Laserbehandeling | Wat is mijn ervaring tot nu toe (na 3 keer)?

In april startte ik met laserbehandelingen voor definitieve ontharing. Het idee om mijzelf over een tijd nooit meer te hoeven scheren klonk als muziek in mijn oren, ik zag het helemaal zitten! Inmiddels heb ik drie behandelingen achter de rug en in dit artikel wil ik jullie er wat meer over vertellen. Hoe zijn de behandelingen gegaan, had ik er last van en nog belangrijker: wat zijn de resultaten? Lees je mee?

Door Jasmine Laser Clinics in Amsterdam werd ik uitgenodigd om deze laserbehandelingen te ondergaan. Ik heb tijdens mijn eerste behandeling gevlogd (deze is hier te zien) en hierin vertel ik je meer over de kliniek en hun werkwijze. In mijn weekvlogs laat ik natuurlijk ook wel zien hoe deze behandelingen gaan, maar de eerste video is wat gedetailleerder.

Elke 8 weken kom ik in de kliniek voor een afspraak en elke keer word ik hartelijk ontvangen door de lieve dames. Er staat altijd een prachtige bos met verse bloemen klaar en er wordt mij een drankje aangeboden tijdens een gezellig gesprek voorafgaand de behandeling. Hierdoor ontstaat er een ontspannen sfeer en voelt het niet alsof je ‘een nummer’ bent. Ze nemen de tijd voor je en zodra jij er klaar voor bent, start de behandeling.

In Jasmine Laser Clinics werken ze met de Soprano Ice Laser. De laser onthaart geheel pijnloos en zorgt voor een langdurig resultaat. De laser is geschikt voor alle huidtypes, haartypes en lichaamsdelen. Mensen hebben toch snel het idee dat laseren ontzettend veel pijn doet, maar dat is in dit geval niet zo, gelukkig! De meeste personen zijn na 6 tot 8 behandelingen nagenoeg volledig van hun ongewenste haargroei af.

 

De behandelruimtes zijn mooi en luxe ingericht, de temperatuur is aangenaam en de stoel is comfortabel. Je kunt merken dat er professioneel, secuur en hygiënisch wordt gewerkt. Maar wat ik vooral erg prettig vind, is de persoonlijke aandacht die je krijgt. Ik ervaar het als een relax-momentje voor mijzelf en vind het ook ontzettend gezellig om te kletsen over van alles.

Maar hoe bevalt het laseren mij nu eigenlijk? Heel eerlijk gezegd was ik in eerste instantie bang voor de pijn, maar dit viel mij 100% mee. Deze lasertechniek staat er natuurlijk om bekend dat het pijnloos is, en dat is zeker waar. Hier en daar voel je kleine prikjes en met name op gevoelige gedeeltes, maar dat is natuurlijk logisch. Maar het voelt zeker niet onprettig en niet voor niets noemde ik hierboven dat het voor mij een relax-moment is, want dat is het!

 

Ik heb het al eens in een vlog genoemd, maar wat ik laat laseren zijn mijn onderbenen en mijn bikinilijn-groot. Dit laatste wordt zo genoemd binnen de kliniek, maar het betekent dus letterlijk de gehele schaamstreek.

 

Na de eerste behandeling merkte ik meteen al verschil. De haren kwamen wel weer terug, maar dit komt natuurlijk doordat de haarzakjes nog niet volledig zijn vernietigd. Wel kwamen ze veel zachter terug en er ontstonden zelfs wat kale plekken. En dat al na 1 behandeling!

 

Na de tweede behandeling merkte ik wel wat verschil, maar niet zoveel als na de eerste keer. De eerste laserbehandeling heeft natuurlijk zoveel impact gehad op mijn lichaam waardoor het vrij snel en goed reageerde. Na de tweede keer kwamen de haartjes vrijwel op dezelfde manier terug als eerst.

Afgelopen dinsdag had ik mijn derde laserbehandeling en hoewel ik je nog niet heel veel kan vertellen over het resultaat omdat de haren nog aan het groeien zijn, kan ik wel zeggen dat ze nóg zachter zijn dan voorheen. Ik merk vooral dat mijn benen heel lang haar-vrij blijven en er zelfs plekken zijn waar helemaal geen haar meer groeit. In totaal zal ik ongeveer 6 behandelingen krijgen, dus ik zit nu op de helft. Ik ben heel benieuwd naar de uiteindelijke resultaten!

 

Heb jij permanente ontharing wel eens overwogen? Of heb je dit al gedaan? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

 

 

Volg mij: Twitter ~ Instagram ~ Facebook ~ YouTube ~ Bloglovin’

4 Responses to “Laserbehandeling | Wat is mijn ervaring tot nu toe (na 3 keer)?”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube