Persoonlijk | Studeren, solliciteren en verhuizen

Zoals beloofd heb ik een persoonlijke update voor jullie. Niet alleen vind ik dit zelf leuk om te schrijven, maar ik weet dat jullie het ook interessant vinden wat zoal gebeurt in mijn leven. Nu klinkt het allemaal veel dramatischer dan dat het is, maar ik heb jullie wel wat leuke (en minder leuke) updates te vertellen. Lees je mee?

IMG_6620

Ik ga weer studeren!

Ja, je leest het goed, ik ben weer student! Terwijl nu iedereen uitkijkt naar de zomervakantie of zelfs al heeft, heb ik mij afgelopen week ingeschreven voor een nieuwe studie. Een thuisstudie.

Maandenlang speelde dit idee in mijn hoofd en ik bleef maar twijfelen of ik het wel of niet zou moeten doen. Ik heb gesprekken gevoerd op een school, waar ik mijn opleiding SAW ook gedaan heb. Maar ik was het er al snel over eens dat ik niet meer volledig naar school wilde gaan. Ik zou dan niet kunnen werken en dus geen geld kunnen sparen om samen te kunnen wonen met Stijn. Er moesten keuzes gemaakt worden!

 

NHA Opleidingen

Van een aantal collega’s hoorde ik goede verhalen over een thuisstudie via NHA. Ik had daar wel eens reclames van gezien, maar ik dacht daar verder nooit bij na. Met wat hulp ben ik mij gaan verdiepen in NHA en het studieaanbod. Ik heb de brochure aangevraagd en heb nog even getwijfeld. Maar na wat gesprekken met mijn ouders, Stijn en vriendinnen heb ik de knoop doorgehakt. Ik ga ervoor!

 

Schoonheidsspecialiste Brancheopleiding

Ik ben ervan overtuigd dat je je dromen moet najagen als de mogelijkheden hiervoor zijn. Dat is dan ook de reden waarom ik voor deze opleiding heb gekozen. Mijn droom is om een eigen salon te openen en daar ga ik met de volle 100% voor. Via het NHA zijn er twee verschillende opleidingen te volgen voor Schoonheidsspecialiste: de Basis-opleiding en de Branche-opleiding. Ik koos voor het laatste, omdat deze opleiding specifiek gericht is op mensen die een eigen zaak willen beginnen. Ik krijg hiervoor ook lessen in Ondernemerschap etc.

Er zijn veel mensen die negatief zijn over een thuisstudie. Krijg je wel een echte diploma? Maar je hebt toch geen werkervaring? Hoe zit zo’n studie nu precies in elkaar? Met mijn opleiding hoef ik inderdaad geen stage te lopen, maar ik heb wel praktijkdagen. Ook moet ik theorie- en praktijkexamens afleggen, dus de vaardigheden worden uiteraard getest. Ik kan hier natuurlijk uitgebreid over gaan praten, maar het belangrijkste is dat dit mijn eigen keuze is en ik super excited ben!! Je kunt 6 jaar over een thuisstudie doen, maar voor deze studie staat gemiddeld 14 maanden en mijn streven is om dit binnen een jaar te kunnen halen als alles lukt!

IMG_6703

Wat voor gevolgen heeft dit voor mijn blog en YouTube-kanaal?

Helemaal niets! Afgelopen week heb ik al het materiaal gekregen voor de studie, dus ik kan er lekker mee aan de slag. Het is een thuisstudie, dus ik zal zelf moeten gaan plannen hoe ik dit allemaal wil gaan doen. Ik wil niet dat mijn blog en YouTube-kanaal hieronder gaat lijden, want dat is wat ik het liefst doe en het zorgt voor afleiding. Er zal dus gewoon elke dag een artikel online komen en op zaterdag een video. Mocht het zo zijn dat het allemaal teveel wordt, dan zal ik een stapje terug zetten en om de dag een artikel plaatsen. Laten we daar niet van uit gaan, maar dan krijgen jullie dit natuurlijk te weten.

Processed with VSCO with t1 preset

Verhuizen en solliciteren

Deze twee onderwerpen lijken totaal verschillend, maar in mijn geval horen ze bij elkaar. Zoals je misschien weet heb ik een lange-afstandsrelatie met Stijn, we wonen ruim een uur bij elkaar vandaan. De stap om samen te gaan wonen is hierdoor wat moeilijker. Waar gaan we wonen? Wie van ons moet gaan verhuizen? Moet ik eerst mijn werk opzeggen, of moeten we eerst een woning zoeken? Zoveel vragen waarop je soms geen antwoord weet.

 

Huizenjacht

We zijn al een tijd bezig met het zoeken naar een geschikte woning. We waren het er al over eens dat ik naar Twente zou gaan verhuizen. Stijn heeft immers meer vastigheid qua werk en mijn contract loopt binnenkort af, maar daarover zo meer. Een woning zoeken in de juiste prijsklasse valt alleen niet mee en daar zijn we nu wel achter. We bezoeken bijna dagelijks websites, rijden met de auto door verschillende plaatsen in de omgeving en bellen met makelaars. Hier blijven we gewoon mee door gaan en hopelijk vinden we binnen nu en een aantal maanden onze eerste woning. Dat zou fijn zijn!

 

Werk zoeken

Mijn contract loopt halverwege augustus af en ik weet nu al dat dit niet verlengd gaat worden. Ontzettend zuur, vooral omdat ik het er zo naar mijn zin heb. Maar dit zijn nu eenmaal de vreemde regelingen van de Overheid waar ik niks aan kan veranderen, helaas. Aan de andere kant is dit voor mij wel dè stap om naar Twente te verhuizen. Mijn werk in Zwolle was dan toch niet praktisch geweest gezien de reistijd. Het wordt dus weer tijd om werk te zoeken en dit keer in Twente!

Ik heb natuurlijk in mijn achterhoofd dat ik een eigen salon wil gaan openen als ik klaar ben met de thuisstudie. Terwijl ik met de studie bezig ben, ga ik wel op zoek naar werk om dit te kunnen combineren. Er moet immers wel geld binnenkomen! Ik ben al veel aan het rondkijken naar vacatures, maar ook dan spookt weer door mijn hoofd: welke stap zet ik eerst? Ga ik eerst wachten tot we een woning hebben en vanuit daar werk zoeken, of eerst werk? Wat nu als ik al werk vind, maar nog niet in Twente woon? Als iemand van jullie hier ervaring mee heeft, dan hoor ik het heel graag!

 

Inmiddels ben ik 1000 woorden verder, maar hopelijk vond je het leuk en interessant om te lezen wat mij zoal bezighoud. Ik vind het alleen maar leuk dat er ontwikkelingen plaatsvinden in mijn leven waar ik volledig achter sta. Stijn en ik staan nu op het punt dat we echt samen willen gaan wonen en niet meer met de afstand hoeven te leven. Het komt ook allemaal wel goed, maar het kost tijd en moeite. We komen er wel! :)

 

Volg mij: Twitter ~ Instagram ~ Facebook ~ YouTube ~ Bloglovin’

13 Responses to “Persoonlijk | Studeren, solliciteren en verhuizen”

 • Wat leuk dat je weer een studie gaat volgen =)
  Schoonheidsspecialist lijkt mij erg leuk!
  Liefs Jorinda

 • Wow wat een verhaal, maar wat een super leuke studie om te gaan doen! Ik zou ook nog wel eens zoiets willen doen. En verder spelen er nog meer grote dingen, ik hoop dat alles goed verloopt :)

 • Goed dat je zo open bent! Alles is nu zo onzeker! Ik kan mij goed voorstellen dat je even in de knoop zit met het zoeken van nieuw werk, omdat het huis er nog niet is. Ik zou wel lekker gaan solliciteren, want dan kun je nu nog lekker de tijd nemen om te reageren op functies die 100% bij jou passen en die misschien wat gewilder zijn! Nu dringt de tijd nog niet! Hoe dan ook: doe alles op jouw tijd, wanneer het goed voelt. Ik hoop van harte dat jullie snel een eigen plekje hebben!

 • Ik hoop zo dat jullie snel een eigen plekje vinden, dat verdienen jullie! En ik vind het super tof dat je weer de studieboeken in gaat :) Ik offer mij graag op als proefpersoon hihi. Je bent een topper!

 • Wat een hoop dingen gebeuren er op dit moment! Super dat je weer gaat studeren, heel veel succes! En succes met de woningjacht!

 • Amber:

  Alvast welkom in Twente ;)

 • Veel success met het vinden van een nieuwe job. Inderdaad zuur dat ze je geen vaste aanstelling willen geven, dat is geen regeling van de Overheid maar toch echt een keuze van de Wehkamp. Jammer dat ze blijkbaar geen vaste mensen aannemen. Het is keuze maar ik vind het vaak wel een verkeerd signaal afgeven. (als HR manager moest me dat even van het hart ;)) Ik heb zelf ook ooit een thuisstudie gedaan van de LOI dat was enorm pittig kan ik je zeggen. Succes ermee in elk geval en toi toi toi.

 • Pamela Janssens:

  Super leuk dat je een studie gaat doen! Ik zou je toch aanraden een aantal dagen / weken mee te lopen in een salon. Ik heb er zelf heel veel aan gehad. Je kunt de behandelingen natuurlijk wel maar in het echt gaat het nooit zoals in de boekjes en in de lessen. Ik heb zelf het meeste geleert op mijn stages.

 • Anouk:

  Hoi! Wat een leuk nieuws dat je naar Twente komt. Ik wil daar ook bij mijn vriend gaan wonen. Misschien heb ik wel nieuwe tips voor je.
  Wil je gaan kopen of huren?

  Groetjes!

 • heel veel succes met je studie :)

 • Jolanda:

  Als je in Twente wil gaan wonen dan zou ik daar langdurig werk zoeken. Voor klusjes en uitzendwerk tot 6 maanden zou ik dan kiezen voor dichtbij. En wat het eerst komt, komt het eerst. Een uur woon-werkverkeer is vervelend maar dat is tijdelijk. Want vind je iets in de buurt van waar je nu woont dan moet je na je verhuizing ook een uur rijden tot je ander werk hebt gevonden.

  • Roswitha:

   Ik was van plan om werk te zoeken in brabant, omdat ik dacht dat de reistijd naar Rotterdam niet te doen was. Inmiddels zijn we 5 jaar verder en werk ik nog steeds met veel plezier in Rotterdam bij dezelfde werkgever. Ik neem de reistijd voor lief.

 • natasja vansimpsen:

  Leuk artikel!
  ik wens je heel veel succes toe met je studie, de zoektocht naar een huis en naar werk :)
  ik ben er zeker van dat er iets uit de bus zal komen en voor je het weet valt alles op zijn plaats.

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube