Photo Diary #28 | Baan update, naar de DM en nieuw haar!

Afgelopen week was één van de zwaarste weken en ik ben ook zo opgelucht dat deze voorbij is. Maandag was mijn eerste dag op mijn nieuwe werk, maar jammer genoeg ging het niet zoals ik verwacht had.. De rest van de week moest ik vooral bijkomen, maar bracht ik wel een bezoekje aan de DM en liet ik mijn haren verven bij de kapper. Lees je mee?

Maandag 17 juli

Maandagmorgen ging mijn wekker al vroeg, namelijk al om 04:45. Pff, dat was lang geleden! Ik maakte mezelf klaar en goot een bak koffie naar binnen. Ik was heel erg zenuwachtig voor deze dag, omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Maar we gaan ervoor!

Deze foto maakte ik aan het eind van de werkdag en eigenlijk zegt het al genoeg. Ik had een vreselijke dag achter de rug, ik was er helemaal kapot van; letterlijk en figuurlijk..

 

Vorige week was ik wat geheimzinnig over waar ik kwam te werken, omdat ik verwacht had dat er veel negativiteit van zou komen. Maar toch wil ik eerlijk met jullie zijn. Het bedrijf waar ik voor werkte is een vleesbewerkingsbedrijf. Binnen het bedrijf werd er geslacht en werden de onderdelen vervolgens verzendklaar gemaakt naar Griekenland. Ik hoor jullie denken, ‘maar dat is toch niks voor jou’? Nee, en daar ben ik nu wel achter gekomen! Achteraf gezien heb ik deze baan te snel aangenomen, zonder van te voren ook maar een kijkje te hebben genomen binnen het bedrijf om te zien wat er gebeurde. Maar de uren waren ideaal, het verdiende goed en ik wilde graag werken.

 

Niet alleen werd ik onpasselijk van al het vlees, maar de werkzaamheden waren veel zwaarder dan mij in het gesprek beloofd werd. Ik kan met mijn 1.88m lang en een forse bouw best wel wat hebben, maar dit werk was lichamelijk niet te doen. De hele dag, bijna 10 uur lang, moest ik stukken vlees van zo’n 14 kilo tillen van een lopende band naar een verzenddoos. Deze stukken lagen onder mijn macht, waardoor ik telkens moest bukken om ze te kunnen pakken. Halverwege de dag had ik al zo’n last van mijn rug, maar ik zette door. Om 16:30 was ik klaar en ik brak, letterlijk en figuurlijk. Ik kon niet meer normaal lopen, in de auto zitten was heel pijnlijk en heb de hele terugweg lopen janken.

 

Eenmaal thuis gooide ik mezelf op de bank, ik was he-le-maal kapot en overstuur! Stijn zag de bui al hangen, want ik had hem gedurende de werkdag ook al een aantal berichtjes gestuurd dat ik het allemaal niet meer trok. Na wat gesprekken met vriendinnen en telefoontjes met mijn ouders heb ik het besluit genomen om hier niet meer te werken. Dit werk ging mij (sowieso) niet gelukkig maken en het is het allemaal niet waard om mijn lichaam zo te verminken op deze manier. Gelukkig begreep mijn baas het en hebben we het netjes afgesloten. Maar echt meiden, ik was er ziek van!!

Ik was helemaal overstuur en zat totaal niet lekker in mijn vel. Deze dag voelde als falen. Maar gelukkig wisten Stijn, m’n lieve vriendinnen en m’n ouders mij op te beuren dat het ècht niet aan mij lag, maar deze werkzaamheden zijn gewoon niet voor mij weggelegd. Het was ook niet mijn droombaan, dus dat verzacht de pijn wel. We aten een hapje, ook al had ik helemaal geen trek. Daarna ging ik op bed liggen en sliep ik een paar uurtjes.

 

Dinsdag 18 juli

Dinsdag voelde ik mij vreselijk, ik had lichamelijk zoveel pijn! De pijn in mijn rug was nog verergerd, het schoot er helemaal doorheen. De rest van mijn lichaam voelde enorm stijf, wat natuurlijk niet gek was aangezien ik bewegingen heb gemaakt die ik nooit van m’n leven gedaan zou hebben. Ik bracht dus veel tijd door in bed, op de bank en weer terug in bed. Als avondeten maakte ik een simpele pasta met broccoli, roomkaas en pesto. Gelukkig smaakte dit me wel!

’s Avonds hebben we nog een tijdje buiten gezeten met een drankje, want het was nog heerlijk weer!

 

Woensdag 19 juli

Woensdag was een zelfde dag als dinsdag, belabberd dus. Sorry meiden, geen spannende Diary deze week, haha! Ik was lekker aan het bingewatchen op Netflix en als lunch at ik een restje pasta van gisteravond.

 

Donderdag 20 juli

Donderdag voelde ik me iets beter, gelukkig maar! Ik had nog wel veel pijn aan mijn rug, dus een ibuprofen was geen overbodige luxe meer. Om er toch even uit te gaan, ging ik met Ashley naar de DM in Gronau. Hier was ik al een tijd niet meer geweest en had een aantal dingen nodig. De shoplog hiervan komt trouwens vanmiddag online!

Daarna liepen we naar de supermarkt en haalden lekkere Duitse broodjes, mmm! Eenmaal thuis ging ik met Ashley mee en lunchten we nog gezellig samen. ’s Middags probeerde ik wat in huis te doen, maar merkte toch dat ik mijn rug ging overbelasten. Dus verder dan 1 wasje draaien en de afwas doen kwam ik niet.

 

Vrijdag 21 juli

Vrijdagmorgen was ik al vroeg uit de veren, want ik ging naar de kapper toe. Ik wilde eens wat anders met mijn haar, aangezien ik de kleur te saai begon te vinden.

Ik heb de hele ochtend in de kappersstoel gezeten en ik vond het heerlijk. Een lekker pamper-ochtendje, ik kan er echt van genieten!

En dit is het eindresultaat. Ik ben er super blij mee! Ik wilde wat meer diepte in mijn haar, omdat ik het idee had dat mijn haarkleur één effen vlak was. De kapster heeft high- en lowlights gezet en het resultaat mag er zijn! Ik ben trouwens naar Hairworld in Eibergen geweest, voor de geïnteresseerden.

Op de terugweg reed ik langs de Lidl, want aan boodschappen was ik nog niet toegekomen afgelopen week.

’s Middags besloot ik om een DM shoplog op te nemen en aangezien het in mijn beautykamer een grote bende was, filmde ik het dit keer in de woonkamer.

 

Zaterdag 22 juli

Zaterdag sliepen we heerlijk uit, daar waren we aan toe! We brunchten samen en ik deed een aantal wasjes, die buiten lekker konden drogen.

Stijn ging ’s middags met een paar vrienden weg, dus ik moest voor mezelf gaan koken. Het lijkt alsof ik vaak boodschappen doe, maar dat is het leuke en handige aan tegenover een supermarkt wonen! ;)

Als Stijn niet thuis is en ik voor mezelf moet koken, dan hoef ik er niet lang over na te denken. Pasta met spinazie it is! Stijn vind spinazie vreselijk, dus dit eten we jammer genoeg nooit. Ik vind het heerlijk, dus ik genoot er volop van!

’s Avonds liep ik naar Ashley, aangezien onze kerels nog steeds weg waren. We dronken een paar koppen thee en kletsten gezellig over vanalles. Later op de avond kwamen onze mannen weer van hun uitstapje en dronken we samen nog een drankje.

 

Zondag 23 juli

Zondag was een troosteloze dag, het regende ontzettend veel. Mijn lichaam voelde weer als de oude, op een paar pijnpunten in mijn rug na dan. Ongelooflijk dat ik bijna een week heb moeten herstellen van één werkdag.. Ik deed lekker rustig aan; was opvouwen en ondertussen Netflix kijken. ’s Avonds hadden Stijn en ik een lekker bankhang avondje en zijn we op tijd gaan slapen.

 

Fijne week allemaal! Hopelijk brengt deze week mij meer goeds, haha! ;)

 

 

Volg mij: Twitter ~ Instagram ~ Facebook ~ YouTube ~ Bloglovin’

15 Responses to “Photo Diary #28 | Baan update, naar de DM en nieuw haar!”

 • Isabel:

  Wat vervelend van je werk! Ik hoop dat je een nieuwe leuke baan vindt die wel goed bij je past. Fijne nieuwe week!

 • Ik ben zo trots op je dat je voor jezelf hebt durven kiezen! Erg dapper :). Ik snap dat je de rest van de week even bij moest komen. Je haren zijn trouwens prachtig geworden!

 • Marloes:

  Zo vervelend hoe het is gelopen met je werk, maar je mag echt zo trots zijn op jezelf! Je bent eerlijk tegenover jezelf en je baas geweest en dat is soms best lastig.
  Gelukkig voel je je weer wat beter, nu met frisse moed op zoek naar iets nieuws. Komt helemaal goed <3
  En je haar is zo mooi geworden, echt prachtig die verschillende kleuren.
  x

 • ah jakkes meis :( zo vervelend van die baan! maar denk aan jezelf <3 you are the most important person in your life!

 • Wat vervelend allemaal, goed dat je voor jezelf heb gekozen!
  Je haar is mooi geworden!
  Liefs Jorinda

 • Jammer dat je nieuwe job zo tegenviel, maar heel goed van je dat je direct hebt besloten om te stoppen.
  Ik heb vorig jaar in hetzelfde schuitje gezeten. Baan opgezegd en ergens anders begonnen. Na twee maanden voelde ik me zo slecht dat ik met burn-out klachten thuis zat. Toen ook besloten om niet meer terug te gaan. Nu nog steeds blij met mijn keuze. Vooral omdat ik nu een baan heb die ik erg leuk vind. Die had ik nooit gevonden als ik die andere baan toch was blijven aanhouden.

  Top van je!!

  • Dankjewel voor je lieve reactie! Wat jammer dat je vorig jaar hetzelfde meegemaakt hebt, maar gelukkig heb je iets heel leuks gevonden wat beter bij jou past! :)

 • Alana:

  He wat vervelend! Ik denk dat vooral ook de spanning in hoofd en lichaam ook je herstel heeft vertraagd. Je moest ff alles verwerkenen wat ook begrijpelijk is. Hopelijk vind je iets wat je wel leuk gaat vinden ongeacht of het op dit moment je droombaan is.

 • Wat balen van je baan, maar ik snap je wel helemaal. Als je heel graag wilt werken denk je toch net iets te makkelijk denk ik. Hopelijk vind je snel een leuke en nieuwe baan. Je haar vind ik trouwens echt heel mooi!

 • Suzan:

  Ah leonie wat naar! Gelukkig ben je weer opgekrabbeld wn ik wens je veel succes met zoeken naar iets wat beter bij jou past. Je haar is super mooi trouwens!!

 • Leonie:

  Wow, toeval bestaat niet? Ik heb net vanochtend “ontslag” genomen in mijn proeftijd! Heel ander werk san dit, maar wel hetzelfde gevoel. Ik zat hiervoor in een baan waar ik overspannen van werd en ziek thuis zat. Daar ontslag genomen omdat ik bij deze nieuwe baan werd aangenomen, ik dacht leuk een baan wat meer iets voor mij is en waar ik geen stress van krijg. Helaas ook steeds lopen janken dus na 2 dagen de knoop doorgehakt. Helaas nu waarschijnlijk nergens recht op qua uitkering maar geld is niet alles en het is nu eenmaal zo. Fijn dat ik niet de enige ben die dit heeft en jij dus ook niet!

  • Och jeetje, wat naar en toevallig tegelijk! We begrijpen dus van elkaar hoe rot zoiets voelt, jakkie! Ik denk dat er over het algemeen ook niet openlijk over gepraat wordt, maar we zijn vast en zeker niet de enigen. Ik hoop ook voor jou dat je snel iets anders vind waar je het wel naar je zin hebt! :)

 • Leonie:

  Nee, en wat ook het probleem is, je wilt zo graag (ander) werk dat je niet goed nadenkt over bijvoorbeeld de functie, aantal uren of wat fan ook omdat je denkt ik moet alles accepteren als ik de kans krijg. Achteraf is dat dan stom want je schiet er niks mee op als het eigenlijk te veel uren zijn bijvoorbeeld. We zeggen te snel ja na een sollicitatiegesprek terwijl de werkgever er wel goed over nadenkt en eisen stelt. Vreemd toch wel, maarja leuk en passend werk vinden is gewoon zo moeilijk.

 • hobs:

  Toen je in je vorige blog zei dat je niet wilde zeggen wat voor werk je ging doen ivm negatieve reacties, dacht ik eigenlijk dat je bij een call center zou gaan werken. Zo eentje die rond etenstijd belt om te vragen of je niet een andere energieleverancier wil XD.

 • Jeetje, Leonie. Wat vreselijk dat je je zo rot voelt. Als je een kop thee wil drinken of even van je af wil praten weet je me te vinden he! Hartstikke dapper dat je hebt besloten om voor jezelf te kiezen en te stoppen met je (nieuwe) baan. Er komt heus iets nieuws op je pad.

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube