Photo Diary 2016 ♥ April #5 | Valkenburg, winkelen en véél lekker eten

pdapril5

Afgelopen week had ik lekker een weekje vrij, daar was ik echt aan toe! Zo gingen we met mijn familie en Stijn een midweek naar Valkenburg op vakantie, gingen we vaak uit eten en deden nog meer leuke dingen. Lees je mee?

IMG_5625

Maandagmorgen vertrokken we vroeg van huis, op naar Limburg! Voor ons was dit best een tijd rijden, we waren zowat 3 uur onderweg. We verbleven in Landal Kasteeldomein de Cauberg in Valkenburg.

IMG_5630

Het vakantiepark was niet heel groot, maar alles zag er wel heel mooi uit!

IMG_5639

Jammer genoeg zat het weer niet helemaal mee, het regende ontzettend veel en het was koud. Jammer! Gelukkig zaten we in een luxe huisje met bubbelbad, sauna en zonnebank. Dus ook daar hebben we ons prima kunnen vermaken!

IMG_5629

We zijn echt spelletjes mensen, dus we hadden dan ook een grote tas met spelletjes meegenomen. Die middag begonnen we meteen met het eerste spel en maakten het gezellig in ons huisje.

IMG_5640

Dinsdag ontbeten we samen, maakte ik me klaar en schreef een artikel onder het genot van een kop koffie. Lekker rustig de dag beginnen!

IMG_5641

Omdat het nog steeds prutweer was, besloten we om voor toerist te spelen. We gingen naar een Steenkolenmijn in Valkenburg.

IMG_5651

In de mijn kregen we een rondleiding van een oud-werknemer die interessante verhalen vertelde. Het boeide me wel, al was ik blij dat ik na 1,5 uur weer de buitenlucht kon ruiken, hihi.

IMG_5652

’s Middags schreef ik nog een artikeltje voor de volgende dag. Ik had me eigenlijk voorgenomen om niet te bloggen op vakantie, maar je weet wel hoe zoiets gaat..

IMG_5653

Stijn en ik kochten bij een plaatselijke bakker een Limburgse vlaai. Dit was er één met abrikozen en witte chocolade. Ik snap nu wat ze bedoelen met dè Limburgse vlaai, mmm!

IMG_5721

Woensdag was het Koningsdag en het weer was nog steeds vies. Het klaarde af en toe op, maar het was behoorlijk regenachtig. We reden met z’n allen naar Maastricht om te kijken of daar wat te beleven viel.

IMG_5659

Er was een kleine rommelmarkt, maar dit stelde eigenlijk weinig voor. Ik denk dat veel mensen al weg waren gegaan door het slechte weer. Jammer!

IMG_5713

We hebben dus maar een wandeling gemaakt door de stad, ook leuk. Verder hebben we weinig meegekregen van Koningsdag.

IMG_5668

Nog even een leuk kiekje maken boven op een uitkijkpost!

IMG_5724

’s Avonds gingen we met z’n allen lekker uit eten bij de Italiaan in Valkenburg. My favourite! Ik deelde samen met mijn vaker een pastaschotel met 3 verschillende soorten pasta’s.

IMG_5744

Donderdagmorgen was het weer beter dan de vorige dagen, yes! We konden eindelijk eens lekker buiten zitten, al had het wel iets warmer mogen zijn.

IMG_5739

Stijn en ik gingen na het ontbijt even wandelen over het park en kwamen dit prachtige uitzicht tegen.

IMG_5750

Mijn ouders en zussen gingen wandelen, maar daar hadden Stijn en ik niet zo’n zin in. Wij gingen naar een grote woonboulevard in Heerlen om lekker te snuffelen in winkels. Vinden we heerlijk om te doen!

IMG_5753

Ook gingen we naar de Ikea toe en als middagsnack aten we een kaneelbroodje. Deze zijn zo lekker!

IMG_5755

We wisten nog niet wat we gingen eten ’s avonds, maar de keus was al snel gemaakt toen Stijn op het idee kwam om sushi te gaan eten. Dat hoef je mij geen twee keer te vragen!

IMG_5756

We belandden bij een all-you-can-eat sushi in Heerlen en het was verrukkelijk. De champignons waren gróót favoriet en ook de mango-rolls aten we maar al te graag.

IMG_5762

Eenmaal thuis ploften we met gevulde buikjes op de bank, gooiden een houtblok in de open haard en speelden 30 Seconds met z’n allen.

IMG_5764

Vrijdag was het jammer genoeg weer tijd om naar huis te gaan, zo’n midweek gaat veel te snel voorbij! Terwijl de rest de spullen aan het inpakken was, schreef ik nog even een artikel af.

IMG_5766

En we gingen weer op weg; 2 uur en drie kwartier rijden naar de Achterhoek. Onderweg stopten we even in Duitsland om lekkere broodjes te halen.

IMG_5769

’s Middags kwamen we thuis en waren we helemaal kapot van de reis. We hadden ook niet veel zin meer om te koken, dus bestelden we, heel ongezond, een pizza.

IMG_5776

Zaterdag spraken we af met Stijns broer en vriendin om naar het Fashion Outlet Centrum in Ochtrup (Duitsland) te gaan. Stijn kocht nog een paar All Stars en ik ging naar huis met een nieuwe tas van Esprit.

IMG_5778

We reden door naar onze favoriete eettent in Haaksbergen waar we een overheerlijke shoarmaschotel aten. Ach, het is vakantie!

IMG_5779

’s Avonds gingen we naar de film Jungle Book. Wat een fantastische film! Ik kan ‘m zeker iedereen aanraden.

Zondag hebben we eigenlijk niet veel bijzonders gedaan. Stijn z’n oma is jammer genoeg overleden dit weekend, dus daar zijn we veel mee bezig geweest. En ’s avonds was het voor mij weer tijd om naar huis te gaan, helaas!

Liefs, Leonie

11 Responses to “Photo Diary 2016 ♥ April #5 | Valkenburg, winkelen en véél lekker eten”

 • Wat een leuke foto’s weer =)
  Ziet er uit als een leuke en gezellige week , alleen jammer van het weer!
  Liefs Jorinda

 • Leuk om te zien! Ik krijg meteen vakantiekriebels. Wat ziet dat park er gaaf uit zijn, bijna koninklijk, hihi. En toch een paar keer stiekem bloggen he?! Haha, ik kan het ook nooit laten. Ik ben benieuwd naar je nieuwe tas

 • Shirley:

  Ik ga aankomende zomer naar hetzelfde park (zoals elk jaar) leuk om te lezen ik ga sowieso ook naar de outlet! Hoe heet de italiaan in valkenburg? Ik weet niet of je er nog bent maar charlies burgers in valkenburg is echt een aanrader!

 • Kimberly:

  Leuke foto’s! Wat toevallig ik was woensdag ook in Maastricht !! Veel sterkte met het verlies van Stijn zijn oma !! Groetjes Kimberly

 • oehhh die vlaai punt <3

 • Leuke foto’s, al dat lekkere eten :o! Krijg er honger van! Veel sterkte met het verlies van Stijn zijn oma!
  X

 • marjan:

  Ziet er ondanks het weer toch uit als een geslaagde vakantie. :) Leuk om foto`s te zien van ‘mijn eigen’ stad Maastricht. Door het slechte weer was veel verplaatst naar het Mecc maar ja… dat moet je maar juist weten ;).

  Sterkte!

 • Leuk dat je naar valkenburg bent geweest. Ik ken het niet, maar volgens mij heb je het erg leuk gehad

 • Mimi:

  Wat leuk dat je een kort weekje bij mij in de buurt was. Jammer genoeg waren heel veel evenementen zoals de grote rommelmarkt en de kinder rommelmarkt verplaatst naar binnen vanwege het super slechte weer op Koningsdag. Anders is het wel heel gezellig in de stad en in het park.Maar ja, niets aan te doen. In ochtrup ben ik vorig jaar geweest, net over de belgische grens bij Maasmechelen is ook een outlet, evt leuk voor een volgende keer. Sterkte nog met het verlies vd oma van Stijn. ?

 • Laura:

  Wat een leuke foto’s! Wat grappig zeg dat je in de achterhoek was, ik woon er namelijk zelf ook. Klopt het dat je in de lidl in anholt was? Ik ging namelijk de parkeerplaats af en ik dacht dat ik jou zag lopen :)

 • Leuk artikel met lekker veel foto’s! Ik word er vrolijk van.;-)

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube