Dove shower crème vs. mousse

P1050795


Ik wilde in eerste instantie een review schrijven over de nieuwste douche crème mousses van Dove, maar aangezien deze producten al heel veel zijn gereviewd door veel bloggers incl. een demo met cupcakes, besloot ik het anders te doen! Dove heeft namelijk al een douche crème, de Visiblecare. Deze crème belooft een verbering van je huid na 7 dagen gebruiken van de crème. Ik ben gek op deze douche crème, maar was ook erg nieuwsgierig naar de vernieuwde versies, de crème mousse. Ik leg deze producten naast elkaar om te vergelijken, is de vernieuwde versie nu veel beter?
P1050796
Qua verpakking is er niet veel verschil. De blauwe verpakking is trouwens de ‘oude’ crème, en de witte is de vernieuwde crème mousse. De blauwe verpakking is 200 ml en de witte verpakking 400 ml, dat is het enige verschil. Voor de rest hebben beide flacons dezelfde vorm en openingssysteem.
P1050798
De ingrediëntenlijst.. Ik ben geen genie in de lastige Latijnse benamingen, maar de lijsten van beide flacons zijn op 1 na hetzelfde. Ik kwam de naam DMDM Hydantoine tegen, ik heb op het internet opgezocht wat het was en daar schrok ik wel een beetje van! Het is een veelgebruikt synthetisch conserveringsmiddel in bijvoorbeeld huid-en haarproducten, deodorant en nagellak. Het maakt formaldehyde vrij. Het kan allergieën, depressie, hoofdpijn, pijn in de borst, chronische vermoeidheid, duizeligheid, slapeloosheid en astma veroorzaken. Tevens bestaat het risico van verzwakking van het immuunsysteem en het ontstaan van kanker. Ik weet niet of ik het allemaal moet geloven, maar vreemd is het wel! Ik heb er in andere reviews ook niks over gelezen, dus misschien heb ik het ook wel verkeerd :)
P1050800
Ook de openingen van beide flacons zijn hetzelfde.
P1050801
De vernieuwde crème mousse staat er om bekend dat het zelfs als topping van een cupcake gebruikt kan worden, en gelijk hebben ze! De normale crème zakt in elkaar, terwijl de mousse mooi stevig overeind blijft staan. Beide crèmes hebben trouwens het welbekende Dove-geurtje.
P1050805
Als ik de crèmes uitsmeer, is al gauw te zien dat de crème mousse wat dikker is van structuur. Maar toch vind ik dat het verschil minimaal is. Onder de douche merk ik trouwens weinig verschil met beide crèmes. Mijn huid wordt van beide lekker zacht, ik vind de vernieuwde crème mousse niet veel beter! En het komt ook dat de ingrediëntenlijst mij een beetje heeft laten schrikken. Dus nee, ik heb geen voorkeur. Geen 1 crème heeft deze battle gewonnen dus! ;)

Liefs, Leonie

One Response to “Dove shower crème vs. mousse”

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube