Één dag naar Londen: mijn ervaring & foto’s

IMG_5853

Oh Londen.. ik raak er niet over uitgepraat! Londen is by far mijn favoriete stad en ik probeer er elk jaar heen te gaan. Dit is mij de afgelopen 5 jaar gelukt, dus dit jaar moest het er ook nog van komen. Ik ben verliefd op de stad geworden tijdens een Stedentrip toen ik op de middelbare school zat. Ik zag hoe prachtig de stad is en hoeveel je er kunt beleven. Natuurlijk zaten er verplichte saaie museumbezoekjes aan vast, maar ik was meteen verkocht op de stad zelf. De jaren erop ben ik de stad zelf gaan ontdekken en ik moet zeggen dat ik er al aardig bekend ben!

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik dit jaar nog naar Londen zou gaan. Tot ik een aanbieding toegestuurd kreeg van een lieve collega, waarbij je voor €39,99 p.p voor een dag naar Londen kon. Deze aanbieding was te vinden op Vouchervandaag.nl. Na een spoedoverleg met vriendlief besloten we het maar gewoon te doen. Geen idee wat we konden verwachten, maar ik wilde zo graag weer naar Londen toe!

De reis werd georganiseerd door Slangenreizen.nl en we konden op de bus stappen in Hoogeveen, wat ideaal was! Op vrijdagavond om 20:15 werden we opgehaald met een grote bus. We waren de eerste opstapplaats, dus we konden een plekje hélemaal vooraan scoren, jeej! De komende uren reden we zuidwaarts door Nederland langs allerlei plaatsen om andere mensen op te halen en rond middernacht waren we helemaal compleet.

IMG_5881

De busreis zelf viel ons heel erg tegen. Het is natuurlijk een nachtreis, dus je zou moeten slapen in de bus. Als ik iets niet kan, dan is het wel zittend slapen. Het lukt me gewoon niet! Af en toe dommel ik wat, maar dan word ik wel weer wakker van een drempel of een scherpe bocht. Daarnaast hebben we ’s nachts rond een uur of 1 nog een stop gehad ergens in België om naar het toilet te kunnen of wat koffie te drinken. Één GROTE tip: drink vooral géén koffie! Ik wilde graag koffie, omdat ik me zo ellendig voelde. Ik was meteen klaarwakker, dus de rest van de nacht kon ik nauwelijks slapen.

Lang slapen kon sowieso niet, want om 04:00 moesten we al op de boot vanaf Duinkerken (België). Weg nachtrust, want je moet èn je veilige plekje uit de bus verlaten èn op een groot cruise schip ronddwalen als een zombie. Daarnaast kan ik ook nog eens heel erg slecht tegen boten, ik word er altijd zó beroerd van. Daarom had ik ook gehoopt dat we in een trein via de tunnel naar Engeland zouden gaan, maar helaas. De boottocht duurde dik 2 uur, daarna moesten we weer terug naar de bus om vervolgens nog dik 2 uur te reizen. Ik was inmiddels kotsmisselijk geworden van de boot en dit heeft zeker nog een aantal uren geduurd.

Rond 07:30 waren we al in Londen. We hadden een boot eerder (anders hadden we die van 06:00) dus vandaar dat we zo vroeg in Londen waren. We werden afgezet bij de Londen Eye en daar moesten we dezelfde avond om 18:45 weer terug zijn. Een lange dag te gaan, jeej! Ik was nog wel wat misselijk en had een opgeblazen gevoel in mijn buik omdat mijn lichaam het natuurlijk niet gewend is om ’s nachts wakker te zijn en te eten/drinken. Gelukkig nam dit later wel af en konden we lekker door Londen sjouwen!

IMG_5886

Daar sta je dan, om 08:15 in het centrum van Londen. En nu? De meeste winkels waren nog dicht en ook op straat was het nog redelijk rustig. We zijn eerst maar wat rond gaan lopen en de toerist lopen uithangen. De dag rustig beginnen, omdat we beide natuurlijk ontzettend moe waren van de reis en het niet slapen.

IMG_5899

We begonnen op Trafalgar Square, liepen de lange straat uit richting de Big Ben en vanuit daar liepen we langzaam richting het Buckingham Palace via het St. James Park.

IMG_5917

IMG_5914

Ik kan jullie natuurlijk ontzettend veel tips geven over waar je naartoe moet in Londen, maar hier schrijf ik liever een apart artikel over. Ik heb de afgelopen 6 jaar zóveel leuke dingen en plekjes ontdekt wat ik jullie wil vertellen en dat zou niet tot z’n recht komen als ik dit kort vertel in dit artikel. Dus dit komt later, misschien volgende week wel! :)

IMG_5935

We hadden nog niet ontbeten, maar vonden het ook niet nodig om ergens uitgebreid en chique te eten. We liepen langs de MC en dachten: why not? We namen een Sausage Egg & Cheese Bagel. Het klinkt heel erg lekker en opzicht was het goed te eten, maar een lekker en uitgebreid ontbijtje is anders, haha! Maar we hadden even weer wat in onze maag en konden voorlopig weer even verder!

IMG_5939

Omdat we al zo vroeg in Londen waren, vonden we dat de tijd ontzettend langzaam ging. Soms vroeg Stijn me wel eens hoe laat het was, en dan was het nog maar 10 of 11 uur ’s morgens. En dat terwijl we al veel dingen gezien hadden! Daarnaast begonnen we best wel moe te worden omdat we een nacht niet echt geslapen hadden en dit breekt op een gegeven moment wel op. We hebben dus alles op ons gemakje bekeken en echt rustig aan gedaan, wat aan de ene kant ook wel weer lekker was.

IMG_5970

IMG_5962

De M&M Store, dáár moet je echt gaan kijken als je naar Londen gaat! Je kunt er komen door bij Metrostation Leicester Square uit te stappen en vanaf daar is het nog een paar minuten lopen. En OMG, wàt een drukte! Je kunt je eigen zakje M&M’s vullen en je kunt natuurlijk allemaal andere souvenirs kopen. Één grote commerciële bende als je het mij vraagt, maar het is wel leuk om er even binnen te kijken, want bijzonder is het wel!

big

Nadat we naar de M&M Store waren geweest hadden we allebei wel een dipje. Even nergens zin meer in. We bekeken ons lijstje wat we allemaal wilden zien en kwamen tot de conclusie dat we alles al wel hadden gehad. Het was niet onze bedoeling om gericht te gaan shoppen, alleen als er tijd over was. Rond 15:30 zaten we in dit dipje en besloten om alsnog naar het Westfield Shopping Center te gaan. Wat moesten we anders met onze tijd? Daarnaast hadden we ook niet veel zin meer om nog meer verre afstanden door Londen te lopen of veel te reizen met de metro. En het Westfield shopping center is MEGA, dus daar konden we echt wel een paar uur vertoeven.

Er zijn twee Westfield Shopping centers: één in het centrum van Londen en één in de wijk Stratford. Vorig jaar verbleef ik samen met vriendin Daniëlle in een hotel in Stratford, dus toen gingen we naar dat Shopping Center. Maar omdat dit buiten het centrum ligt, was het niet logisch dat ik er met Stijn ook heen ging. Het Westfield Shopping Center in het centrum van Londen ligt bij Metrostation Shepherd’s Bush. Als je uit het metrostation stapt, dan zie je het grote shopping center al staan.

De laatste uren van onze dag in Londen hebben we daar doorgebracht. Maar we merkten wel dat we ontzettend moe werden. Ik kreeg wel veel energie omdat ik winkels als Boots, Superdrug en Lush zag. Maar Stijn werd hier alleen maar meer moe van, haha! Op een gegeven moment is hij gewoon ergens gaan zitten en ben ik een aantal winkels in geweest. Vind ik wel net zo lekker! Maar bij de laatste winkelstop barstte de bom een beetje; vriendlief had het helemaal gehad en ik trouwens ook wel. Maar ik móest en zóu de Superdrug binnengaan om mijn laatste ponden uit te geven. Vriendlief werd een beetje knorrig, maar gaf later wel toe dat het aan zijn slaaptekort lag en dit begreep ik ook wel. Ik besloot snel wat dingen te kopen en daarna gingen we weer terug naar onze busplaats bij de Londen Eye waar we om 18:30 stonden.

Het regende, het was koud en de bus kwam ook nog eens te laat. Wat waren wij chagrijnig zeg! De bus kwam pas om 19:30, 3 kwartier later dan afgesproken! Er was file, zei de buschauffeur. De terugreis was eigenlijk precies hetzelfde als de heenreis, heel vermoeiend. De terugreis heb ik wel wat meer geslapen en dit kon ook niet anders, ik was kapot! Omdat we vrijdagavond als eerst opstapten op de bus, werden we zondagmorgen ook pas als laatst thuisgebracht. Rond 08:30 waren we op het station en zijn we meteen naar huis gereden om vervolgens bijna de hele dag te slapen.

IMG_5858

Of ik zo’n busreis naar Londen voor één dag vaker zou doen? Nee, dat denk ik niet. Stijn en ik zijn beide erg lang (ik 1.89m en hij 2.05m) dus de busreis was sowieso niet heel comfortabel. Ik had van tevoren verwacht dat ik wel lekker zou slapen in de bus, maar dit was dus niet het geval. Weinig slaap is zo verkeerd voor een mens en het breekt ontzettend op. Ik heb echt het gevoel dat ik minder heb kunnen genieten van Londen dan andere keren, juist omdat ik zo moe was en niet 100% kon focussen wat er om me heen gebeurde.

Het artikel komt zo wel heel negatief over, maar dit heeft puur te maken met de reis. De stad Londen vind ik nog steeds geweldig, daar blijf ik bij. Ook hebben we alles wel gezien wat we wilden omdat we zo’n lange dag hadden, dus dat was het probleem ook niet. Het probleem was de lange busreis, op de boot en het niet slapen. Ik denk dat dat het ergste is van alles. Doordat we weinig tot niet geslapen hebben, hadden we minder energie in de stad zelf. Toch zal ik even de plus- en minpunten voor jullie benoemen:

+ punten

– Het is goedkoop! Wij betaalden €40 p.p voor de hele reis, dus heen en terug.
– Je wordt afgezet in het centrum, dus niks geen gedoe met vervoer vanaf het vliegveld naar de stad.
– Je hoeft geen hotel te boeken, wat in Londen zeker niet goedkoop is!
– Je bent op tijd in de stad, dus je hebt een hele dag de tijd om rond te lopen.
– Londen is natuurlijke en geweldige stad om heerlijk te kunnen (beauty)shoppen!

– punten

– De busreis is erg lang en vermoeiend en je krijgt weinig tot geen slaap (tenzij je een makkelijke slaper bent!)
– Hoewel het een ‘één dag trip’ is, ben je al met al toch 3 dagen bezig omdat je zo lang moet reizen. Op vrijdag ben je bezig met voorbereiden, inpakken en ’s avonds vertrek. Op zaterdag ben je daar en op zondag kom je ’s morgens terug maar slaap je vervolgens de hele dag bij omdat je zo moe bent.
– Een busreis is niet heel comfortabel, je gaat je rug en billen op een gegeven moment zeker voelen. Of juist niet, haha!
– Je hebt een héle lange dag in Londen, wat ook wel weer een pluspunt is natuurlijk! Maar niet als je heel moe bent.

Al met al zijn er meer pluspunten, maar zoals ik al vaker vertelde heeft deze reis één groot nadeel; je kunt niet lekker en comfortabel slapen. Dit geldt misschien alleen voor mij en mijn vriend, want er zijn misschien genoeg mensen die wel lekker kunnen slapen in een bus. Wel is deze reis zeker aan te raden als je even de sfeer in Londen wilt proeven of als je een dag goed wilt shoppen. Hoewel dit niet mijn leukste trip naar Londen was, ga ik deze reis toch onthouden! Want ‘even’ een dagje shoppen in Londen voor maar €40 is zeker goedkoop, aangezien je voor dat geld ook naar Amsterdam moet reizen met de trein.

Ik ben benieuwd naar jullie mening! Zou jij zo’n reis willen maken voor een dag? Of heb je dit al eens gedaan?
Laat me ook even weten of jullie een artikel willen lezen over mijn tips in Londen zelf, dan schrijf ik daar een blogpost over.

Vergeet ook niet de Vlog van deze dag in Londen te bekijken. Deze staat al online!

Liefs, Leonie

12 Responses to “Één dag naar Londen: mijn ervaring & foto’s”

 • Nina:

  Ik ben een aantal weken geleden ook met mijn moeder naar Londen gegaan met de bus, de grootste tip; geen koffie drinken en een nekkussen meenemen. Ook werkt energie de volgende dag als een wondermiddel (net als veel koffie trouwens. ).

  Ben in ieder geval benieuwd naar wat je allemaal geshopt hebt :)

 • Echt geweldig dat je er al zo vaak bent geweest! Het trekt nu steeds meer mijn aandacht om toch eens te gaan. Ik ben daarom ook echt benieuwd naar je tips en routes hihi!

 • Wat een gezellige foto’s! Ik zou ook graag naar Londen willen, maar die bustocht lijkt mij inderdaad hels, hihi. Misschien een keer een paar dagen :)

 • Leonie:

  Ik snap je negatieve gevoel.. Heb dezelfde ervaring wat betreft zo’n busreis.. (1 dag Parijs ook met Slangenreizen :s )
  Zelf wil ik ook nog es naar Londen, maar dan een weekend :)
  Erg mooie foto trouwens, die met de telefooncel en Big Ben! Zou het leuk vinden jouw tips over Londen te lezen. X

 • Leuk om naar London te gaan, ik zou echt nooit zin hebben om zover met de bus te gaan!

 • Jammer dat de reis er naartoe zo tegenviel, dan heb je gelijk een slechte start vind ik altijd. Londen ben ik nog nooit geweest, maar ik wil er zeker een keer heen!

 • Céline:

  Duinkerke ligt niet in België, maar in Frankrijk.
  The more you know!

  Heel erg leuke foto’s trouwens! :)

 • C:

  Leuk om te lezen! Jammer dat de busreis zo tegenviel.
  12 december ga ik samen met mijn moeder 2 dagen naar londen met het vliegtuig. Een dagje shoppen en een dagje vanalles bekijken dus je tips zijn echt van harte welkom!!! Ik zou het leuk vinden als je daar een blogpost over maakt.

 • Megan:

  Leuk artikel! Heb ook je vlog bekeken, omdat ik opzoek was naar reisverhalen en vlogs over Londen. Ik ga zelf over een maand een paar daagjes naar Londen en je schreef dat je misschien nog een artikel wilde schrijven over alle leuke plekken in Londen die je de afgelopen jaren had ontdekt en daar ben ik wel super benieuwd naar! Lijkt me erg leuk om te lezen en wie weet doe ik dan nog wat inspiratie op voor mijn eigen stedentrip!

 • Lynn:

  zelf ben ik in de kerstvakantie naar londen geweest. Ook met slangenreizen. Ik vind deze organisatie persoonlijk heel goed. Ze legden goed uit hoe alles gaat en wat je te wachten stond op de boot, bij de douane etc.
  Ik snap heel goed dat de busreis vermoeiend was, hier heb ik de heenweg ook last van gehad. Mijn tip zou zijn om een deken (tje) en kussen( tje ) mee te nemen.
  De terugreis viel ik in Frankrijk in slaap en werd ik bij de opstapplek weer wakker.
  Ondanks de heenreis vond ik het een topreis en zeker voor herhaling vatbaar!

 • Kelly:

  Ik ben deze december ook naar London gegaan via slangenreizen.
  Ik vond het echt super om alle bezienswaardigheden daar te zien en om natuurlijk nog even te shoppen haha.
  Maar ik ben het wel met je eens, de busreis was echt heel vermoeiend.
  Maar waarschijnlijk ga ik volgend jaar weer met mijn moeder, ik hoop dat deze keer de bus reis wat fijner is.

 • Jemma:

  Ik vertrek vanavond met de bus naar Londen, ook via Slangenreizen. Ben erg benieuwd! Ben al wel eens eerder met de bus naar Parijs geweest. Ik weet nu al dat ik superbrak zal zijn maar hoop dat ik toch van de stad en het shoppen kan gaan genieten!

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube