MUA Undress Your Skin Illuminating Foundation

IMG_9537

Ik hoef jullie volgens mij niet meer te vertellen dat MUA sinds vorige week verkrijgbaar is in Nederland. Hebben jullie al veel kunnen scoren? Vandaag review ik wederom een product van MUA, de Undress Your Skin Illuminating Foundation. Ik bestelde de foundation een tijdje geleden via hun webshop maar hij is nu ook gewoon verkrijgbaar in Nederland, jeej!

Op de webshop betaalde ik £3,- voor de foundation, maar toen was hij in de sale. Normaal betaal je er £5 pond voor en in Nederland kun je ‘m kopen voor €6,50. De prijzen van MUA in Nederland liggen sowieso hoger dan in de UK, maar €6,50 voor een foundation vind ik een goede prijs.

IMG_9538

IMG_9540

De tube heeft een inhoud van 35 ml, wat een niet veel voorkomend getal is. Vaak bevat een foundation tube 30 ml. De verpakking vind ik een beetje saai, maar je kunt wel meteen zien dat het om een foundation gaat. Zolang de inhoud maar goed is, is de buitenkant niet belangrijk, toch?

IMG_9541

De tube is lang en smal, wat ik een fijn formaat vind. Een dikke tube neemt veel ruimte in beslag in mijn everyday bakje of mijn make-up tas. Zo’n smalle tube is veel makkelijker op te bergen.

IMG_9542

Wat belooft de foundation nu eigenlijk allemaal te doen?
Het zou alle onzuiverheden (imperfecties) en vlekken bedekken waarbij je huid toch nog de natuurlijke glans (natural glow) behoudt d.m.v licht-reflecterende glans-deeltjes.

Nu ben ik zelf niet zo dol op hele glanzende foundations. Ik heb een vette huid, dus ik gebruik het liefst een matte foundation. Ik ben dus heel erg nieuwsgierig hoe deze foundation zal staan op mijn huid, want ik heb niet veel zin in nóg meer glans dan wat ik van nature al heb!

IMG_9543

Over de opening ben ik niet echt te spreken. Ik gebruik het liefst een tuutje of pompje, daar kan ik veel beter mee doseren. Met deze tube lukt het opzicht ook wel, al blijft er altijd een restje over op het platte gedeelte bovenaan. Even een kwestie van wennen denk ik!

muaundress2

Ik koos voor de lichtste kleur, Porcelain. En ik zag meteen dat dit wel een goede kleur zou zijn voor mijn huid. Een foundation bestellen via internet is altijd gevaarlijk, je weet namelijk nooit welke kleur je moet hebben. Maar over het algemeen is Porcelain vaak een lichte kleur met een roze ondertoon.

De substantie is heel erg vloeibaar, maar hij smeert daarentegen wel fijn en gemakkelijk uit over de huid.

muaundress3

Op het van testen/fotograferen was mijn huid redelijk rustig. Wel zie je op de foto links dat mijn huid erg onzuiver is; vooral op de wangen en kin heb ik veel rode vlekjes. Geen enorme pukkels o.i.d, maar alleen rode vlekjes en onzuiverheden.

Op de foto rechts heb ik de foundation aangebracht. Ik ben zó ontzettend blij dat de kleur precies goed is voor mijn huid, dat is altijd weer een enorme opluchting! Wel denk ik dat voor de zomer deze kleur te licht zal zijn, maar voor nu is dat nog geen probleem.

muaundress5

Even een close-up van mijn ‘probleem-gebied’ waar ik de meeste onzuiverheden heb. De foundation dekt redelijk goed, al zie ik nog wel een aantal vlekjes doorschijnen. Ik heb 1 laagje foundation aangebracht, misschien dat het effect wat egaler zou zijn als ik nog een extra dun laagje aanbreng op mijn wangen. Ik ben nu eenmaal gek op een full-coverage look.

De foundation is erg vloeibaar, dus je moet wel goed kijken of alles mooi verdeeld en geblend is. Op de foto rechts zijn namelijk nog wat ‘wrijf-strepen’ te zien op mijn wang van de foundation kwast. Even een kwestie van beter blenden dus!

IMG_9552

De foundation heeft dan geen mat effect, maar het is ook niet enorm glimmend waar ik in eerste instantie bang voor was. Het geeft mijn huid een gezonde glow, ik houd daar wel van! Natuurlijk heb ik mijn gezicht nog afgepoederd, want dat is zeker wel nodig.

Ik ben erg te spreken over de foundation! Ik denk zelfs dat ik deze foundation volgende maand mee ga nemen naar Turkije, want de prachtige glow zal ook erg mooi gaan staan in de zon. En daarnaast heb ik geen full-coverage nodig op vakantie!

Q: Ben jij benieuwd naar een foundation van MUA? Of heb je er al één geprobeerd?

Liefs, Leonie

20 Responses to “MUA Undress Your Skin Illuminating Foundation”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube