Ebay tip: Close-up filters voor de 50mm lens

IMG_8868

Ik ben GEK op mijn 50 mm lens. Toen ik een half jaar terug mijn Canon 600D kocht, bestelde ik er meteen een 50 mm lens bij. Ik had toen, en heb nu nog steeds geen verstand van het technische gedeelte van spiegelreflexcamera’s. Maar wat ik wel wist, is dat de 50 mm lens echt een must is voor fotografie. Ik had er veel over gelezen en video’s over bekeken en heb ‘m uiteindelijk maar gewoon besteld voor rond de €90. Een enorme gok voor zoveel geld, maar ik heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad!

Ik gebruik de lens voornamelijk voor portretfotografie. De persoon staat centraal, en de omgeving eromheen wordt mooi wazig. Ik vind het effect altijd zo mooi! Ook voor productfotografie zou ik de lens graag willen gebruiken, het enige nadeel is dat ik met deze lens niet echt close-up kan fotograferen. De camera moet altijd op minimaal 30cm afstand gehouden worden om de foto scherp te krijgen. Met de lens kun je namelijk niet in- en uitzoomen, dus voor close-up is deze lens niet echt geschikt. Wanneer ik iets review, wil ik graag close-up foto’s bij het artikel zetten zodat jullie het product zo beter kunnen bekijken.

IMG_8873

Toen las ik een artikel van Lisanne. Zij had op Ebay Close-up filters besteld voor de 50 mm lens. Hiermee zou je dus voorwerpen van dichterbij kunnen fotograferen. Dat moest ik ook hebben!! Zonder te twijfelen bestelde ik deze filters ook. Het duurde voor mijn gevoel een eeuwigheid voordat ze binnen kwamen, maar wat wás ik blij!

Het werd heel netjes bezorgd en het was goed en stevig ingepakt. Het kwam uit Sjanghai of Hongkong, echt te bizar voor woorden dat mijn pakketje daar vandaan kwam! In pakketje zat een mooie zwarte hoes wat ik open kon maken met klittenband. Ook zit er een doekje bij om de lenzen schoon te houden.

IMG_8874

Binnen in het tasje zitten 4 kleinere hoezen waar de lenzen in zitten. Ook de lenzen zitten weer apart verpakt in plastic, wat ik echt heel erg netjes vind! Ik vind het ook fijn dat het tasje erbij zit, zo kan ik de lenzen netjes opbergen zonder dat ze beschadigen.

ebay2

Er zitten dus 4 lenzen in met verschillende filters: +1, +2, +4 en +10. Hoe groter het getal, hoe meer de lens in kan zoomen. De lenzen zijn heel gemakkelijk te draaien op de 50 mm lens. Tijd om ze uit te testen!

IMG_8884

Ik probeerde het eerst uit met een poederkwast. Deze foto is gemaakt met de normale 50 mm lens. Dichterbij dan dit kan ik met de lens niet komen. Eens kijken hoe het met de filters gaat.

ebay3

Wauw! Ik stond met mijn mond vol tanden toen ik merkte hoe close-up ik kon fotograferen met de +10 lens. Ongelooflijk! In verhouding zal ik deze filter minder vaak gebruiken, het gebeurt namelijk niet zo heel vaak dat ik een product van zó dichtbij wil fotograferen. Maar ik ben vooral enthousiast over de +4 filter, ik denk dat ik deze vaak zal gaan gebruiken voor producten of wanneer ik mijn oog wil fotograferen voor een look.

IMG_8901

Nog een tweede test. Ik probeerde het ook uit met een echt product, dit keer een nagellak van Rimmel London. Deze foto is gemaakt met de normale 50 mm lens.

ebay4
En het resultaat met de filters. Ik ben echt blij met de +4 filter, het zoomt prachtig in en het product blijft duidelijk te zien. Wat ik wel merk met de +10 filter, is dat het midden van de foto erg duidelijk is, maar de rest is wel wazig. Met een 50 mm lens is dat eigenlijk altijd wel zo en dat is ook heel mooi met portretfotografie bijvoorbeeld. Maar wanneer je een product fotografeert, is het voor mij wel belangrijk dat alles duidelijk te zien is, en in dit geval de naam van het lakje. Maar zoals ik al zei, is de +10 filter meer geschikt voor oog-fotografie. Dat moet ik allemaal nog uitproberen.

Deze filters zijn voor mij echt een aanwinst, wat ben ik er blij mee! Als jij ook een 50 mm lens hebt, kan ik je deze filters zeker aanraden.

Ik heb ze gekocht bij deze verkoper en betaalde er $13,98 voor, wat omgerekend maar €10,16 is.

Liefs, Leonie

11 Responses to “Ebay tip: Close-up filters voor de 50mm lens”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube