Makeup Revolution I Heart Chocolate (+ vergelijking Too Faced)

revolutionchocolate

Een maand geleden kende ik het merk Makeup Revolution nog niet, nu ben ik er verslaafd aan. Als je op de webshop kijkt, zie je meteen allemaal dupe producten voorbij komen van de meest bekende merken. Dupes van de Naked palettes maar ook een dupe van het Chocolate Bar palette van Too Faced.

IMG_4216

Ik heb zelf het palette van Too Faced en hier schreef ik een paar weken geleden een review over. Ik vind het een prachtig palette, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen van jullie €50 uit wil geven aan en oogschaduwpalette. Ik besloot het dupe-palette te bestellen bij Makeup Revolution om deze te vergelijken voor jullie. Misschien is hij wel net zo goed en bespaar je flink wat euro’s!

IMG_4219

Het palette wordt geleverd in een kartonnen omhulsel wat niet heel bijzonder is. Die van Too Faced is een stuk mooier en deze heb ik ook bewaard. Het palette zelf van Makeup Revolutions vind ik wel erg leuk! Het lijkt net een heerlijke reep chocola die begint te smelten. Ik vind het in elk geval heel leuk en origineel en daar houd ik wel van.

De verpakking is gemaakt van vrij stevig plastic, het zal niet snel kapot gaan. Het palette heeft een normale klik sluiting, dus geen super-de-luxe magneet wat het Too Faced palette wel heeft. Eerlijk gezegd vind ik zo’n klik systeem net zo handig, zo hoef je nooit bang te zijn dat hij plotseling open gaat wanneer het niet moet.

IMG_4226

IMG_4228

Over de oogschaduws ligt een doorzichtig plastic met daarop de namen van de kleuren. Niet alle namen hebben met chocolade te maken, maar ik vind ze toch erg leuk bedacht!

De oogschaduws uit het Too Faced palette ruiken naar chocolade, dit is algemeen bekend. Ergens had ik gehoopt dat dit palette van Makeup Revolutions net zo zou ruiken, maar helaas. Het palette heeft wel een geur, maar jammer genoeg geen chocoladegeur!

IMG_4239

revolutionchocolate2

Ik was verrast door de pigmentatie! De oogschaduws zijn zacht van structuur en daarom soms wat korrelig. Maar een groot voordeel daarvan is dat het pigment heel erg goed is. Zelfs de lichte matte kleuren zijn goed te zien.

Het pigment is dus goedgekeurd, maar hoe zit het in vergelijking met het Too Faced palette? Zijn de kleuren hetzelfde?

IMG_4233

Laten we beginnen met de verpakking, want zeg nou zelf; het oog wil ook wat, toch? Als ik héél eerlijk ben vind ik het palette van Makeup Revolution meer op een chocoladereep lijken dan die van Too Faced. De chocoladestukjes zijn wat meer gedetailleerd en ik vind dat gesmolten detail ook erg leuk.

Het palette van Too Faced ziet er strakker uit en is ook een stuk smaller. Daarbij vind ik de naam en de titel voorop het palette erg leuk. Beide verpakkingen hebben iets leuks, dus ik kan ook niet kiezen welke ik nu het mooist vind. Dan ga ik uiteindelijk toch voor Too Faced, omdat deze wat compacter is en de tekst erop maakt het wel een stuk leuker.

IMG_4237

Het belangrijkste natuurlijk, de inhoud! Het valt me meteen op dat de oogschaduws niet op dezelfde plek zit. Het bovenste palette is van Too Faced en het onderste van Makeup Revolution. Als ik beter kijk, zie ik dat alleen de bovenste 2 kleuren verwisseld zijn. Bij Too Faced zit de highlighterkleur op de tweede plaats en bij Makeup Revolution op de eerste. Voor de rest staan alle kleuren op dezelfde plaats.

Ik moet zeggen dat de kleuren verdacht veel op elkaar lijken op het eerste gezicht. De kleuren en tinten zijn vrijwel hetzelfde, maar dit zegt natuurlijk nog niks over de uiteindelijke kleur op je huid.

IMG_4250

Rij 1

Ik heb de kleuren in dezelfde volgorde geswatched, dus de eerste 2 kleuren van het Too Faced palette heb ik omgewisseld zodat ik de kleuren beter kon vergelijken.

Wat me eigenlijk meteen opvalt, is dat de structuur van de oogschaduw van Makeup Revolution veel korreliger is. Too Faced smeert geleidelijk uit over de huid. De highlightkleur en de laatste kleur zijn van Too Faced iets beter gepigmenteerd, maar voor de rest is het vrijwel gelijk. De tinten zijn in elk geval hetzelfde!

IMG_4253

Rij 2

In de tweede rij kun je wel degelijk verschil zien in de kleuren. Vooralsnog zijn de tinten wel hetzelfde, daar is over nagedacht. Maar de finish is toch net wat anders. Een groot verschil zie je in de tweede kleur. Die van Too Faced is wat meer roze van kleur en van Makeup Revolution meer goud/geel. En ook de vijfde kleur is heel verschillend, de kleur van Too Faced is wat lichter paars en bevat meer glans.

De 2 lichtroze kleuren lijken wel verrassend veel op elkaar, ik kan ze eigenlijk niet uit elkaar halen! Ik merk sowieso dat de kleuren van Makeup Revolution een meer warme ondertoon hebben in de kleuren, dat verschil kun je wel goed merken in elke kleur.

IMG_4258

Rij 3

De kleuren van Too Faced zijn wat krachtiger van kleur, maar ik moet zeggen dat de tinten veel op elkaar lijken als je puur kijkt naar de kleuren. De kleuren van Makeup Revolution bevatten ook een prachtige glans en de vierde kleur bevat meer pigment dan die van Too Faced. Daar was ik verrast over!

revolutionchocolate1

IMG_4313

Rechts: Makeup Revolution ♥ Links: Too Faced

Ook in de ooglook is duideiljk verschil te zien. Met name de kleur op het bewegend ooglid. De look met het Makeup Revolution palette is wat warmer en die met het Too Faced palette meer roze. Ik vind beide ooglooks prachtig, dus ik zou niet kunnen kiezen welke ik mooier vind. Beide looks zou ik kunnen dragen.

IMG_4222

Tja, wat vind ik er nu eigenlijk van? Dat het palette van Makeup Revolution een dupe is dat is wel duidelijk en dit heb je aan de swatches kunnen zien. Hoewel ik stapelverliefd ben op mijn Too Faced palette, ga ik dit budget palette er ook zeker vaker bij pakken. Op mijn Too Faced palette ben ik wat zuiniger omdat deze duurder was, dus wanneer ik op reis ga neem ik zeker het dupe palette mee.

Ik kocht het I Heart Chocolate palette van Makeup Revolution op de webshop voor £7,99 wat omgerekend zo’n €10,- is. Als je dat vergelijkt met de €50 die je betaalt voor Too Faced dan is dat echt veel goedkoper! Het is een Engelse webshop en je kunt helaas alleen maar betalen met PayPal. Maar er is vast wel iemand in je omgeving die dat heeft en je erbij kunt helpen.

Ik hoop dat jullie wat gehad hebben aan deze review en ik ben benieuwd wat jullie van deze dupe vinden! :)

Liefs, Leonie

18 Responses to “Makeup Revolution I Heart Chocolate (+ vergelijking Too Faced)”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube