Happy New Hair!

kapsels

Happy New Hair!

Als er iets is waar ik al jarenlang mee experimenteer, dan is het mijn haar en met name de kleur. Ik ben van mezelf donkerbrond/lichtbruin met een warme kastanje gloed. Eigenlijk helemaal geen lelijke kleur, maar voor mezelf vind ik het te saai en ik weet zeker dat velen van jullie dit zullen herkennen.

Door de jaren heen ben ik veel gewisseld van haarkleur, zoals je op de foto’s hierboven kunt zien. Ik heb het grotendeels in bruintinten geverfd, omdat ik vind dat dit het beste bij mij past. Maar ook heb ik een gekke bui gehad waarin ik het ineens blond wilde gaan verven. Maar toen ik eenmaal blond was, merkte ik dat ik mezelf toch liever zag als een brunette. Dus alle plannen werden weer teruggedraaid! Het was ontzettend leuk om allemaal nieuwe haarkleuren te proberen om zo te kijken wat het beste bij mij past, maar al het verven is is natuurlijk vreselijk slecht voor je haar.

IMG_1250

De laatste maanden heb ik mijn haar echt verwaarloosd. Ik ben afgelopen februari voor het laatst naar de kapper geweest om te knippen en daarnaast verfde ik mijn uitgroei altijd zelf. Zelf verven is natuurlijk veel goedkoper, maar ik merkte toch dat ik niet altijd even secuur te werk ging en ik bij bepaalde plekken niet goed kon komen.

Wat mijn haar echt helemaal verpest heeft, is de zon. Zon is natuurlijk sowieso niet zo goed voor je (geverfde) haar, maar na mijn vakantie in Tunesië is mijn haar zó lelijk verkleurd! Naast de uitgroei van de donkerbruine verf, was het bovenste gedeelte ook nog eens oranje gebleekt door de zon. Ik had dus echt drie kleuren in mijn haar zitten, mehh! Op de foto hierboven is het trouwens goed te zien; bij de aanzet is mijn eigen haarkleur te zien, dan een gedeelte oranje eronder met daaronder het geverfde donkerbruine. Ik besefte me heel goed dat dit echt niet meer kon, er moest wat aan gedaan worden!

IMG_1241

Dinsdagavond ging ik naar de kapper, naar Station17 in Hoogeveen. Als eerst ging er een héél stuk van mijn haar af, waar ik jammer genoeg geen before foto meer van heb. Maar ik lieg niet als ik zeg dat er zeker 10 cm afgeknipt is. Heerlijk, maar vooral erg nodig!

Op deze foto hierboven is trouwens ook goed te zien in wat voor staat mijn haar was. Naast dat het heel droog en dof van kleur was, is ook goed te zien dat de donkerbruine verf in de haarlengtes is gaan opstapelen door het telkens verven. Eerder maakte ik de fout om elke keer al mijn haren te verven, maar de laatste tijd verfde ik alleen de uitgroei. Het bovenste gedeelte is weer ‘nieuw’ haar en dus ook in mijn eigen haarkleur.

IMG_1248

En dit is het eindresultaat. Wauw! Toen het net klaar was, had ik niet in de gaten dat het verschil zó groot zou zijn. Maar nu de voor- en na foto’s naast elkaar staan, is het echt duidelijk te zien.

De kapster heeft verschillende dingen gebruikt om het prachtige resultaat te krijgen. Als eerst gebruikte ze de welbekende Balayage techniek met blondering, maar zoals al verwacht sloeg dat knaloranje uit op mijn haar. Dit hadden we van tevoren al verwacht, aangezien de lengtes van mijn haar nog behoorlijk donker waren en de blondering heeft meer moeite om door de verf-opstapeling te komen. Ik schrok in eerste instantie wel een beetje; als het maar niet zo oranje bleef!! Gelukkig bracht ze daarna nog een toner aan over de blondering, wat hoort bij de Balayage. Deze toner zorgt ervoor dat het haar weer één tint krijgt, maar dat de highlight eronder nog wel zichtbaar is. De blondering is onderaan dikker ingezet, zodat de uiteinden van mijn haar geleidelijk lichter werd.
We hebben voor een kleur toner gekozen die het dichtst bij mijn eigen haarkleur past. Mijn haaraanzet is verder niet geverfd, omdat ik toch in die kleurtint wilde blijven. We kwamen uit op een Mocha kleurtje, en het resultaat mag er dan ook zeker zijn!

Processed with VSCOcam with t1 preset

Ik ben zo blij met mijn nieuwe kapsel! Ik zocht een haarkleur waarbij ik minder onderhoud nodig zou hebben, aangezien ik met mijn donkerbruine lokken elke 6 weken de uitgroei bij moest gaan werken. Nu kan de Balayage langzaamaan uitgroeien zonder dat het storend is.
Dit is de haarkleur waar ik al tijden naar zocht, het staat veel natuurlijker! Ik vind het donkerbruine ook prachtig, maar deze nieuwe kleur komt meer in de buurt van mijn natuurlijke haarkleur en daarom past het ook veel beter bij mij en mijn lichte huidskleur. Een donkere haarkleur maakt natuurlijk al vrij snel bleek, en bij mijn porseleinen huidje al helemaal. Mijn lichtere lokken geven mijn gezicht een rustige en warmere uitstraling.

Het was even een grote investering bij de kapper van zo’n €100 en het kostte me 3,5 van mijn leven, maar het was het allemaal waard. Mijn lokken in de oude staat waren ook niet gezond, dus er moest hoe dan ook wat aan gedaan worden. Nu heb ik er minder onderhoud aan en kan ik weer genieten van een heerlijke bos haar!

Liefs, Leonie

 

13 Responses to “Happy New Hair!”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube