Cien Micellair Water Sensitive (Lidl)

Tijdens mijn wekelijkse boodschappenronde bij de Lidl, kan ik het nooit laten om even te snuffelen bij de verzorgingsproducten. Dit is immers veel leuker en interessanter dan de verse groenten, boter en eieren, niet? Mijn oog viel op een Micellair Water voor de gevoelige huid. Zou deze mijn favoriete water van Garnier overtreffen? Ik gooide hem in het winkelmandje en testte het uit voor jullie.

Voor de Lidl-liefhebbers is het merk Cien vast niet onbekend; dit is namelijk het huismerk van Lidl als het gaat om huidverzorging- en reiniging. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er tot kort geleden nog geen ervaring mee had, puur om het feit dat ik voorheen nooit boodschappen deed bij Lidl. Een kleine maand geleden probeerde ik al de reinigingsdoekjes en deze vond ik zó fijn, dat ik me graag wilde verdiepen in de andere producten van Cien.

 

Het Micellair Water (al noemt Cien hem Micellar), is verkrijgbaar in twee verschillende varianten. Een voor de normale/gemengde huid en een voor de droge/gevoelige huid. Als het gaat om reinigen, gebruik ik het liefst producten voor de gevoelige huid aangezien mijn huid snel kan reageren op het boenen. Het fijne aan dit micellair water is het geen alcohol en parfum bevat, zeer huidvriendelijk dus!

De fles ziet er mooi en strak uit. Niks geen rare versieringen, drukke printjes en misleidende teksten. Er wordt meteen duidelijk gemaakt waar het product voor dient en voor welke huidtype hij geschikt is.

 

De ingrediëntenlijst is kort maar krachtig, zullen we maar zeggen. Dit betekent dat er weinig ingrediënten in het product zit, wat een goed teken is! Ik zie voornamelijk verzorgende ingrediënten zoals Glycerine en Panthenol. Dit laatste ingrediënt wordt gezien als een alcohol, maar heeft niet de uitdrogende werking. Integendeel zelfs, het werkt hydraterend en verzachtend. Deze twee ingrediënten staan ook pront voorop de verpakking, maar dat is dus niet misleidend; het zit er daadwerkelijk in, en niet zo’n beetje ook!

Wat ik ook bijzonder vond, is dat de verpakking een handige doseerdop heeft. Dit heb ik nog niet eerder gebruikt, dus daar was ik super benieuwd naar! Met een grote fles micellair water en een grote opening gebeurt het regelmatig dat je teveel product in één keer pakt. Dat is met deze dop verleden tijd! Met een wattenschijfje druk je op de dop en deze doseert genoeg micellair water per keer. Handig!

 

Maar hoe werkt het product nu eigenlijk? Ik vind hem fantastisch! Hij is geurloos, maar dat vind ik juist erg prettig tijdens het reinigen. Hij verwijdert mijn make-up goed, al moest ik wel iets meer moeite doen voor mijn waterproof mascara. Na het reinigen had ik geen last van geïrriteerde ogen en ook mijn huid was niet gevoelig, maar juist goed gereinigd.

 

En dan nu het leuke. Deze fles van 250 ml kost namelijk maar €1,19, geen geld toch? Als deze fles op raakt, gooi ik er zeker weer één in mijn winkelmand.

 

Volg mij: Twitter ~ Instagram ~ Facebook ~ YouTube ~ Bloglovin’

4 Responses to “Cien Micellair Water Sensitive (Lidl)”

  • Wat fijn dat hij zo goed bevalt! Dat is inderdaad geen geld. Ik vind zo’n pompje altijd zo fijn! Op dit moment gebruik die van Garnier, maar als mijn huidige flesje op is probeer ik deze van Lidl misschien wel!

  • Klinkt wel goed, al vind ik dat moeten boenen voor het verwijderen van waterproof make-up dan weer niet zo heel fijn. Maar voor die prijs is het wel het proberen waard :)

  • Ginette:

    Ik ga die vanavond ook proberen. Heb wel 1.99 euro betaald wat natuurlijk ook super goedkoop is

  • Marloes:

    Ik vind de reiniging producten van de Lidl echt heerlijk! Alleen al de verpakking, hoe handig!
    De eye make up remover moet je ook zeker een keer proberen, werkt bij mij zelfs beter dan de Garnier Micellair reiniger.

Leave a Reply

Volg mij via:
Categorieën
Instagram
Facebook
YouTube