Mijn eerste make-up

P1050087

Herinner jij je eerste make-up nog? De eerste lipstick die je van je moeder kreeg, of je eerste make-up wat je kocht van je eigen zakgeld? Ik kan mijn eerste make-up nog heel goed herinneren, en het leuke is, ik heb het allemaal nog! Geen idee of de houdbaarheid nog goed is, en ik gebruik het ook niet meer. Maar het leek me wel leuk om er even een artikeltje over te schrijven en jullie te laten zien welke make-up ik had toen ik nog een kleine Leonie was, hihi. Ik was best laat met make-up, ik begon in de 2e klas van de Havo met wat mascara en een lipgloss. Op de 1 of andere manier durfde ik niet veel make-up te dragen, terwijl ik thuis wel meer make-up had liggen. Ik wist denk ik ook niet zo goed wat ik er precies mee moest, heel af en toe deed ik een enkele kleur oogschaduw op mijn oog, maar daar bleef het ook bij.
P1050072
P1050076
Dit was voor zover ik weet mijn eerste make-up doosje. Wat was ik er blij mee! Ik heb mijn moeder gevraagd, en zij kon zich nog herinneren dat ik dit doosje kregen met Sinterklaas toen ik 8 was, en ze had het gekocht bij de Aldi voor 5 gulden. Het doosje heeft mooie oogschaduws die ik veel heb gebruikt. Wat er in de 2 lege pans heeft gezeten weet ik niet. Ik denk dat ze kapot zijn gegaan, want ik kan me niet voorstellen dat ik op mijn 8e zoveel blush heb opgemaakt!
P1050068
P1050067
Dit was mijn tweede make-up doosje. Ik was hier ook ontzettend blij mee, omdat hier lipglossjes in zaten, wat je dan met een klein kwastje op je lippen moest smeren. Wat voelde ik mij een prinsesje zeg! Ik kan me ook nog herinneren dat ik met dit doosje ook vriendinnetjes op ging maken. Wat opvalt is dat ik de oogschaduws en blushes niet veel heb aangeraakt, maar ze zijn wel heel erg mooi!
P1050077
Deze palettjes kocht ik voor het eerst van mijn eigen zakgeld, wat was ik trots zeg! Ik weet niet precies waar ze vandaan kwamen, maar volgens mij van de Action. Deze palettes heb ik veel gebruikt toen ik op de middelbare school zat. Het zwart/grijze palette voor smokey eyes (al wist ik toen nog niet wat dat was, haha) en het bruine palette voor wat neutrale ooglooks.
P1050080
P1050082
Toen ik in de 2e/3e klas van de Havo zat, begon ik meer te experimenteren met make-up. Ik had last van puistjes en zocht een manier om dit wet te werken. Een mevrouw bij de DA gaf me advies en zei dat deze foundation van MaxFactor wel een goeie was. Ik vond ‘m alleen onwijs duur, maar mevrouw verzekerde me dat ik er geen spijt van zou krijgen. Ik heb deze foundation heel lang gebruikt, ik heb er zeker 5 van opgemaakt. Daarna ben ik overgegaan naar vloeibare foundation, dat vond ik toch net iets fijner. Als ik naar de kleur kijk, Golden 75, is dit echt veels te donker voor mijn huid! Of ik had destijds een donkerder huidskleur, of ik snapte het gewoon niet dat mijn gezicht moest matchen met mijn nek,haha. Deze foundation gebruik ik natuurlijk niet meer, maar ik vind het wel grappig dat ik ‘m nog steeds heb!
P1050091
Dit was mijn eerste lipstick, van de Hema. Ik kan me niet meer herinneren welke make-up budget merken er toen waren, maar Hema was er zeker 1 van. Ik wilde heel graag een rode lipstick. Deze lipstick is niet helemaal rood, maar wat was ik er blij mee zeg! Het is ook wel te zien dat ik het veel gebruikt heb, en heel af en toe pak ik ‘m nog wel hoor! De lipstick heeft wel een typische lipstick-smaak, maar dat heeft vast te maken met dat de lipstick sowieso 10 jaar oud is, haha!

Q: Kun jij je eerste make-up nog herinneren? Wat was dat?

Liefs, Leonie

8 Responses to “Mijn eerste make-up”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube