Pupa Contouring & Strobing Powder Palette

Contouren, strobing, highlighten.. houd jij het allemaal nog wel bij? Er zijn natuurlijk talloze producten te koop voor deze technieken, maar in deze review laat ik je één product zien waarin al deze poeders zitten. Het palette komt van het mooie merk Pupa, lees je verder?

Het palette wordt verkocht in een mooi zwart doosje waarop met grote letters staat wat je krijgt. Op de achterkant staat nog eens beschreven hoe je de poeders kunt gebruiken, want voor elk gezichtsvorm is een andere techniek. Van de buitenlandse tekst moet je heb niet hebben, maar de plaatjes zeggen in principe genoeg.

Het doosje van het palette is mooi vormgegeven. Standaard, maar ergens wel chique! De verpakking is glimmend zwart (hallo vette vingers!) en in de binnenkant zit een grote spiegel ter grootte van de deksel. Altijd handig voor onderweg of op reis! De poeders zijn trouwens afgedekt met een plastic velletje waarop ook nog eens staat welke poeder je waarvoor kunt gebruiken.

Het palette bestaat uit 4 poeders: een highlighter, strobing poeder (lichte contour) en twee kleuren contourpoeders om mee te shapen. De highlighter spreekt voor zich, maar er is vaak nog onduidelijkheid wat je met de verschillende kleuren contourpoeder kunt doen.

 

De lichte contourpoeder is een poeder waarmee je bepaalde gebieden op je gezicht kunt oplichten. Dit doet een highlighter in principe ook, maar ik kan me voorstellen dat je niet een glans over je hele gezicht wilt aanbrengen. Daar is de lichte contourpoeder voor. Je brengt dit bijvoorbeeld aan onder de ogen of onder de contour. De twee bruine contourkleuren zijn bedoeld voor het shapen van je gezicht of om meer warmte aan te brengen.

De poeders hebben goed pigment, maar zijn wel zacht van structuur. Hierdoor geven ze wel wat fall-out, maar er valt verder goed mee te werken. De twee bruine contourpoeders zijn verschillend van kleur, de eerste is iets koeler van kleur en de tweede heeft een bruin/oranje kleur. Als ik kijk naar mijn eigen huidskleur (lichte huid met roze ondertoon), kan ik beter de koele contourpoeder gebruiken.

Ik heb de koele contourpoeder gebruikt om mijn gezicht te shapen, net onder de jukbeenderen. De lichte contourpoeder (strobing) bracht ik met een kleinere kwast aan onder de bruine contourpoeder, zodat deze wat meer naar voren komt. Wel belangrijk om het geheel goed te blenden! Ten slotte bracht ik de highlighter aan boven de jukbeenderen om het ‘shine’ effect toe te passen. Ik kan niet zonder highlighter en deze is prachtig! Niet te koel, maar ook niet te warm. Ik denk dat deze kleur iedereen zal staan!

Wat een leuk palette van Pupa, je kunt er alle kanten mee op! Ook is hij geschikt voor verschillende huidskleuren, door de meerdere kleuren.

 

Pupa is o.a verkrijgbaar bij DA Drogist en een selectie van Etos. Het palette kost €26,95. 

 

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter ~ Instagram ~ Facebook ~ YouTube ~ Bloglovin’

6 Responses to “Pupa Contouring & Strobing Powder Palette”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube