MUA Matte lipsticks: Pouty Pink & Scarlet Siren

IMG_9369

IMG_9378

Als het goed is ligt het merk MUA nu in de schappen van Kruidvat. Helaas niet in alle filialen, maar in slechts 70 winkels door heel Nederland. Ontzettend balen, aangezien de dichtstbijzijnde winkel hier een half uur rijden is. Voor mij maakt het dus niet veel uit of ik nu naar de winkel ga of dat ik bestel via de webshop. Ik bestel immers toch alleen maar wat op de webshop wanneer er acties zijn met gratis/lage verzendkosten.

Ongeveer 2 maand geleden schreef ik al eens over 2 Matte Lipsticks van MUA en vandaag review ik nog 2 kleuren. Een barbie-roze en een fel-rode kleur, ik was er heel nieuwsgierig naar!

IMG_9381

IMG_9384

Ik ben altijd dol op matte lipsticks geweest, ik kan er geen genoeg van krijgen. Op de één of andere manier blijven ze bij mij beter zitten en heb ik niet steeds het gevoel dat de lipstick van mijn lippen af glijdt. Niks is vervelender dan constant je lipstick bij te moeten werken, het liefst zou ik ’s morgens een kleur op mijn lippen willen hebben en de rest van de dag er niet naar om hoeven te kijken. Maar helaas, keep on dreaming! 

Ik bestelde 2 kleuren: Pouty Pink en Scarlet Siren. Pouty Pink is een baby-roze kleur, wat de naam eigenlijk al verklapt. En Scarlet Siren is een mooie felle rode kleur. Ik was al een tijd op zoek naar een matte rode lipstick, dus dat kwam goed uit!

IMG_9385

IMG_9390

De lipsticks in de huls zien er al prachtig uit, ik was met name erg te spreken over de roze kleur. Het heeft een koraalkleurige tint in zich, erg mooi! Wat ik zo fijn vind aan de verpakking van MUA, is dat ze ten eerste lekker licht zijn. Daarnaast vind ik het leuk dat het stukje onderaan doorzichtig is, waardoor je kunt zien welke kleur het is. Daar is echt goed over nagedacht! Ik bewaar mijn lipsticks op de kop in een Helmer lade van Ikea, en zo’n doorzichtig stukje is daarom super makkelijk.

IMG_9394

IMG_9395

Pouty Pink is een hele lieve, babyroze kleur. En hoewel de kleur koraal-achtig leek in de huls, is de kleur op de lippen weer vrij koel. Een nadeel van matte lipsticks is toch wel dat je velletjes op de lippen goed ziet. Van tevoren scrubben is dus echt een must.

De lipstick brengt wel redelijk goed aan, al is de structuur wel vrij stroef. Je moet zeker een aantal keren over je lippen heen met de stift om mooi resultaat te krijgen. De kleur daarintegen vind ik echt prachtig!

IMG_9396

IMG_9398

Met Scarlet Siren heb ik totaal geen problemen. De lipstick brengt fijn aan, de finish is semi-mat (ik spot nog wel een kleine glans). De kleur vind ik prachtig en ik weet zeker dat ik deze lipstick vaker zal dragen.

De houdbaarheid is als vanzelfsprekend langer dan een ‘normale’ lipstick. Matte lipsticks blijven nu eenmaal beter zitten op de lippen, maar na 4 uur moet ik de binnenkant wel even bijstiften. Maar al met al zijn deze lipsticks echt toppers!

Ik kocht de lipsticks op de webshop voor €1,20, maar in het Kruidvat kosten de matte lipsticks €3,00.
Liefs, Leonie

16 Responses to “MUA Matte lipsticks: Pouty Pink & Scarlet Siren”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube