousse foundation geprobeerd?

Liefs, Leonie

21 Responses to “Rimmel London Stay Matte mousse foundation”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube